1/8/2019 – «El Sant Pare ha obert la porta gran perquè la gent vagi a Medjugorje»

Avui, 1 d’agost, he pogut assistir a la  roda de premsa presidida per Monsenyor Hoser, conjuntament amb el capellà de Medjugorje, fray Marinko Sakota, en representació de la Fundació Centre Medjugorje i de tots els països d’Iberoamèrica, en aquesta històrica declaració.

Davant de nombrosos periodistes Mons. Hoser ens ha dit que «el Festival de la Joventut de Medjugorje és un esdeveniment ampli i profund a la vida espiritual dels joves doncs ells són la nostra esperança i el nostre futur».
L’Església parroquial, que va ser consagrada al 1969, fou construïda molt més gran del que demanaven les necessitats d’aquest petit indret. I ara que Medjugorje s’ha convertit en una Parròquia mundial, l’església de Medjugorje si ha quedat petita.
Monsenyor Hoser ha recalcat que un dels fenòmens de Medjugorje és la santa confessió, i «podem dir que Medjugorje s’ha convertit en el confessionari del món, aquí es confessa en totes les llengües possibles i vosaltres sabeu que aquesta praxi de confessió individual ha desaparegut completament a molts llocs. La gent descobreix què és la misericòrdia de Déu; descobreix què és el sagrament que ens torna la Pau al cor. Hi ha moltes confessions de conversió».
Respecte a la conversió, s’ha calculat que des de l’inici del fenomen de Medjugorje, han sorgit més de 800 vocacions sacerdotals i de vida consagrada.
Monsenyor Hoser convida als periodistes a quedar-se durant tot el programa del Festival per descobrir els miracles que hi succeeixen.
Fray Marinko ens ha recordat que el lema del festival és «Segueix-me», ens ha presentat el seu programa i  ha anunciat quins cardenals i bisbes hi haurà aquests dies.
La Missa d’inauguració serà presidida per sa Excel·lència el cardenal Angello de Donatis, Vicari General de Roma. També concelebraran la Missa l’arquebisbe José Rodríguez Carballo, ex-ministre general de l’ordre franciscana i actual Secretari de la Congregació dels Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica, juntament amb sa excel·lència el Nunci apostòlic a Bòsnia-Hercegovina Monsenyor Luigi Pezzuto i el Visitador Apostòlic per a la Parròquia de Medjugorje Mons. Henryk Hoser; l’arquebisbe de Bialystok – Polònia- Monsenyor Tadeusz Wojda;  sa excel·lència Mons. Dominique Rey, bisbe de Fréjus-Toulon, França, sa excel·lència el bisbe de Sisak, Vlado Kósic de Croàcia, sa excel·lència el bisbe auxiliar de Kielce de Polònia Marian Florczyk; El bisbe auxiliar de Roma Daniele Libanori i l’arquebisbe emèrit de Gwangiu a Corea, Monsenyor Andrea.
També hi seran el cardenal arquebisbe de Sarajevo, Monsenyor Vinko Puljic, que presidirà la celebració Eucarística del diumenge 4 d’agost i sa Excel·lència l’Arquebisbe Rino Fisichella, President del Consell Pontifici per a la Promoció de la Nova Evangelització, que presidirà la Missa de clausura del Festival de Joves.
Finalment, gairebé sense temps per a preguntes, i atesa la pregunta d’un periodista acreditat dient que, si tanta presència de cardenals a Medjugorje vol dir que estem entrant en una nova dimensió, Mons. Hoser va recordar-nos que «al mes de maig la Santa Seu va autoritzar les parròquies i diòcesis a organitzar peregrinacions oficials i, conseqüentment, la possibilitat de que cardenals i bisbes puguin celebrar a Medjugorje la santa Missa solemnement. Serem testimonis del fet durant aquests dies».
«Això vol dir que el Sant Pare obre la porta gran perquè la gent vingui a Medjugorje».
Anirem explicant els esdeveniments que vagin succeint aquests dies.

Oriol Vives, president de la FUNDACIÓ CENTRE MEDJUGORJE

Font: www.centromedjugorje.org