09/12/2014 – L’amor veritable ho accepta tot

Si diem que estimem la Nostra Mare, vol dir que hi hem de confiar, que estem disposats a acceptar tot el que Ella ens proposa. Som conscients que el Cel s’ha obert i que Déu ens parla a través de la Nostra Mare? Si en som, això és un gran regal, vivim en un nou esperit, en l’esperit dels missatges.

L’any passat el vicari de Medjugorje em va preguntar, a la sagristia, si podia donar testimoni
al Festival de la Joventut. Vaig acceptar immediatament, no ho podia pas rebutjar. Per tant em dirigeixo ara a vosaltres, estimats joves. Espero que tots siguem joves. La gent preguntava al pare Slavko si podien participar al Festival de la Joventut tot i ser adults, i el P. Slavko els deia: “Depèn de tu. Estimes Maria? Si l’estimes, pots participar-hi!” Tots els que estem avui aquí, estimem la Mare de Déu? N’estem segurs? La resposta a aquesta pregunta implica una gran responsabilitat.

ESPEREM EL MISSATGE PER CURIOSITAT?


Jesús continua dient el que li va dir a Joan al peu de la creu: “Aquí tens la teva mare!!” Aquí hi ha algú que realment t’estima. Ho confirma la Mare de Déu a cada missatge. A cada missatge ens dóna les gràcies i li donem les gràcies pel seu amor, un amor veritable, gratuït i incondicional. “Si sabessis com t’estimo, ploraries d’alegria” ens diu la Mare de Déu. El seu amor és veritable,
no perquè siguem bons sinó perquè pel seu amor podem ser bons. Quan sentim el seu
amor podem escoltar els seus consells i suggeriments per a una nova vida. Ella ens parla
amb paraules simples i maternals. Acceptem l’amor de la Nostra Mare? Estem preparats?
Si acceptem els seus missatges, quantes vegades els hem llegit? i quan tornem a la vida quotidiana, vivim d’ells?. Al missatge del dia 2 de maig, la Mare de Déu li va dir a la Mirjana: “Són pocs els que m’entenen i em segueixen.” Això vol dir que molts esperen el missatge només per curiositat. Els llegim i els posem al calaix. Això no és bo. Si som d’aquest tipus
de persones, haurem de pregar per demanar la gràcia del canvi. Els missatges de la Mare de Déu són de gran ajuda en la vida espiritual, ens mostren el camí correcte per trobar Jesús. En reiterades ocasions el vident Ivan ens ha dit que ja des del principi de les aparicions la Mare de Déu diu moltes vegades que en aquest món no hi ha Déu, que en les nostres vides no hi ha Déu.

UNA CRIDA MOLT ESPECIAL

La Nostra Mare ens crida a cadascú individualment, i només ho podem comprendre mitjançant la pregària. Aquesta vegada he tornat a experimentar la crida de la Mare de Déu a Medjugorje. Però aquesta vegada ha estat una invitació molt especial. Humanament parlant, les circumstàncies per poder estar avui aquí eren molt desfavorables: la meva filla gran, la Vanja, se n’ha anat al Cel fa uns dies, la nit de dilluns a dimarts del 28/29 de juliol. Des de principis d’any, com sempre, tenia la intenció de venir a Medjugorje amb pelegrins el 30 de juliol. El dolor de perdre un fill és tan fort que no podia imaginar-me estar avui aquí, de peregrinació. Com marit i pare de dos nens havia d’estar amb ells en un moment tan difícil i dolorós, tot i que hagin crescut amb Medjugorje. Vaig pensar que no vindria a participar al 25è Festival de la Joventut i que per primera vegada ho seguiria a distància. Vam fer plans sense Déu, d’acord als nostres dissenys i a les nostres consideracions. Però, què va passar?
El 29 de juliol, preparant l’esquela de la nostra filla Vanja, la meva dona i jo vam dir la mateixa frase a la vegada: ella va néixer per al Cel.

Aquestes són les paraules que la Mare Nostra va dir en el missatge del 25 de novembre de
l’any 2000; dies després de la mort de fra Slavko. Aquestes paraules se’m van repetir moltes vegades en les peregrinacions. Aquestes paraules van canviar el nostre estat mental. En aquell moment vam tenir la impressió que Nostra Mare ens ho acabava d’enviar. Ens sentíem còmodes i la meva dona va treure de l’esquela les paraules que expressaven dolor. La vaig mirar i ella va respondre: “Aquesta no és una notícia trista. No estem parlant d’una mort, sinó d’un naixement.” Hem viscut la mateixa experiència que vam viure a Medjugorje amb la mort del pare Slavko.
El dia que va morir Fra Slavko era un dia de dol, fins i tot ens vam enfadar, però quan l’endemà la Mare de Déu va donar el seu missatge sobre la mort del P. Slavko, el significat va canviar. L’endemà, el 29 de juliol a les 8 del matí mentre estàvem pregant davant la nostra filla, la meva dona somrient em va dir: “Antonio, demà te’n vas amb els pelegrins a Medjugorje!” Com si la Mare de Déu, a través de la meva dona em parlés i digués: “Gràcies per haver respost a la meva crida! “Després d’un moment de quietud li vaig dir a la meva dona:” Molt bé, Eleanor, me n’aniré amb els pelegrins! “Aquestes paraules del missatge de la Mare de Déu que la nostra filla havia nascut per al Cel, em van fer sentir reconfortat, fins i tot entusiasmat.
Ho he experimentat una altra vegada: la Mare de Déu ens dóna la gràcia de viure tot el que ens diu, només si volem. Hem de començar amb la frase “Gràcies per haver respost a la meva crida”.

SENTO QUE MARIA ÉS LA MEVA MARE?


Observem i analitzem els nostres cors de manera profunda. Sento que Maria és la meva Mare? Crec veritablement el que la Mare de Déu em diu? Crec que té alguna cosa a dir-me? Què m’ha de dir? Què em demanarà? Estic disposat a acceptar el seu consell? Sento alegria al meu cor? Com és que cada missatge de la Mare de Déu acaba amb les paraules “Gràcies per haver respost a la meva crida?”
Hi hauria d’haver un gran silenci per tal de respondre totes les preguntes, però no hi posem prou temps. Sento alegria al meu cor quan escolto “Gràcies per haver respost a la meva crida?”.

Aquesta frase no s’ha de convertir en un hàbit sinó en una font d’alegria inesgotable. Déu a través de Maria t’ha cridat perquè ets important. Tu ets la perla preciosa en l’evangeli de Mateu (Mt 13, 45-46), la perla preciosa que Déu cerca. Has de tenir la mateixa sorpresa, la mateixa eufòria que els pastors quan van trobar Jesús acabat de néixer. Igual que ells, ho has de celebrar i tornar a casa ple d’alegria tot glorificant Déu. Tens la possibilitat, amb l’ajuda de Maria, de crear una relació amb Jesús, una relació com Ell vol. La Nostra Mare ens ensenya a estimar i no para de repetir que el veritable amor ho accepta tot. L’amor no és un sentiment, sinó una renúncia; quantes vegades ho ha dit el nostre germà fra Slavko! renunciar a un mateix
per tal de crear un espai per a Déu. Només ho podem entendre i expressar amb el dejuni;

El guanyador és la persona que perd. Aquestes són les paraules profètiques que va dir el meu bisbe en el casament de la meva filla Vanja fa 11 anys. La meva filla va guanyar en el sofriment.

FIXAR UNA RELACIÓ AMB JESÚS


La nostra Mare ens crida al dejuni, perquè amb el dejuni podem obrir els nostres cors. Gràcies al fet que Jesús va venir, nosaltres El podem rebre. Ell busca un cor que el rebi. La Paraula de Déu és plena d’amor. El primer lloc de Jesús a la terra no va ser el pessebre, sinó el cor de cadascun de nosaltres. Maria et necessita, em necessita. Ella no va sola cap a Déu, ella és la Nostra Mare. Ella va cap a Déu amb nosaltres. La mirada del Nostre Pare preguntant: On són els teus fills? Hem de ser-hi amb el mateix amor i dir: Sóc aquí, som aquí.

Abans d’anar a Medjugorje, hauries d’establir una relació correcta amb Jesús. Siguem conscients que seguir Jesús té sentit; seguir-lo a Ell, no pas les nostres coses inútils. La nostra cultura sense Jesús, la nostra ciència sense Jesús, la nostra política sense Jesús, la criança
i l’educació dels nostres fills sense Jesús, l’economia sense Jesús, l’Església sense Jesús; les emocions, la casa, el treball, la diversió…sense Jesús, són escombraries que ens estan destruint. Confiem en Jesús perquè va néixer i es va criar per a tu i per a mi i per a tota la humanitat.

EL SALT QUALITATIU


Us desitjo a tots aquest salt qualitatiu que la Mare de Déu ofereix aquí. Pregar amb el cor: comença a pregar com Jesús va pregar. Per a Jesús, pregar és mantenir una relació d’amor i unitat amb el Pare celestial en l’Esperit Sant. Pregar amb el cor per a nosaltres és buscar moments de pau
i tranquil·litat per poder estimar i ser estimats, estar units amb Déu i sentir-nos plens d’amor. Déu t’estima i vol ser estimat. L’oració del cor significa allunyar-se del soroll quotidià i entrar
a la infinitud de Déu, estimar-lo i lloar-lo. Aquesta pregària canvia les vides i dóna una energia espiritual fins ara desconeguda. Obre el coneixement de Déu, perquè només Déu pot salvar- nos. Ens fa forts en les proves i ens dóna serenitat fins i tot en la tempesta.

Antonio Strocchia, Diaca permanent.

Glasnik Mira, novembre 2014. Medjugorje