09/01/2015 – Entrevista a la Marija a Radio María Itàlia sobre el missatge del 25 de desembre de 2014

Entrevista a la Marija a Radio María Itàlia sobre el missatge del 25 de desembre de 2014 

Traducció P. Francisco Á. Verar. 25/12/14 a les 20:00h. 

P. Livio: Hola Marija, Bon Nadal!

Marija: Us desitjo a tots, de tot cor, un Bon Nadal! I que el Senyor us doni la seva pau! Avui, com cada 25 de cada mes, la Mare de Déu m’ha donat el missatge següent: “Estimats fills! També avui us porto en els meus braços el meu Fill Jesús, i a Ell li demano la pau per a vosaltres i la pau entre vosaltres. Pregueu i adoreu el meu Fill, perquè en els vostres cors entri la seva pau i la seva alegria. Prego per vosaltres, perquè cada vegada estigueu més oberts a la pregària. Gràcies per haver respost a la meva crida.”

P. Livio: Marija, en aquest missatge hi ha tres paraules claus; diguem: pregària, pau i alegria …

Marija: és veritat. Pau; pau a vosaltres i pau entre vosaltres. I la pregària, l’adoració i l’alegria…

P. Livio: Com que hi ha molts peregrins que han vingut a Medjugorje per primera vegada -per a coneixement d’ells-, ens pot explicar com s’ha desenvolupat avui l’aparició?

Marija: Com cada 25 de desembre, també aquest desembre la Mare de Déu ha vingut portant als seus braços al Nen Jesús. I quan la Mare ha arribat amb el Nen Jesús als seus braços, Jesús era com un bebè acabat de néixer. I la Mare de Déu ha donat aquest missatge. Però ha passat una cosa molt bonica i és que la Verge, en un moment determinat, amb el Nen Jesús als braços, ha estès el braç dret i ha pregat per tots els que érem allà presents. L’aparició ha esta llarga però el missatge ha estat curt. El bonic és la presència de la Mare de Déu entre nosaltres. I aquesta presència és així de forta, radical, bonica. Cada Nadal nosaltres l’esperem amb gran alegria perquè no només ve la Mare de Déu sinó que ve portant Jesús als seus braços. I com ha dit aquest vespre –també en el missatge-, Ella ens porta a Jesús.

P. Livio: Com anava vestida avui, la Mare de Déu?

Marija: Amb vestits daurats. Com passa a les festes, avui també la Mare de Déu ha vingut amb vestits daurats.

P. Livio: El Nen Jesús com estava? Faixat amb bolquers?

Marija: Sí, estava faixat amb bolquers, però també embolcallat amb el vel de la Mare de Déu. El Nen va vestit però la Mare de Déu l’embolcalla amb els seu vel, amb aquest vel que és més bonic i ric que els altres dies. Perquè els altres dies la Mare de Déu apareix amb un vestit gris i un vel blanc, però quan són festes, la Mare de Déu ve amb vestits com brodats i daurats.

P. Livio: escolta Marija, el Nen dorm?

Marija: El Nen és com un nen acabat de néixer. No l’he vist molt bé perquè estava ben posat al braç de la seva Mare.

P. Livio: però fa dos anys, el Nen es va incorporar i va parlar, i ens va donar un missatge…

Marija: Sí, va dir: “jo sóc la vostra pau”. Però amb una autoritat que semblava, de sobte, una persona gran i no pas un nen petit.

P. Livio: ¿Estava realment magnificat?

Marija: Sí. Magnificat, determinant, i per a mi, l’experiència que he tingut amb la Mare de Déu és que quan Ell és present, Ella queda eclipsada.

P. Livio: Ah!…. Quan la Mare de Déu porta el Nen Jesús, el Nen Jesús es converteix en el cor del missatge, de l’aparició?

Marija: Sí. Jesús ve a ser el més important. Sí, sí, sí…. També avui la Mare de Déu ha pregat per nosaltres. Perquè Ella sempre es refereix a Ell. Amb la seva actitud ens diu que Ella no és important, que hem de posar Jesús al centre de la nostra vida. La Mare de Déu ha dit moltes vegades: “Déu m’ha permès estar entre vosaltres i donar-vos diversos missatges i m’ha permès compartir amb vosaltres, perquè Jo sóc la Seva serventa.”

P. Livio: perquè en el missatge Ella diu: “…perquè us porto en els meus braços el Nen Jesús i a Ell li demano la pau per a vosaltres”.

Marija: Sí, sí, sí. La pau per a vosaltres i la pau entre vosaltres.

P. Livio: Així doncs, per Nadal el centre d’atenció és el Nen Jesús?

Marija: Sí, exactament. Perquè la Mare de Déu sempre –i en cada missatge, nosaltres ho hem experimentat des de l’inici de les aparicions-, sembla tenir un propòsit. El seu propòsit no és l’aparició en sí –no és que Ella ens parli de que s’està apareixent-, sinó de portar Jesús entre nosaltres.

P. Livio: També tots els missatges ens porten cap a Ell?

Marija: Sí, sí, sí. Perquè Ella diu “…perquè l’Altíssim m’ha permès d’estar entre vosaltres …” i tants missatges, que es veu de moltes maneres que el que estem vivint és perquè Déu ho permet. I per mitjà de la presència de la Mare de Déu, nosaltres creiem profundament. Estem veient que la humanitat està canviant, està començant una era nova i també en l’Església i en les persones…perquè un no pot romandre indiferent davant la presència de la Mare de Déu.

P. Livio: Avui a l’aparició hi havia el Nen Jesús, però en les altres aparicions diàries que veus, per què penses que ve la Mare de Déu? Ve per alguna cosa. 

Marija: Sí. Per dir-nos que “sense Déu no tenim futur, no tenim vida eterna”, perquè ens comportem com pagans, perquè pensem que Déu ja està en nosaltres. I la Mare de Déu ens diu: “no estimats fills, us esteu equivocant, torneu a Déu”. Perquè només si tenim Déu, si vivim seguint els seus Manaments, ens començarem a respectar. No només la nostra vida sinó que també respectem la dels altres, etc. Llavors tot es converteix en un Do. Tot es fa Gràcia. Aquest és el punt del que no som conscients. Perquè pensem que podem canviar el món tal com nosaltres volem. En canvi la Mare de Déu diu: “vosaltres sense Déu us n’aneu a la ruïna”.

P. Livio: però el fet que la Mare de Déu vingui cada dia, ja és un missatge extraordinari!

Marija: Cert. Jo crec que la Mare de Déu ens vol dir: “maleït l’home que confia en l’home, confieu més aviat en Déu i viviu Déu i els seus Manaments, viviu allò pel que Ell us crida. Com Ell desitja de vosaltres”. Efectivament, la Mare de Déu diu: “viviu la santedat, convertiu-vos, abraceu el camí de la pregària”. Perquè la persona que no prega no té futur, no té vida eterna. I després, quan prega, canvia; canvia la vida, canvia les seves actituds, canvia la seva manera de parlar: es torna més dolça més oberta, més pacífica, més amable, etc.

P. Livio: segons la teva experiència, després de 30 anys d’aparicions, la Mare de Déu ha obtingut el que Ella desitjava?

Marija: Jo penso que Déu, per mitjà de la Mare de Déu, té un projecte, i és per això que li permet ser aquí tant de temps. Jo crec que sense la Mare de Déu no hi hauria Medjugorje, l’adoració, els grups de pregària, les persones que han canviat la seva vida. Són moltíssimes les persones que estan donant testimoni…També la renovació ha arribat a l’Església per mitja de moltes vocacions que són fruit de Medjugorje: sacerdots que han començat a viure d’una manera nova. Conec una marea de persones que han canviat radicalment la seva vida, per al bé de les seves pròpies ànimes i per al bé de les ànimes del seu voltant; sacerdots que s’han consagrat totalment a la Mare de Déu…

P. Livio: Diguem que jo sóc un d’ells…

Marija: Sí, sí, sí. Cadascú de nosaltres … Imagina’t quants testimonis hem escoltat de tantes persones!…Que bonic, que bonic…Quan ho escoltes i quan ho vius. I després, poder escoltar aquests testimonis d’altres –com aquest any- ajuda. Aquest any per exemple hem tingut molts intercanvis de salutacions de Nadal, i ens hem sentit més rics. Perquè gràcies a Medjugorje tenim tants idiomes, tantes amistats, tantes alegries, tantes persones amb qui poder compartir… I també cristians plens d’alegria. I tot això representa seguretat; Ningú no pot dir res en contra d’això. Perquè l’experiència de Déu en les persones, a través de la Mare de Déu, és una cosa que no es pot negar.

P. Livio: M’ha cridat l’atenció que en el missatge del dia 2 del mes passat a través de la Mirjana, la Mare de Déu va dir: “…el meu Fill m’ha promès que el mal no triomfarà, perquè hi sou vosaltres estimats fills meus …”

Marija: Sí, sí, sí. “Vosaltres que pregueu, que adoreu”. Són les persones que adoren, que preguen, que viuen d’una manera forta el missatge de Déu, de la Mare de Déu, els Manaments de Déu; així serà el futur, com Nínive, oi?

P. Livio: aquesta gran batalla que hi ha entre el bé i el mal es fa cada vegada més ansiosa. Com més temps passa, més augmenta el mal; però al final, la Mare de Déu vencerà?

Marija: Sí, sí… Nosaltres n’estem segurs. Estem segur que arribarà el triomf del Cor Immaculat de María.

P. Livio: Però primer ha de començar dins el nostre cor!

Marija: Així és. Sí. Per la Mare de Déu arribarà el triomf del Cor Immaculat, però primer comença amb tu, amb mi, amb nosaltres.

P. Livio: Molt bé Marija, acabem amb la pregària del Magnificat.

Marija: Amb tot el cor: La meva ànima magnifica el Senyor …

Fundació Centro Medjugorje