08/06/2017 – Entrevista del P. Livio a la Marija sobre el missatge del 25 d’abril de 2017

P. Livio: Estimats amics, tenim en directe a la Marija, que ens parlarà del missatge de la Reina de la Pau d’avui 25 d’abril de 2017

P. Livio: Hola Marija!

Marija: Hola Pare Livio! Saludo a tots els oients de Radio Maria. Com sempre, cada 25 de mes, la Mare de Déu ens ha donat el missatge en el que ens torna a dir:

“Estimats fills, estimeu, pregueu i testimonieu la meva presència a tots els que estan lluny. Amb el vostre testimoni i el vostre exemple podeu apropar els cors que estan lluny de Déu i de la Seva gràcia. Jo sóc amb vosaltres i intercedeixo per cada un de vosaltres perquè, amb amor i coratge, testimonieu i animeu tots aquells que estan lluny del meu Cor Immaculat. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

P. Livio: Marija, un missatge com aquest, com el que li va donar a la Myriana la darrera vegada, sembla que la Mare de Déu vulgui acollir sota el seu mantell tots els seus fills dispersos pel món, és a dir, que té les seves mans obertes a tots, és un gran missatge missioner.

Marija: Sí, justament avui que és sant Marc veiem com a les lectures la Mare de Déu ens està cridant a pregar, a estimar, a testimoniar. La Mare de Déu vol que siguem apòstols, missioners… Jo crec que la Verge veu que tenim molta necessitat d’aquesta faceta missionera que el Sant Pare també ens està demanant. Parlava amb un amic sacerdot que em deia: un missioner és com un sant. Tantes vegades hem de renunciar a nosaltres mateixos per poder testimoniar, talment com una llavor ha de morir per poder donar vida. També a nosaltres la Mare de Déu ens crida: pregueu i testimonieu amb la vostra vida, sobretot amb l’amor que Déu ens dóna. Si estem enamorats de Déu, el posem per davant de tot i preguem. Què passa després d’aquest amor, d’aquesta pregària, d’aquest encontre? Quin és el fruit? El testimoni. Això és al que la Mare de Déu ens crida i ens diu especialment: Provoqueu el diàleg amb tothom, amb aquells que estan allunyats, confosos, parleu-los de mi. I després ens diu, com a la Pentecosta quan havien fugit, què va passar? Que es van omplir de l’Esperit Sant i van començar a donar testimoni per tot el món. Per això la Mare de Déu també ens està ajudant, perquè puguem ser testimonis de fe, d’amor, de pregària, de Déu i de la Seva Gràcia.

P. Livio: Normalment la Mare de Déu, per exemple en el seu últim missatge a la Myrjana, ens diu: Sou vosaltres els que, essent apòstols meus, heu de donar testimoni de l’amor del meu Fill a tots aquells que no l’han conegut. Ens exhorta a portar Jesús als altres. Però aquí, com molt bé has indicat, ens demana de ser testimonis de la seva presència, és a dir, que Ella és aquí entre nosaltres per ajudar-nos, és aquí per cridar-nos. És aquesta presència meravellosa, com quan venia al principi i deia que era l’última vegada que venia a cridar el món a la conversió. Tal com va dir la Marija fa uns dies, potser aquesta presència de Maria no s’entén del tot, i com també va dir el bisbe de Banja Luka, segurament no se n’ha entès tota la seva importància.

Marija: Sí, perquè ell també estava a la Comissió de la ex Iugoslàvia. Una vegada, mentre parlava amb mi em va dir que no ens havíem pres el missatge de la Mare de Déu prou seriosament, l’hem agafat de manera equivocada perquè la Mare de Déu ens està cridant per convertir el món i ens repeteix: estimeu, pregueu i el fruit d’aquest amor, tal com ja hem dit, aquest fruit és el testimoni. Repeteixo una vegada més que avui, més que mai, ens hem de decidir pel que fa tants anys que la Mare de Déu ens demana. El bisbe Komarica ens diu que a la seva diòcesi hauria hagut de fer el que va fer l’arquebisbe de Split, que va pregar molt –perquè la Mare de Déu havia dit que era la Reina de la Pau- i va pregar perquè hi hagués pau entre els homes i amb Déu. Per tal d’obtenir aquesta pau hem d’adorar Jesús, pregar a Jesús, així ens unim a Ell. Així doncs, l’arquebisbe d’Split, durant la guerra, què va aconseguir? Doncs que tot i que la ciutat era plena de militars, plena d’oficials, no fou ni bombardejada ni tocada. En canvi Banja Luka fou massacrada. Una vegada, parlant amb mi, em va dir que no s’havia pres seriosament el missatge de la Mare de Déu. Durant aquell temps de guerra jo també vaig entendre que tots ens havíem d’agafar els seus missatges més seriosament.

P. Livio: Sí, el bisbe Komarica era el president de la conferència episcopal de la ex Iugoslàvia, una persona important i també el primer que va acollir Radio María a Bòsnia.

Marija: Sí, però no solament això sinó que, gràcies a Déu, ha estat una riquesa per a l’Església croata.

P. Livio: Sí Marija, però voldria insistir una mica en aquesta frase perquè és especial: “testimonieu la meva presència”. Sembla que ens digui: “vosaltres que veniu a Medjugorje, experimenteu la meva presència, experimenteu que sóc aquí, que sóc la vostra mare i descobriu la immensa gràcia d’aquesta presència”. Hem de comunicar als altres la gràcia que hem rebut i aquesta presència de Maria.

Marija: Exactament. Això és el que es vivia a les primeres peregrinacions, com amb tu, quan venies amb nosaltres i pujàvem a la muntanya i cantàvem: “També Itàlia es convertirà amb la Kralitza Myra” (amb la Reina de la Pau). Perquè estic segura que avui dia Itàlia, el poble, la gent, les famílies viuen en una total confusió. Si no ens aferrem a Déu, si no ens aferrem a la Mare de Déu, si no ens aferrem a la pregària, no hi haurà manera de sortir d’aquesta crisi, d’aquest confusió, d’aquestes ideologies que el poble italià està vivint i també tot el món. Especialment quan estem obrin la porta de bat a bat a l’eutanàsia. Amb la nova llei estem dient que si no vols viure, et pots llevar la vida. Com si una persona anciana fos un pes per a la societat. En canvi la Mare de Déu diu que som importants. Ella està amb nosaltres.

P. Livio: Marija, el missatge que la Mare de Déu va donar al principi del nou mil·lenni, l’1 de gener, era: “Ara que Satanàs s’ha alliberat de les seves cadenes, consagreu-vos al meu Cor i al Cor de Jesús”. En aquest missatge, la Verge ens crida a consagrar-nos al Seu Cor, perquè és a través del seu Cor Immaculat que arribem a Jesús i obtenim les gràcies immenses que necessitem per obtenir la pau al món.

Marija: És com els somnis de sant Joan Bosco, que era més vident que els propis vidents. Ell els anomenava somnis, per no dir que eren visions, de l’Eucaristia i de Maria. I avui més que mai ens hem d’aferrar a l’Eucaristia i a Maria perquè són els pilars que sostenen la nostra fe. Avui dia hi ha més màrtirs que mai. He sentit dir, no sé si és cert, que cada cinc segons hi ha una persona que mor per Jesús.

P. Livio: Sí, sí, ho deien els diaris no fa gaires dies.

Marija: És un desastre molt gran. Mai no hi havien hagut tants màrtirs com ara. I la Mare ens està empenyent, esperonant i ajudant, dient-nos que el nostre martiri d’avui és el testimoni, la pregària i l’amor.

P. Livio: Em sembla Marija que la Mare de Déu fa servir verbs i paraules especials, perquè moltes vegades ens parla del testimoni, però aquesta vegada ens diu que hem de testimoniar amb valentia i ens demana que exhortem a tots els que n’estan allunyats. Crec que la Verge vol que no siguem tant tímids, que no tinguem por d’anar contracorrent.

Marija: Sí, hem de tenir la força i el coratge que van tenir els apòstols després d’amagar-se a casa, i després que Jesús entrés i els cobrís amb la seva Gràcia. La Mare diu: “de què podeu tenir por si jo estic amb vosaltres? Jesús està amb vosaltres. Doneu testimoni, estimeu, però no amb el vostre amor sinó amb l’amor de Jesús.

P. Livio: Sí Marija, però som pocs, som dèbils, el món té tots els mitjans de comunicació, de vegades ens sentim impotents i tenim por. En canvi, ens hauríem d’enfrontar al món com David ho va fer amb Goliat.

Marija: Sí, sí. A vegades pensem que som pocs però no és veritat perquè el cristianisme, gràcies a Déu, està creixent, però ens falta coratge. Recordo que el primer any de les aparicions, no érem pas pocs els qui hauríem mort per Jesús. En canvi ara ens hem tornat més condescendents, com si Déu també acceptés el que està malament, i no és així perquè Ell vol que siguem rectes i donem testimoni.

P. Livio: Sí, vol que ens desempalleguem de la peresa i també de la tebiesa.

Marija: Segurament. Jo ho espero de tot cor. Tal com he dit aquesta tarda i repeteixo cada mes, en aquest missatge la Mare de Déu em vol espavilar per testimoniar més, per estimar més, però no pas amb el meu propi amor sinó amb l’Amor de Jesús i seguir amb la pregària , molta pregària. Ella ens repeteix constantment: “Pregueu, pregueu, pregueu”. Nosaltres hem de ser pregària, pregària amb el cor, pregària profunda. Jo sempre li demano al Senyor que ens ajudi a ser instruments seus.

P. Livio: Hi ha una gran diferència entre testimoni i publicitat, oi Marija?

Marija: El testimoni ve del cor. Testimoniar a Jesús ressuscitat. Testimoniar la trobada amb Jesús. Testimoniar la trobada amb la Mare de Déu, les experiències que s’han viscut. En canvi la publicitat és una altra cosa. Donar fulletons constantment pot fins i tot arribar a molestar.

P. Livio: Només qui està realment convençut, convenç amb les paraules i amb l’amor que dóna escalfor a les paraules.

Marija: Exactament. La Mare de Déu ens crida justament a això, a tenir el coratge de parlar del que hem experimentat. No hem de tenir por de testimoniar.

P.Livio: Marija, et vull fer una darrera pregunta. Havies dit, no sé si encara és així, que sempre li has de demanar a la Mare de Déu que et doni el missatge; que si no li demanes, no te’l dóna. Encara és així?

Marija: Sí, sempre. Cada 25 del mes, la Mare de Déu arriba, prega, li encomano les persones i després veig que Ella es queda en silenci. Jo li dic si em pot donar el missatge i Ella, amb expressió molt dòcil i disponible, em comença a donar el missatge: “Estimats fills, …” I després dóna la benedicció i diu: “Aneu en pau”. Jo, després de l’aparició, escric el missatge intentant recordar tot el que Ella m’ha dit.

P. Livio: Digues Marija, llavors, aquesta tarda, tu li has demanat el missatge a la Mare de Déu?

Marija: Sí, com cada 25 del mes.

P. Livio: Un dia també em vas explicar que una vegada et vas descuidar de demanar-li el missatge.

Marija: Sí, però al final, la Verge em va dir que em donaria el missatge i jo, tota avergonyida, li vaig demanar perdó per haver-ho oblidat.

P. Levio: També em sembla recordar que en una ocasió, al principi, tu li vas demanar el missatge i Ella no te’l va donar.

Marija: No, la Mare de Déu sempre ha donat el missatge. Només una vegada que havien posat micròfons amagats, la Mare de Déu no es va aparèixer. En aquella ocasió érem a la rectoria, però després es va aparèixer a la sagristia. Li vam demanar perquè i ens va contestar que era pels micròfons.

P. Livio: Sí, ho recordo. Però en una altra ocasió, l’any 1984, em sembla, o el 85, era un Dijous Sant, va dir que no havia donat cap missatge perquè la gent només el volia per curiositat i no pas per amor.

Marija: Aquella vegada, la Mare de Déu va dir que no el donaria perquè no el donava perquè l’escoltéssim sinó perquè el visquéssim.

P- Livio: Clar! I digues Marija, tu li demanes el missatge, però quant a la Myriana, ella també li demana a la Mare de Déu? O bé és la Mare de Déu que li dóna sense que ella li demani?

Marija: La Mare de Déu li va dir a la Myriana que començaria amb les aparicions del dia 2 de cada mes per pregar pels pecadors, per tots els qui no coneixen l’Amor de Déu. El missatge que la Mare de Déu dóna és per crear grups de pregària, per pregar especialment pels que estan allunyats de Déu. En canvi els missatges del 25 són una guia en el camí de la santedat. Al principi ho va fer amb la parròquia, tot recorrent un camí profund amb ells i després ho va fer per tots aquells que lliurement volien abraçar i viure aquests missatges que Ella ens segueix donant.

P. Livio: Molt bé Marija! Però –no sé si parleu molt entre vosaltres- jo voldria saber si la Myrjana li demana el missatge o si Ella li dóna directament.

Marija: Jo creo que la Mare de Déu li dóna el missatge directament.

P. Livio: En canvi tu li demanes.

Marija: Sí, sempre.

P. Livio: Aquesta és la diferència.

Marija: Sí, però la Mare de Déu demana a través de la Myrjana que preguem per la conversió dels pecadors. En canvi en els missatges del 25 ens diu que vol que tinguem un cercle daurat al voltant del cap, és a dir, l’aureola.

P. Livio: Aquí guia la parròquia i en canvi amb la Myrjana va més lluny.

Marija: Sí, però no solament la parròquia sinó també a aquells que volen seguir seriosament i amb profunditat els seus missatges. La Mare de Déu ens diu que els missatges que Ella ens dóna ja són a les Escriptures, però que Ella ens ajuda a aprofundir-los.

P. Livio: Marija, jo crec que aquests missatges són més importants i detallats que tots els mitjans d’evangelització dels nostres dies. Tu què creus?

Marija: Jo n’estic convençuda al cent per cent perquè sé la importància que ha creat en mi. Un desig cada vegada més fort a la pregària, a la conversió, a viure més intensament el que Jesús ens diu en la Sagrada Escriptura. La Mare de Déu ens diu que hauríem de posar la Bíblia en un lloc visible de casa nostra per llegir-la cada dia. La Verge ens vol fer enamorar de mil maneres. Jo sempre em sorprenc quan llegeixo els seus missatges i ens diu, per exemple: “la primavera s’està despertant, així doncs, desperteu els vostres cors”.

P. Livio: Sí, ho has dit molt bé. Els missatges de la Mare de Déu són l’explicació maternal, plens de saviesa i profunditat, de l’Escriptura i l’Evangeli.

Marija: Sí, però amb simplicitat, amb la mateixa simplicitat amb la que està escrit a les Escriptures.

P. Livio: Marija, dius que els missatges et fan molt de bé, a mi també perquè tant la lectura dels missatges com de l’Escriptura m’inflamen l’ànima d’una manera extraordinària.

Marija: Sí, van molt bé, en comptes d’agafar-se a tantes altres coses. Nosaltres cada vespre meditem un missatge, meditem un fragment de la Sagrada Escriptura i comprovem, per exemple, que tot sovint la Mare de Déu ens parla de l’Amor de Déu, de la Seva Benedicció. És increïble! Hi ha tanta delicadesa en el que ens diu la Mare de Déu!

P- Livio: T’agraeixo tot el que has dit i hi estic totalment d’acord. Una vegada la Mare de Déu va dir: “Les meves paraules són molt valuoses”.

Marija: Sí, són molt valuoses sobretot perquè la Mare de Déu fa que ens enamorem d’Ella i ens porta a Jesús. Aquesta és la seva finalitat.

P. Livio: Visca Marija!

Marija: No. Visca Jesús i la Mare de Déu. Visca també totes les persones que segueixen els seus missatges, com sempre ens diu al final: “Gràcies per haver respost a la meva crida”

P. Livio: Marija, aquest vespre et veig amb moltes ganes de testimoniar amb el coratge que ens demana la Mare de Déu. Visca Marija!

Marija: Espero ser-ho fins al final, hem de ser perseverants i esperar que el Senyor ens ajudi, sempre a través de la pregària. Hem de testimoniar amb alegria perquè avui dia sembla que els cristians siguem gent trista i no és així. Si mostrem entusiasme podrem convèncer a molta gent que ens està esperant.

P. Livio: Sí, l’entusiasme l’adquirim amb la pregària perquè la pregària és esperit. L’esperit s’inflama. Per això la Mare de Déu insisteix: “pregueu, pregueu, pregueu”.

Marija: Per això preguem, per ser més forts i per tots els qui no ho fan, perquè s’acostin a Déu.

P. Livio: A través de Radio Maria ens encomanem a la Mare de Déu perquè nosaltres també puguem testimoniar, estimar i pregar.

Marija: De tot cor, especialment per tots els malalts, els ancians, les lactants i totes les persones que escolten Radio Maria i escolten el missatge. Unim-nos en la pregària ja que el Senyor està amb nosaltres i la Mare de Déu també. No tinguem por de testimoniar.