08/06/2018 – Declaració del Provincial de la Província franciscana d’Hercegovina sobre el nomenament del Visitador Apostòlic per a  Medjugorje 

El 31 de maig de 2018, a les 12 pm, l’Oficina de Premsa de la Santa Seu va donar a conèixer la noticia següent:

Comunicat de premsa: Nomenament de Visitador Apostòlic amb un paper especial a la parròquia de Medjugorje.

El 31 de maig de 2018, el Sant Pare va nomenar monsenyor Henryk Hoser, arquebisbe emèrit de Varsòvia-Praga, a Polònia, Visitador Apostòlic amb un paper especial per a la parròquia de Medjugorje. Ho feu per un temps indefinit i ad nutum Sanctae Sedis. És exclusivament per al ministeri pastoral i dóna continuïtat a la missió de l’Enviat especial de la Santa Seu a la parròquia de Medjugorje, que se li confià a Mons. Hoser l’11 de febrer del 2017, i que va dur a terme els darrers mesos.

La missió del Visitador Apostòlic té com a finalitat assegurar un acompanyament estable i continuat de la comunitat parroquial de Medjugorje i dels fidels que hi van en peregrinació, les necessitats dels quals demanen una atenció particular.

M’alegro que amb motiu d’aquesta declaració, en nom de la Província Franciscana d’Hercegovina, pugui expressar la meva sincera gratitud cap al Summe Pontífex, el Papa Francesc, que està a càrrec de l’autoritat pastoral màxima, immediata i general en l’Església.

Desitgem saludar i donar la benvinguda amb el mateix respecte i lleialtat a l’actual Enviat Especial de la Santa Seu a Medjugorje, Sa Excel·lència l’Arquebisbe Henryk Hoser, ara nomenat Visitador Apostòlic amb un paper i una autoritat especials.

A l’Arquebisbe designat li correspon utilitzar tota l’autoritat i el govern de la seva missió per tal d’aclarir tots els temes relacionats amb el paper i la missió que el Sant Pare Francesc li ha confiat.

Pax et bonum!

A Mostar, 31 de maig de 2018.

P. Miljenko Šteko, OFM, el Provincial

Font: www.centromedjugorje.org