08/02/2020 – Arquebisbe Carballo: “Medjugorje és un lloc de pregària i de conversió, aquesta és la casa de Maria!”

L’arquebisbe D. José Rodríguez Carballo, Secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, va visitar Medjugorje i va estar un temps a Bòsnia-Hercegovina. A Mostar es va reunir amb el Provincial de la província franciscana d’Hercegovina, el P. Miljenko Steko, a més de visitar els novicis d’aquella zona i parlar-los de la seva vocació religiosa. A Medjugorje va concedir una entrevista per a radio Mir Medjugorje a l’editor en cap Sanja Pehar, en la que va parlar de l’elecció del P. Miljenko Steko com a President de la Unió de Franciscans Menors d’Europa.

“Voldria donar les gràcies al P. Miljenko i mostrar la meva gran satisfacció en saber que els Provincials d’Europa confien tant en ell. Jo ja he viscut aquesta experiència i no tinc cap dubte que serà una gràcia immensa per a ell i per a tota Europa, doncs sóc ben conscient que té molts bons plans per a l’Europa franciscana.”

L’Europa franciscana no és morta

Vaig poder parlar amb ell a Mostar, abans que altres germans franciscans i li vaig demanar quelcom de ben concret: que cridés en veu alta que l’Europa franciscana no és morta, que la vida religiosa a Europa no és morta. Només cal fer un cop d’ull a les províncies franciscanes de Croàcia i Bòsnia-Hercegovina, en les que gràcies a Déu hi ha moltes vocacions. Vaig tenir l’oportunitat de conèixer els deu novicis joves d’aquesta Província i en són molts per a una sola província. Estic segur que tot i els problemes que hi ha amb les vocacions a Europa, aquí tenim molt a oferir. La vida religiosa a Europa s’ha d’obrir a la vida consagrada del món sencer, ja que Europa necessita donar i també ha de poder oferir. Hi ha una infinitat de missioners i religiosos que serveixen a tots els continents. Al P. Miljenko i el seu equip els esperen, sens dubte, grans èxits. Han de fer conèixer la vida franciscana al món sencer i enriquir Europa, que pateix de laïcisme, per poder acceptar tot el bo que ve dels altres continents. Els valors evangèlics no són els valors del món modern i la societat, i sovint hem de nedar a contracorrent; però en sortirem purificats i enfortits».

L’Arquebisbe Carballo va passar el segon dia a Medjugorje on hi viatjava per sisena vegada com a General de l’Ordre Franciscana i, en aquesta ocasió com a Secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica.

És bo ser a Medjugorje

“Cada cop que vinc a Medjugorje em trobo com si fos a cas, a casa de la meva mare. Tots els seus fills hi són benvinguts i els meus germans franciscans d’aquesta província em donen la benvinguda cada vegada que vinc, com si fos un d’ells. Realment gaudeixo essent aquí i he de donar les gràcies al nostre Papa Francesc per haver escollit l’Arquebisbe Hoser com a Visitador Apostòlic i per haver permès les peregrinacions oficials a Medjugorje”, va declarar Mons. Carballo. També va exposar els motius per els quals havia vingut aquest cop a Medjugorje.

“He vingut a reunir-me amb totes les comunitats de Medjugorje, 18 comunitats noves. Quin és el meu objectiu? A l’Església hi cap tothom! Passa igual que als franciscans un cop decideixen seguir una comunitat: les comunitats i membres nous de la vida consagrada, tots sota la mateixa condició, han de seguir l’Església i posar l’Evangeli de Jesucrist al centre de les seves vides», va declarar Mons. Carballo.
Per altra banda, Mons. Carballo va convidar tothom a viure la lògica de la generositat, ja que aquesta és la lògica de Déu. “Us convido a viure junts aquesta lògica, per Déu i per el pròxim. Visquem per morir en el que tenim, ja que només així podem néixer per a la vida eterna. Hem vingut des de molts indrets del món a aquest lloc en el que s’hi pot sentir la presència de la Nostra Mare, i Ella ha estat l’única que ha viscut completament aquesta lògica, entregant-se a Déu i als altres.”

Mirem el futur amb esperança

“En qualsevol moment el Senyor ens pot cridar a qualsevol de nosaltres, independentment de les condicions en les que visquem. A l’Antic Testament veiem exemples de Déu convidant a uns al temple, a d’altres a la vida i al treball consagrats. Medjugorje és un d’aquests llocs en els que el Senyor ens pot cridar ja que aquest és un lloc de pregària i conversió. Aquesta és la casa de Maria! Sé com el Senyor s’ha valgut d’aquest lloc per despertar els cors i cridar-los a la vida consagrada. Li hem de donar gràcies, ja sigui per a les crides a la vida religiosa, consagrada o en família.
Mons. Carballo va convidar tothom a mirar el futur amb esperança en comptes de lamentar-nos pel passat que no torna ni tornarà.

“El meu missatge per als joves és, juntament amb el de Joan Pau II, el d’animar-vos a obrir les portes de bat a bat a Jesús i, tal com diu el Papa Francesc, no permeteu que ningú us robi l’esperança i l’alegria.! Els que esteu malalts i vells, no esteu sols. El Senyor et continua estimant. Fes servir la teva debilitat perquè la força de Jesucrist es reflecteixi en tu més i més. Els adults treballen sense parar per el bé dels seus fills; i no és pas dolent estar compromès per garantir un futur millor per als fills, però sense oblidar que el tresor més gran que podeu donar als vostres fills i néts és el vostres amor. El més important és construir la família, els valors d’estimar Jesús, la Mare de Déu i el pròxim”, va declarar l’Arquebisbe D. José Rodríguez Carballo, Secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, que va presidir la Santa Missa celebrada a l’església de Sant Jaume Apòstol.

Fundació Centro Medjugorje