08/02/2019 – El «playboy» de la moda italiana que a Medjugorje va sortir de l’abisme: «Allà hi va haver un canvi de vida.»

Ha estat l’home més desitjat d’Itàlia. Fill d’una família aristocràtica i de les més poderoses de la indústria tèxtil a Itàlia, obria les portades de la premsa rosa per les seves histories i festeigs amb personalitats com la Naomi Campbell, i pels seus negocis d’èxit. Parlem d’en Matteo Marzotto, què durant molt de temps va dirigir la firma Valentino i ara segueix immers en el món de la moda.

Però ja no és el mateix de quan era jove. Ho tenia tot, li sobraven els diners, les cases, els cotxes, els amic i les dones… però no era feliç, i només en el catolicisme ha trobat aquella felicitat que anhelava tant. El canvi es va produir després de diverses peregrinacions marianes a Lourdes, Loreto i finalment Medjugorje, viatge que va provocar un gir de 180 graus a la seva vida. Matteo Marzoto, la redempció del ‘Playboy’, titulava un reportatge del Vanity Fair que es feia ressò de la conversió d’aquest empresari.

“Notava que em faltava alguna cosa”

Ell mateix explicava en aquella publicació que “hi ha anys que gairebé ni els recordo, tenia molta feina i corria amunt i avall. Notava que em faltava alguna cosa i aquesta cosa era una vida espiritual. Vaig començar a acostar-me a la religió i la meva vida va canviar. A vegades cal parar per poder seguir endavant”.

El del Marzotto no ha estat un retorn genèric a l’“espiritualitat” per alleujar l’estrès que està tan de moda i que alimenta les files de la Nova Era. La d’aquest italià ha estat una adhesió a un catolicisme ortodox que va florir després d’un viatge a Medjugorje. Ara el Matteo va a missa amb regularitat, té un director espiritual, assisteix regularment als sagraments, llegeix la vida dels sants cada dia i assisteix als recessos espirituals amb la comunitat Nuevos Horizontes fundada per la Chiara Amirante.

El del Marzotto no ha estat un retorn genèric a l’“espiritualitat” per alleujar l’estrès que està tan de moda i que alimenta les files de la Nova Era. La d’aquest italià ha estat una adhesió a un catolicisme ortodox que va florir després d’un viatge a Medjugorje. Ara el Matteo va a missa amb regularitat, té un director espiritual, assisteix regularment als sagraments, llegeix la vida dels sants cada dia i assisteix als recessos espirituals amb la comunitat Nuevos Horizontes fundada per la Chiara Amirante.

 

 

La resurrecció, “l’acte d’amor més gran”

No és gens estrany doncs que el seu canvi confongui a molts a Itàlia, ja que proclama en veu alta que “la resurrecció de Crist és l’acte d’amor i d’esperança més gran en la història, en el que és raonable i racional basar tota la vida”.

Aquest canvi de rumb en la seva vida no ha estat sempre ben entès en el món de l’alta burgesia en el que s’havia mogut sempre des que va néixer; els seus pares no el van educar en la fe ni foren per a ell el millor exemple de família unida, doncs la seva mare, model, es va divorciar de seguida del seu pare, un conegut comte.

En una entrevista amb Famiglia Cristiana, el Matteo Marzotto explica que va descobrir que “la fe és vida i que necessitem radicalisme per a viure-la: abandonar-nos completament a Déu, segurs que Ell ens dóna la mà i ens acompanya”.

L’inici de les peregrinacions marianes

Però per arribar a aquest punt, primer va haver d’experimentar una gran crisi. Fou al 2006 i assegura que va coincidir amb el seu 40è aniversari. “Vaig sentir el pes d’un buit, però no sabia què era ni què buscar. Ho tenia tot: feina, prestigi, èxit, fama … Vaig començar a fer-me moltes preguntes. Vaig resar però d’una manera banal”, relata.

EL MATTEO, AMB LA SEVA MARE, LA MARTA, JA DIFUNTA

Llavors va passar quelcom que va transformar la seva vida. Ell mateix assegura que abans d’aquesta conversió “tenia una gran atracció per als llocs marians”, per això en plena crisi va decidir visitar-ne alguns. Així fou com va peregrinar a Lourdes, a Loreto al santuari de la Mare de Déu del Monte Berico a Vicenza, fins arribar a Medjugorje, “un lloc que em va intrigar i em va atraure molt”.

Allí hi va conèixer a Don Roberto, un sacerdot de Nuevos Horizontes, amb que es va fer amic immediatament. “Hi vaig tornar al cap d’uns mesos. Fou una experiència important que em va fer pensar molt. Ell em va presentar la Chiara Amirante (fundadora de Nuevos Horizontes) de qui em vaig fer amic immediatament”.

Un canvi de vida

D’aquesta experiència a Medjugorje, el Marzotto afirma que aquest és un lloc de força “conversions immediates, espontànies, fins i tot violentes, però no va ser el meu cas. Però no es pot negar que allà hi ha hagut un canvi de ritme en la meva vida. La guia que no vaig tenir a la meva família d’origen, la vaig trobar abastament allà a Nuevos Horizontes”.

EL MATTEO, AMB LA CHIARA AMIRANTE, FUNDADORA DE LA COMUNITAT NUEVOS HORIZONTES

A Medjugorje hi va trobar “una forma de serenitat, però em va demanar que canviés, i el canvi fou tan radical que va ser esgotador”. Aquest fou el principi d’una transformació de vida.
Ell no considera que aquest canvi tan gran de vida hagi estat una “conversió real” ja que afirma que a pesar de tot, “va tenir una consciència latent de l’existència de Déu, tot i haver viscut en una família de cultura liberal on la religió era un tema privat i on no se’m va ensenyar res sobre el cristianisme”.

En aquesta nova vida, el Matteo Marzotto està bolcat en els projectes socials. Mai no oblidarà que la seva germana Annalisa va morir a causa d’una fibrosi quística, i per això ara presideix una fundació que recull fons per a la investigació; gràcies a això ja ha aconseguit 30 milions d’euros.

Publicat originàriament a Cari Filii News