07/10/2015 – Trucada del pare Livio a la vident Marija

P. Livio.­ Benvolguts amics, tenim en línia a la Marija per transmetre’ns el missatge de la Reina de la Pau d’avui 25 setembre 2015.

Marija.­ Avui la Mare de Déu ens ha donat el següent missatge: “Estimats fills, avui també, prego l’Esperit Sant perquè ompli els vostres cors amb una fe ferma. La pregària i la fe ompliran el vostre cor d’amor i de joia, i vosaltres sereu un senyal per a aquells que estan lluny de Déu. Fillets, encoratgeu­vos els uns als altres a pregar amb el cor, per tal que la pregària pugui omplir la vostra vida i vosaltres, fillets, cada dia sereu, sobretot, testimonis del servei a Déu en l’adoració i al proïsme en la necessitat. Sóc amb vosaltres i intercedeixo per tots vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida!”.

P. Livio.­ Marija, ja fa temps que la Mare de Déu ens encoratja a ser ferms i decidits en la fe. Que potser veu que som una mica vacil·lants, que la nostra fe és molt dèbil?

Marija.­ Sí, de fet la Mare de Déu ens crida a la pregària i a la fe i sobretot ens diu que Ella resa amb nosaltres, prega l’Esperit Sant perquè ompli els nostres cors amb una fe ferma. Es nota que la Mare veu que ho necessitem.

P. Livio.­ És correcte dir que si abandonem la pregària, la fe es debilita i després es perd?

Marija.­ Escoltant aquest missatge queda clar que realment és així, perquè qui estima, prega; qui estima Déu sobre totes les coses, prega Déu, l’adora. Nosaltres ho veiem des del primer dia que la Mare de Déu ens va cridar. Ella ens ha cridat sempre a la pregària, a l’adoració. El fruit de la pregària, el fruit de l’adoració, el fruit de la fe és l’amor, l’alegria i la joia. Cadascú de nosaltres ha d’estar en el Goig de Déu.

P. Livio.­ Tu ets mare de 4 fills, tens una feina i trobes temps per anar a l’Església, però, aconsegueixes que la teva jornada sigui plena de pregària?

Marija.­ La Mare de Déu ens ho està demanant i me’n recordo que des del principi ja ens ho deia, que s’aprèn a resar, tot resant. Per això la Mare de Déu ens demana que resem fins que la nostra vida es converteixi en pregària. L’experiència de l’oració, sobretot per a nosaltres, ha estat molt forta, perquè des que la Mare de Déu ens ha “pres”, ens ha ensenyat, nosaltres li hem respost. Me’n recordo que, fins i tot mentre somiava sentia que resava, perquè estàvem immersos en la pregària, dins d’aquesta aurèola que la Verge tenia, dins d’aquesta necessitat d’estar “connectats” a Déu; i aquest, diguem­ne, “fil” és la pregària, la que ens uneix a Déu.

P. Livio.­ N’hi ha prou, Marija, amb aquesta pregària del cor? pensar en Déu de tant en tant durant el dia, oferir­li els nostres petits sacrificis, dir­li que l’estimem molt, o hem de dir les oracions com ens ensenya la Mare de Déu, que vosaltres ens ensenyàveu en els primers temps, el Parenostre, l’Avemaria i Glòria, o les oracions del matí, les oracions de la tarda, el Rosari en família, … La gent sembla que prefereix la pregària simple pel seu compte en comptes de resar les oracions.

Marija.­ Cada vegada hem de fer més. El que la Mare de Déu ens ha dit sempre, des del principi, és: pregueu fins que l’oració es converteixi en alegria per a vosaltres, i jo crec que ho hem de experimentar, l’experiència de ser molt estrictes amb l’oració. Com podem començar? Amb el que la Mare de Déu ens va dir, al principi 7 parenostres, després va començar a portar­nos a l’Església, després el Rosari, meditat, i vam començar a aprendre a resar el Rosari. Després vam començar a fer adoració; quan estem davant del Santíssim hem d’obrir el cor, hem de resar, aquella hora o 2 hores o 3 hores, depèn del que puguem, de quin desig sentim. Primer a poc a poc, com diu el proverbi: “s’aprèn a menjar menjant”, així també amb ganes de pregar aprenem a pregar amb alegria.

P. Livio.­ Aquesta és la primera vegada que la Mare de Déu fa servir aquest passatge de Sant Pau: “Fills, encoratgeu­vos els uns als altres amb la pregària amb el cor”, això d’encoratjar­se els uns als altres és bonic perquè així ens animem en família, pares i fills a resar, que de fet, és una cosa que fem ben poc.

Marija.­ És veritat. Sobretot els primers anys, quan la Mare de Déu ens va demanar de fer grups de pregària, recordo que va ser tota una experiència quan la Verge ens va demanar que agafessim una persona molt antipàtica del grup de pregària i anéssim a pregar junts al Krizevac. Així ho vam fer i va ser una experiència increïble ja que vam descobrir que aquella persona, en aparença distant i antipàtica, ho era perquè no la coneixíem. I recordo d’haver pensat “què farem avui amb ella tot el dia resant?”. En canvi, vaig conèixer la part bona i simpatiquíssima d’aquesta persona, generosa, joiosa, que no coneixia perquè estàvem distants. I per això la Mare de Déu ens encoratja a ajudar­nos els uns als altres, ja que de vegades estem cansats i així sempre tindrem una mà que ens ajuda. Ajudem, doncs, a qui tingui necessitat, fins i tot espiritualment.

P. Livio.­ I fins i tot en família, no ha de ser sempre la mare o l’àvia qui ens animi a resar el rosari, fins i tot el pare o els fills poden dir: “tanquem la TV aquesta nit i resem el rosari”.

Marija.­ La Mare de Déu ens diu “poseu la Sagrada Escriptura en un lloc visible a casa vostra i llegiu­la cada dia”. No només fragments, sinó també els salms. Jo me’n recordo d’haver après de memòria els salms i dir quin és el meu preferit, aquest m’agrada, aquest és bonic, aquest no tant, així cadascú de nosaltres mitjançant l’oració pot reflectir en un o altre salm el seu dolor, la seva alegria, en les tenebres i en la llum, i dir: “Senyor, on ets? no et sento, no et veig”, i també en la dificultat hem d’actuar així.

P. Livio.­ Marija, quin és el teu preferit?
Marija.­ (Rialles) “Senyor, tu em coneixes des del si de la mare”.
P. Livio.­ Per què t’agrada tant aquest salm?
Marija.­ No ho sé, només sé que de llegir­lo, a poc a poc m’enamorava.

P. Livio.­ Tornant al final del missatge, és com si la Mare de Déu digués: “heu d’estimar el proïsme i durant el dia servir Déu, adorant­lo i després ajudant­lo en els altres”, és un bonic final, bellíssim, és a dir, com Marta i Maria, oi?

Marija.­ Sí, com Marta i Maria juntes.

P. Livio.­ És possible?

Marija.­ És clar que sí, és clar que sí. Jo crec que quan hi ha una Maria que prega, hi ha també una Marta que treballa; una sense l’altra no és bonic, perquè moltes vegades quan preguem donem una imatge de fanàtics, en canvi, si també hi ha una Marta, es complementen. Perquè una persona que és activa, no només en temes de l’Església, sinó també en la vida ordinària, es torna més bella i joiosa.

P. Livio.­ Una darrera pregunta sobre l’actualitat: la Mare de Déu s’apareix des de fa 34 anys com la Reina de la Pau. En aquests dies hem vist el Sant Pare que ha estat al Congrés americà com l’apòstol de la Pau, com a missatger de la Pau d’alguna manera.

Marija.­ Increïble, increïble! Quina meravella veure’l també, i seguir­lo amb la pregària, amb l’amor. En algun moment, en veure’l m’he emocionat, fins i tot m’ha saltat alguna llàgrima veient aquest home senzill. Realment un veritable home de Déu. M’impressiona la seva senzillesa, la seva alegria, la seva manera de parlar, amb les paraules correctes en el moment adequat. És una gràcia la que estem vivint en aquests temps. Jo confio molt que en aquests dies a Amèrica del Sud i del Nord la presència del Sant Pare farà molt de bé.

P. Livio.­ Podríem dir que té un do de la Mare de Déu de la Pau.

Marija.­ Sí, es podria dir, de tot cor, que la Mare de Déu de la Pau i el Sant Pare, com hem dit moltes vegades, sembla que estan en harmonia, perquè el missatge és molt semblant quan parla la Verge i quan parla el Sant Pare. Està clar que l’Esperit Sant bufa on vol, com vol i quan vol per tal de convertir­nos, perquè som tossuts … El Senyor fa servir “de tot” per convertir­nos i apropar­nos a Ell, al seu Cor i al Cor de la seva Mare.

P. Livio.­ Gràcies Marija pel teu preciós testimoni!

Marija.­ Gràcies a Déu!
 (Resen junts el Magnificat, i el P. Livio els dóna la benedicció …)

P. Livio.­ Gràcies Marija. T’encomano tota la gran família de Ràdio Maria, perquè també nosaltres a finals d’octubre tindrem una trobada especial amb el Sant Pare, tots els directors i presidents de Ràdio Maria per la nostra trobada mundial, que per a nosaltres serà un moment molt important. Esperem que tot vagi bé.

Marija.­ Gràcies al Cel! Que Déu el beneeixi. Sempre units en la pregària.

Font: radio María Italia.

Traducció a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org