07/07/2012 – Peregrins d’Uganda a Medjugorje

Després de la celebració del 31è aniversari de les Aparicions de la Nostra Senyora a Medjugorje, molts grups encara continuen allà en peregrinació. Entre ells, vam conèixer un grup de peregrins procedents d’Uganda. El Francis porta peregrins d’allà des del 2005. En el seu primer viatge ja va portar 40 peregrins. Havia sentit parlar de Medjugorje a un sacerdot italià que parlava a Radio Maria d’Uganda. “Vaig haver de buscar en un mapa per trobar aquest lloc; després vaig decidir portar un grup de peregrins amb un sacerdot. No va ser fàcil aconseguir els visats ja que no tenim ambaixada en aquest país”, va declarar el Fransis. Un dels peregrins, Frederik Deogratias Musaazi va afirmar: “Em va impressionar de seguida la convicció amb que la gent viu la presència de la Santa Mare a Medjugorje. Aquí tothom té moltíssima fe. Aquesta fou una de les coses que més va impressionar el meu grup. Quan vaig tornar a Uganda li vaig prometre a la Mare Maria que proclamaria el Seu nom i parlaria d’Ella per tot el país. “La gent vol venir, volen saber on és Medjugorje. No crec que això es pari. La gent continuarà venint.”

Radio Mir Medjugorje també entrevista a gent que va arribar a Medjugorje en el seu 31º Aniversari caminant. Aquest és el cas de la Livia Cianni i del Guido Piasnelli, que van peregrinar a peu des de Roma fins a Medjugorje. Van començar el seu viatge el 16 de juny i van arribar el 24 de juny (2012), la tarda abans de les Aparicions de la Nostra Senyora. Aquests dos peregrins comentaven la seva peregrinació i la seva experiència a Medjugorje: “Medjugorje ens cridava. Vàrem ser aquí l’any 2011 i ens hem sentit convidats ja que Medjugorje ens va canviar. Aquest és el centre de l’espiritualitat. Va ser un viatge llarg però el pitjor fou la calor”. Aquestes declaracions van ser fetes per la Livia i el Guido, que ja han anunciat la seva propera peregrinació quan aconsegueixin reunir un grup considerable.

El Davor Miksic, el Mile Pavic i el Vjeko Rimac van caminar 520 km des de Samobor, Croàcia. Van començar la seva caminada el 12 de juny de 2012. “És una magnífica experiència per a nosaltres. Hem conegut gent meravellosa. Això és en acció de gràcies a la Reina de la Pau i a Jesús, coincidien els tres peregrins de Samodor.

També cal fer esment a un grup de 22 peregrins que van sortir des de Rama, a Bòsnia, caminant durant gairebé dos dies sencers: “venim a donar gràcies a la Mare de Déu. Estem plens de l’Esperit Sant!”

La Ivanka Sapina va caminar des de Bugojno (Bòsnia i Hercegovina) durant tres dies. “Aquesta és la dotzena o tretzena peregrinació que faig a peu a Medjugorje. No em sembla pas tant dur. Aquí és on trobo la pau vertadera”, declarava la Ivanka.

També vam conèixer un grup de nou peregrins provinents de Livno (Bòsnia i Hercegovina) a qui acompanyava un jove de 12 anys. Una noia de 16 anys va manifestar que va estar a punt de rendir-se però que va seguir perquè li ho havia promès a la Mare de Déu.

Font: www.centromedjugorje.org