05/11/2013 – Notícies de la parròquia de Medjugorje

El pare Giuseppe Sometti, sacerdot italià, treballa a les missions de Brasil des de fa 40 anys. Ens ha parlat de la seva feina a les missions i de la seva experiència a Medjugorje, on va anar per primera vegada l’any 1985.

El pare Giuseppe es va posar content quan li van explicar això de les aparicions de la Mare de Déu però, havent estudiat fenòmens paranormals, no podia evitar tenir un cert esperit crític.

Treballa amb persones amb dependències i amb nens abandonats. “Anava a les illes on viuen persones amb malalties terribles i procurava oferir-los ajuda mèdica. Ells relacionaven les seves dependències amb la màgia. Vaig estudiar psicologia i parapsicologia durant 5 anys amb l’objectiu de conèixer aquest tema. Després vaig anar a diversos llocs del Brasil i els vam intentar explicar que no es tractava de mals esperits sinó del seu subconscient. A Sao Paulo vaig veure el món de la droga i dels nens perduts i abandonats i em va impressionar enormement. Em preguntava a mi mateix què hauria fet Jesús si hagués estat allà. A dintre meu va començar una revolució. Volia escoltar què volia Déu de mi”, diu el pare Giuseppe, que en aquell any va venir 7 vegades a Medjugorje. Ha portat molta gent a Medjugorje.

“De seguida em vaig adonar que hi havia alguna cosa diferent. El pare Slavko, que era amic meu, em va impressionar molt: Medjugorje dóna bons fruits. Després d’aquella experiència amb els nens, em vaig agafar un any sabàtic i gràcies a les converses amb el pare Slavko vaig decidir dedicar-me a treballar amb els nens. Em cuido de vuitanta mil nens. Actualment hi ha 12 o 13 cases en funcionament. Eduquem els nens i els hi ensenyem feines d’artesania.

Amb el pare Giuseppe també ha vingut Gianni Bovo, un convers que viu prop de Pàdua (Itàlia): “Vaig conèixer el pare Giuseppe fa 20 anys i l’estic ajudant. Vaig tenir una conversió. Vaig venir a Medjugorje i vaig sentir una alegria immensa dins del meu cor. Aquest és un lloc de pregària i de conversions gràcies a la presencia de la Mare de Déu”

Butlletí del Grup Medjugorje de Monza (Itàlia) 26 d’octubre de 2013