5/11/2012 – 12.000 persones donen la benvinguda a l’Ivan al Líban

El Patriarca de l’Est fou testimoni per primera vegada d’una aparició quan el vident de Medjugorje Ivan Dragicevic començà el 15 de novembre el seu tour pel Líban. La Mare de Déu exhortà els assistents a pregar per la pau. Les següents tres aparicions al Líban poden ser seguides per televisió-web.

El solista Edwin Lattouf i
l’organitzadora Gisele Azzi

El vident de Medjugorje Ivan Gragicevic congregà una gran gentada el dijous, quart dia de seva visita al Líban. A Bkerke, 12.000 persones començaren a arribar a l’Edifici Patriarcal unes quantes hores abans de les 6 de la tarda, hora en que va començar l’esdeveniment. Fins i tot alguns havien dormit fora la nit anterior.

“Estic de camí a Bkerke per veure a l’Ivan. És increïble, no es pot aparcar des de Jounieh fins a Bkerke, tot és ple de cotxes, autocars, la gent està radiant d’alegria i tothom porta el rosari”, segons comenta la Mary Jabre al Medjugorje Today.

L’Ivan parlant a Bkerke.
Foto: Nelly Maroum.

“Hi havia 12.000 cadires, i tothom estava assegut, per tant estic totalment segura que hi havia 12.000 persones”, comentà la Mary Jabre després de l’esdeveniment.

 “La Mare de Déu ha dit que pregarà pel Líban i pels libanesos. Ella envia la seva benedicció al Patriarca i a tots els congregats. Agraí a tothom per pregar amb Ella i exhortà a pregar per la pau confirmant-nos que sempre és amb nosaltres”.

“L’Ivan digué que la Mare de Déu estava molt contenta durant l’aparició. Ella demanà pau i mostrà agraïment als seus fills. Com a libanesa, penso que ha estat un signe molt bo”, confirma la Paulette Maroun des del Líban.

“La fe de la gent creix cada cop més dins dels seus cors, la gent es veia contenta, picava de mans i cantava malgrat el fred. Tothom estava molt content”, segons comenta la Mary Jabre.

L’Edifici Patriarcal a Bkerke durant
la visita de l’Ivan.

D’una durada de cinc minuts, l’aparició a l’Ivan tingué lloc a l’altar de sota una gran cúpula de vitrall. Hi havia també cinc pantalles gegants.

El Cardenal Maronita Beshara Boutros El-Rahi, Patriarca de l’Est, presidí la missa i la posterior adoració eucarística. La presència d’un cardenal tan marià fou vist com un esdeveniment en sí mateix:

“És la primera vegada que un Patriarca de l’Est és present en una aparició de Medjugorje. És nou per a les esglésies del Pròxim Orient. És molt important pels cristians d’aquí”, comenta al Medjugorje Today la Charbel Maroun, presidenta del Moviment Marià pels laics a Galilea.

L’Ivan donant el testimoni a Bkerke.
Foto: Nelly Maroun.

La Charbel Maroun comenta també que immediatament després de l’aparició i davant de l’Ivan i del Cardenal Patriarca, el Líban va ser solemnement consagrat a l’Immaculat Cor de Maria pel Pare Boulos Fahed, sacerdot i germà de l’ordre mariana maronita.

“En aquesta consagració, ell utilitzà la pregària de Joan Pau II del 13 de maig de 1984 quan consagrà tot el món a l’Immaculat Cor de Maria”, segons diu la Charbel Maroun.

Mentre  pregava específicament per tots els sacerdots presents, la Mare de Déu posà una atenció especial al Cardenal Patriarca:

“L’Ivan digué que Ella estava molt a prop del Patriarca i que pregava per ell d’una forma especial”, explica la Paulette Maroun.

“L’Ivan confirmà que havia vist a la Mare de Déu posar la seva mà damunt del cap del Cardenal El-Rahi i beneir-lo”, comenta al Medjugorje Today la Rima Meadaa.

Part de les 12.000 persones assistents
a Bkerke, Líban.

“Era diví! El cel a la terra!”, digué des de Bkerke Samar Karout.

Les tres properes xerrades de l’Ivan al Líban tindran lloc entre els dies 16 i 18 de novembre, a les 6 de la tarda hora local i seran retransmeses en directe per Tele Lumière.