08/03/2015 – Trucada de la Marija al pare Livio, director de Radio María.

25 FEBRER 2015

Tenim en directe a la vident Marija, que ens transmetrà el missatge de la Verge de la Pau d’avui 25 de febrer de 2015.

PL – Hola Marija!

M – Hola pare Livio, salutacions a tots els oients de Radio Maria.

Avui 25 de febrer, com cada 25 de mes, la Mare ens han donat el següent missatge: “Estimats fills, en aquest temps de gràcia, us convido a tots: pregueu més i parleu menys. En la pregària, cerqueu la voluntat de Déu i viviu-la segons els Manaments als quals Déu us convida. Jo estic amb vosaltres i prego amb vosaltres. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

PL – És un missatge perfecte per a la Quaresma, oi Marija?

M – Com tots els altres missatges, aquest crec que ens diu que hem d’estar tranquils, dedicar-nos més a la pregària, estar més a prop de Déu i més atents als manaments de Déu, com diu la Mare de Déu. És exactament un missatge de Quaresma. Però sobretot la Mare de Déu ens diu: “Estic amb vosaltres i prego amb vosaltres”.

PL – Marija, sembla que la Mare de Déu no està gaire contenta de quant preguem, perquè en el missatge que va donar dilluns ens diu: “pregueu més per la pau i pregueu amb el cor”. Amb això ens diu que no resem prou i que no ho fem prou amb el cor…

M – Jo crec que el món és tan terrenal que s’està esmicolant, i per això la Mare de Déu insisteix en la seva crida i ens repeteix contínuament: “pregueu, perquè sense la pregària no podreu resistir, no podreu ser meus, no podreu viure el que Déu us demana”. Per això crec que la pregària és el mitjà per el qual ens podem acostar a Ell, per això la Mare de Déu ens demana que preguem sempre.

PL – I anomena la Quaresma “un temps de Gràcia”

M – És cert, perquè és el temps en el que estem més a prop de Déu, més a prop de la seva Voluntat, de la seva Gràcia, de la seva Misericòrdia; perquè contemplem més de prop, més que en qualsevol altra època de l’any, la vida i la mort; perquè Jesús ha mort i ha patit per amor a cadascun de nosaltres…I per això la Mare de Déu anomena aquest temps d’una manera especial, un temps de gràcia. Per a nosaltres, si ho volem, també pot ser un temps de renuncia, de dejuni, de tantes petites coses que ens enforteixen, amb l’adoració, la penitència, la pregària…Crec que és per això que la Mare l’anomena “un temps de Gràcia”.

PL – Fa molt temps, aquí a Itàlia la Quaresma es notava, es vivia de veritat. Però poc a poc ha anat desapareixent i s’ha convertit en un carnaval continu.

M – És veritat! Perquè actualment, en tot el que vivim, la televisió, el món, aquesta societat, la Quaresma no existeix, només hi ha diversió, el “jo” (l’ego) i no queda lloc per a Déu. En canvi la Mare de Déu, amb la seva presència ens demana que posem Déu en el primer lloc de la nostra vida.

PL – Recordes alguna cosa dels primers temps, quan éreu a Medjugorje i fèieu tant de dejuni, tanta penitència, amb un fervor fins i tot més gran que ara? Recordes com vivíeu la Quaresma, amb tantes ganes…? tu feies fins a 3 dies de dejuni a la setmana…

M – Sí, llavors ho fèiem tots! Es dejunava a pa i aigua! Recordo una nit durant la Quaresma que la germana de la Vicka i jo, després d’anar a l’església, pregar i arreglar les flores, vam tornar a casa de la Vicka, de nit, cap a les 11 més o menys. Ens vam preparar un te calent en comptes d’aigua, de l’aigua freda, i la Vicka es va enfadar i ens va dir: “Això no és pa i aigua! Això és pa i te calent i això no és sacrifici!”

Nosaltres li vam dir: “Vicka, ets massa, com t’ho diria, massa severa, massa exigent. Una mica d’aigua calenta amb una mica d’aroma d’herbes també és dejuni.” Recordo que la Viscka sempre estava molt atenta i moltes vegades ens renyava quan intentàvem mullar el tros de pa al te calent. Era un dejuni de veritat, un dejuni de renuncies, un dejuni en el que no es tocava res a casa, ni tan sols s’escalfava un got d’aigua, per dir alguna cosa.

També eren temps de gràcia, quan resàvem tota la nit, amb fred, sota zero, per totes les intencions de la Mare de Déu. I avui, quan miro enrere, m’adono que eren altres temps. Llavors estàvem molt més decidits per la pregària, per Jesús. Però avui el món està canviant i la gent et diu que ja fa renuncies cada dia, que ja fa sacrificis, que ja fa petites coses, en canvi la Mare de Déu diu “pa i aigua”. Hem de ser valents i fer dejuni almenys un dia, encara que sigui pa i agua calenta.

PL – Quan va començar la guerra aquí a Medjugorje vau reprendre amb força el dejuni perquè vau comprendre que amb el dejuni es poden aturar les guerres.

M – Sí, i tant. Encara avui hi ha molta gent a Medjugorje que fa dejuni a pa i aigua durant tota la Quaresma. Gent que renuncia a l’alcohol i al tabac. Avui dia encara es conserva aquesta tradició aquí a Medjugorje, gràcies al cel.

PL – Sempre se’ns ha dit que no ens oblidem del dejuni però la Mare de Déu ha intensificat aquest dejuni a pa i aigua i ens convida a fer-ho d’una manera molt dolça. Estaria molt bé que tots reprenguéssim aquest dejuni amb força per la pau al món, perquè la Mare de Déu ha dit que la pau està en perill.

M – És veritat, és veritat. La Mare de Déu diu que tan sols amb la pregària i el dejuni ja es poden allunyar les guerres. Avui dia podem veure tants llocs del món en guerra: a l’Àfrica, en països com el Congo i Nigèria o a Sud Amèrica en països com Veneçuela. Actualment moren molts nens per les guerres. Fa poc hem conegut el cas d’una nena de 12 anys que la van vestir i li van enganxar bombes al cos i la van fer explotar en mig d’un mercat. És vergonyós i terrible veure com les persones ens hem convertit en animals, i la Mare de Déu ens diu: “torneu a Déu i respecteu la vida des del principi fins a la mort”.

PL – Del cinquè manament, ens en parla la Mare de Déu.

M – Sí.

PL – Escolta Marija, també hi ha guerra a les famílies: separacions, divorcis…jo crec que la pregària pot ajudar les famílies a reconciliar-se en aquest camí quaresmal.

M – És veritat. Jo crec profundament que la família que prega no té dificultats. En una família que no prega, el diable hi troba la manera d’entrar i destruir.la. Per això la Mare ens diu que comencem un grup de pregària que sigui la nostra família.

PL – Es clar. I així també ens preparem en aquesta Quaresma per a la confessió pasqual, en la que tant la Mare de Déu com també el Papa insisteixen.

M – Sí, és veritat. Sovint sembla que el Papa i la Mare de Déu parlin el mateix llenguatge.

PL – Sí.

M – Perquè… és un llenguatge d’amor, de misericòrdia, però també de constància. Pregària, pregària, que ho sigui de veritat. O bé el dejuni, que ho sigui de veritat. I també saltar-se un àpat, però que sigui de veritat. O bé fer el dejuni que ens ha dit la Mare de Déu, a pa i aigua, renunciant aquells dies a altres coses. Però ara som a la Quaresma i ens ho podem passar bé. Hi ha moltes maneres de fer dejuni. Si tenim la voluntat, podem dejunar de moltes coses.

PL – És clar. I també, com ha dit la Mare de Déu en el missatge, controlar la llengua és important.

M – Exactament. I Ella també diu: “parleu menys i pregueu més”.

PL – Exacte. No és la primera vegada que ho diu, oi?

M – És veritat. Ho ha dit moltes vegades.

PL – Si fem doncs aquest propòsit de dejuni, pregària, seguir la voluntat de Déu, seguir els seus manaments, arribarem a la Pasqua a punt per rebre el do de la pau.

M – És veritat. Ens tornarem més bonics perquè, tal com li vam demanar una vegada a la Mare de Déu: “Per què ets tan bonica”? Ella ens va respondre: “Sóc bonica perquè estimo”. I jo crec fermament que una persona que prega, que dejuna, que s’acosta a Déu, es torna bonica, no només per dins sinó també per fora.

PL – És així. Perquè l’ànima dona un reflex als ulls, en el somriure, en tot allò que hom fa i diu. És realment cert.

M – És veritat, és veritat.

PL – Ara doncs, acabem amb la pregària:

(Magnificat, Gloria, Benedicció).

PL – Lloats siguin Jesús i María.

M – Siguin per sempre lloats.

PL – Reina de la Pau.

M – Pregueu per nosaltres i pel món sencer.

PL – Marija, encomana tota la família de Radio María, especialment els malalts.

M – Presentaré a la Mare de Déu tots els malalts, tots els oients que estan amb nosaltres en l’escolta i en la pregària. Units en la pregària, santa nit a tothom, que Déu us beneeixi. Bona nit pare Livio.

PL – Bona nit Marija, gràcies de tot cor.

M – Gràcies a tu.

Font: Radio María