04/02/2018 – Presentació del llibre “No al silenci”, del P. Mario Knezovic a Medjugorje

A Medjugorje es va fer la presentació del llibre “No al silenci – pensaments sincers sobre l’Església, la política i els esdeveniments socials” escrit pel P. Mario Knezovic. El llibre consta d’una col·lecció de textos publicats durant els últims dos anys a la revista catòlica mensual “Nasa ognjista”. El P. Mario comenta en els seus textos esdeveniments sociopolítics, temes relacionats amb la religió i l’esport, a més de molts d’altres.

L’organització de l’esdeveniment va ser a càrrec de l’Oficina Parroquial de Medjugorje i del Centre d’Informació Mir de Medjugorje. A més de l’autor, van presentar el llibre el P. Robert Jolic -franciscà d’Hercegovina i historiador- i Zoran Kresic -periodista i analista polític. Robert Pehar, escriptor i membre del Teatre Nacional Croata de Mostar, va llegir extractes del llibre i Sanja Pehar, editora en cap de Ràdio Mir Medjugorje, va dirigir la totalitat del programa, mentre que les germanes Darija i Anamaria Ramljak van amenitzar la tarda amb la seva música. El P. Marinko Sakota va agrair a tots els presents la seva assistència amb un petit discurs en començar l’esdeveniment.

El P. Mario Knezovic ha estat escrivint obertament sobre les nostres circumstàncies socials durant els últims cinc anys a la revista “Nasa ognjista”. “Resulta molt dur quedar-se callat en aquests dies, encara que de vegades és fins i tot pitjor parlar. Intentava tractar obertament tots aquests temes que tots comentem, però sobre els que ningú s’atreveix a escriure. El problema de la nostra societat és que tots xiuxiuegem coses en el nostre entorn, a casa nostra, a l’hora del cafè, però ningú s’atreveix a manifestar la seva opinió en públic. Durant anys, he intentat parlar en nom de totes aquestes persones”, ha declarat el P. Mario durant la presentació d’aquest llibre.

El P. Mario va començar a escriure animat pel P. Robert, que va destacar: “El P. Mario escrivia articles a diferents pàgines web, així que vaig pensar que es podia concentrar tot en un una publicació d’èxit. La nostra revista és molt famosa a Hercegovina; comptem amb una àmplia gamma de lectors: sacerdots, feligresos, àvies, estrangers … Molts d’ells llegeixen aquesta revista pels articles del P. Mario. Actualment, un cop transcorreguts cinc anys, m’alegra confirmar que va ser una gran idea que comencés a escriure. Aquest tipus d’article ha estat una gran oportunitat, juntament amb altres articles de caràcter històric, teològic, etc., per plasmar fets quotidians i reals.”

Zoran Kresic, periodista i analista polític, va declarar que no resultava fàcil escriure articles cada mes: “El P. Mario parla sobre assumptes i persones marginals amb un to molt intel·ligent i de manera molt col·loquial. També ho fa de manera molt sincera, posant veu i parlant en el seu nom sobre assumptes que els afecten profundament.”

El P. Karlo Lovric, franciscà molt actiu a la parròquia -famós per les seves poesies- va delectar als assistents amb uns poemes dirigits al P. Mario i al seu llibre. El P. Iko Skoko, franciscà a càrrec del projecte, ha insistit que tots els diners que es recaptin per la venda d’aquest llibre es donaran per a la construcció d’una Llar i Centre d’Estudis per a les persones més necessitades i sense llar de Mostar i per a la Casa de l’Esperit i del Pa.

 Font: www.centromedjugorje.org