04/02/17 – Primera pel·lícula sobre les aparicions de Garabandal: “Garabandal, solo Dios lo sabe”.

Estimats amics:

El divendres 1 de desembre de 2017 es feia públic el web de la pel·lícula “Garabandal, solo Dios lo sabe” -primer llargmetratge que arriba als cinemes amb l’argument de les suposades aparicions de la Mare de Déu i de l’Arcàngel Sant Miquel a San Sebastián de Garabandal (Cantàbria, Espanya)- amb el tràiler en espanyol, sota el títol: www.peliculagarabandal.com. Pocs dies després era online el web en anglès i al tràiler s’hi van anar afegint subtítols en anglès, italià, francès, portuguès, alemany i hongarès. Al gener ja es va publicar el web en italià i està previst anar-la publicant en totes aquestes llengües i en aquelles que la providència vagi posant al nostre camí.

Web: https://www.peliculagarabandal.com/

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=U_v7iwTgT-w

Amb aquest missatge, l’Oficina de premsa de “Mater Spei”, es posa a la vostra disposició per oferir-vos tota la informació que necessiteu sobre la pel·lícula i enviar-vos els dossiers de premsa que trobareu en aquest enllaç:

https://www.peliculagarabandal.com/pelicula/prensa

Els fets s’inicien el 18 de juny de 1961. En un petit poblet del nord d’Espanya, San Sebastián de Garabandal, quatre nenes -la Conchita, la Jacinta, la Mari Loli i la Mari Cruz- afirmen haver tingut una aparició de sant Miquel Arcàngel. Uns dies després -el 2 de juliol de 1961-, reben la visita de la Mare de Déu del Carme. Després d’aquesta primera vegada, en vindran més de dues mil amb la Senyora celestial. El capellà del poble, mossèn Valentín i el brigada de la Guardia Civil, don Juan Álvarez Seco, de sobte es veuran implicats com a protagonistes en un esdeveniment que els desborda, intentant entendre on és la veritat, davant d’una jerarquia perplexa i d’una multitud cada vegada més creixent de persones que arriben al poble buscant respostes.

“Garabandal, solo Dios lo sabe”, és un projecte ple de sorpreses, començant pel seu protagonista principal: la Mare de Déu. La feina de més de 300 intèrprets i de tot l’equip tècnic tenia l’objectiu de permetre que Ella -amb la seva presència materna- es pogués manifestar a través d’aquesta pel·lícula.

En la trama de “Garabandal, solo Dios lo sabe” és important l’evolució interior del brigada de la Guardia Civil, don Juan Álvarez Seco. La posició inicial del Brigada fou simplement la que li corresponia: assegurar l’ordre al poblet i protegir les nenes. Però dia rere dia, l’escepticisme inicial d’Álvarez Seco es veurà sacsejat pels esdeveniments sorprenents dels que, inesperadament, s’ha convertit en testimoni privilegiat. A través del camí que fa el Brigada, cada espectador està convidat a fer el seu propi camí interior.

És important esmentar que darrere de les escenes de “Garabandal, solo Dios lo sabe” no hi ha una super-productora ni un super-pressupost, ni tan sols un equip de super-professionals. L’únic que hi ha darrere “Garabandal, solo Dios los sabe” és una estimació profunda a la Mare de Déu i el desig de col·laborar en la seva missió maternal dirigida a guiar la humanitat sencera cap al qui és el seu únic Salvador: Jesucrist. Per això tots els participants d’aquests projecte hi han treballat a nivell voluntari.

Una altra sorpresa d’aquesta pel·lícula és que cap dels intèrprets tenia experiència cinematogràfica prèvia, ni treballa al món del cinema. Es pot dir pràcticament el mateix de gairebé tot l’equip tècnic, inclòs el director artístic, Brian Jackson, per a qui el projecte “Garabandal, solo Dios los sabe” era la seva primera experiència a aquest nivell.

Una altra dada sorprenent és el temps de rodatge: la gravació es va realitzar en vint-i-set dies, un temps absolutament rècord si es tenen en compte factors com la ja esmentada poca experiència tant dels intèrprets com de l’equip tècnic, la quantitat d’extres que calia moure i tots els canvis d’ambientació i vestuari que calia preveure.

Més informació a:  https://www.peliculagarabandal.com/

Estrena a Espanya de la pel·lícula “Garabandal, solo Dios lo sabe”:

https://comovaradealmendro.es/2018/01/estreno-espana-la-pelicula-garabandal-solo-dios-lo-sabe/

Compra d’entrades per al divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de febrer a las 20h:

https://www.grupbalana.com/es/cine/cartelera/garabandal-solo-dios-lo-sabe/

Tesis Doctoral per el Pare José Luis Saavedra, defensada a la universitat de Navarra el 27-11-17. Títol: María de Garabandal, estado de las apariciones ocurridas en Sebastián de Garabandal entre 1961 y 1965. Atorgant finalment la menció Doctor Cum Laude.

https://www.hispanidad.com/apariciones-de-la-virgen-en-garabandal-puede-que-la-iglesia-no-las-haya-aprobado-pero-la-comunidad-academica-si-lo-ha-hecho.html