04/04/2021: Salutació de Pasqua del rector de Medjugorje, fra Marinko Šakota

Fra Marinko Šakota, rector de Medjugorje, va felicitar la Pasqua als feligresos de la seva parròquia, peregrins i a tots els fidels, enviant el missatge següent:

A la primavera, quan a la natura tot es desperta, quan les llavors broten de la terra i les branques dels arbres reviuen, nosaltres celebrem la Pasqua. Què és la Pasqua i què significa per a la nostra vida en concret?
 
Hi ha moments a la vida en els que ens quedem sense paraules i cap paraula no ens pot portar claror. Un d’aquests moments és davant la tomba. Així fou per a Maria Magdalena i els deixebles quan es van trobar davant la tomba on hi havien posat el cos de Jesús. La Resurrecció és la llum de Crist del més enllà que il·lumina el nostre camí terrenal i els nostres dubtes.
 
La nostra resurrecció comença a mesura que comencem a reconèixer Déu en l’home i escollim estimar i perdonar. La condició per a la resurrecció és la mort de l’egoisme i de l’orgull a dins nostre. Quan l’amor, que està disposat a servir a la vida, guanya en nosaltres, és llavors quan succeeix la resurrecció.
 
Cada vegada som més conscients de les conseqüències negatives de l’individualisme que domina en aquest temps que vivim: tancar-nos en nosaltres mateixos i en el nostre racó de pau, en la fredor i la indiferència cap als altres, en la insensibilitat i la ceguesa davant del sofriment de l’altre. Quan la resurrecció de Crist ens impregni per dins, llavors no podrem romandre insensibles i passius, sinó moure’ns cap a la trobada amb els altres per anunciar-los que Jesús viu i que l’amor és més fort i més bo que el mal.
 
Estimats feligresos de la parròquia de Medjugorje, estimats peregrins, homes i dones de bona voluntat, Us desitjo una bona i beneïda Pasqua de resurrecció!

Fra Marinko Šakota,
Rector de la parròquia de Medjugorje