02/02/2016 – El Cardenal Puljic dóna indicis de l’estat de Medjugorje

(Brotnjo.info; Medjugorje Tutti il Giorni, 2/1/15) – El Cardenal Vinko Puljic, primat de l’Església Catòlica de Bòsnia Hercegovina, ha donat indicis dels possibles canvis sobre l’estatus de Medjugorje com a Santuari i lloc de peregrinació.

En una entrevista de Nadal, a l’agencia de premsa Anadolu, el Cardenal va dir que “Medjugorje és un dels més grans confessionaris, no només dels Balcans sinó de tot Europa. Ell opina que aquest fet ha de ser reconegut d’alguna manera.

El Cardenal també va parlar sobre el tan esperat pronunciament sobre la situació de Medjugorje i va dir que qualsevol decisió sobre el Santuari seria en matèria del seu funcionament i administració i probablement també de la parròquia, i no significaria una decisió prematura sobre les suposades aparicions i missatges associats amb el fenomen. “Quant a les visions i missatges, l’Església seguirà el seu estudi i no ho farà amb presses. L’Església no té pressa.”

El Cardenal va afegir que no està preocupat per l’actitud del Sant Pare i de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, però sosté que un pronunciament seria important per a les persones que van a Medjugorje amb esperit de fe per pregar i per enfortir la seva fe i tornar a casa consolats.

L’Arquebisbe de Sarajevo va acabar els seus comentaris sobre Medjugorje dient que “fins que no es decideixi el contrari, la gent té dret a anar a Medjugorje a pregar i fer penitència”.

El Cardenal Puljic era membre de la Comissió creada per Benet XVI per confeccionar un estudi més profund sobre el fenomen de Medjugorje.

S’esperava que abans d’acabar l’any 2015 hi hauria un pronunciament sobre el resultat dels estudis. L’opinió donada pel Cardenal sobre possibles canvis administratiu podria ser la precursora d’un pronunciament oficial per part de la Santa Seu.

Fonts: https://www.brotnjo-online.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11132&Itemid=50ç

https://crownofstars.blogspot.it/2015/12/cardinal-hints-at-status-change-at.html