02/01/2018 – “Medjugorje m’ha canviat profundament la vida” La confessió i el testimoni del cantant Nek

“Tenim ulls amb els que hi veiem, però si els tanques ens reconeixem, perfectes com màquines, miracle de nervis i ànima, jo no et preguntaré per què, t’abraço i crec en tu. Estem fets per estimar, mal que ens pesi”. En els darrers mesos aquestes frases s’han retransmet incessantment a les ràdios italianes. És pràcticament impossible no haver-les sentit com a mínim un cop. Formen part de la lletra de la cançó “Fatti avanti amore”, amb la que Filippo Neviani, conegut artísticament com a “Nek”, s’ha classificat en segon lloc del 65è festival de Sant Remo. Un podi que és la culminació d’una carrera musical de 20 anys, feta de grans èxits mundials i 8 milions de discos venuts.

Tot i no haver aconseguit la victòria, la peça ha obtingut, i segueix rebent a dia d’avui, una gran resposta, especialment pel significat tan directe del contingut de les seves paraules. De fet el text parla d’amor, percebut como una raó de viure, com a sentit de la nostra existència (“Estem fets per estimar”) que pot manifestar-se de varies formes.

L’important és justament saber estimar, no importa a qui, no importa com. Un amor inequívoc i unilateral, com ens ensenya precisament la fe cristiana, que pel propi Nek ha estat un veritable remei en la darrera dècada, dit per ell mateix en varies entrevistes recents.

El primer viatge a Medjugorje: un recorregut espiritual que va començar fa 10 anys, precisament durant un viatge a Medjugorje, lloc que va canviar la vida del cantant.

“He estat 3 cops en aquell lloc, i la meva fe, que abans era més tèbia, es va escalfar i vaig quedar corprès. He pogut constatar el que significa la fe en Déu gràcies a l’obra de la Mare de Déu, que com incansable mitjancera, aconsegueix autèntiques gràcies. Ho he vist amb els meus propis ulls, que tot això no és només un relat o un escrit, sinó que és veritat”.

A la cèlebre localitat de la ex-Iugoslàvia, Nek afirma, a més, haver assistit a diferents esdeveniments extraordinaris, que sí s’expliquessin perdrien el seu atractiu, perquè el concepte de cristiandat quedaria limitat a una sèrie d’episodis sorprenents, mentre que viure la pròpia vida segons l’ensenyament de l’Evangeli és quelcom molt més ampli, que repercuteix en tots els seus aspectes.

És una experiència de fe positiva que va molt més enllà de l’escepticisme de molts, comparativament amb les nombroses conversions i esdeveniments miraculosos que, avui en dia, continuen succeint a Medjugorje i sobre els quals l’Església Catòlica es mostra molt cauta.

És justament aquesta atmosfera mística i màgica la que atrau a moltes persones de molts indrets del món que, amb independència de la seva classe social o nacionalitat, es troben amb centenars de germans units per la mateixa fe.

La comunitat “Nous Horitzons”: Nek ha estat convidat per anar a Bosnià Hercegovina, a casa de la Chiara Amirante, fundadora de la comunitat Nous Horitzons, un moviment que es cuida de realitzar actes de solidaritat d’àmbit social, procurant d’ajudar i donar suport a tots els que viuen en situacions de dificultat i pobresa.

Al 2006 el cantant va per primer cop a la comunitat de Piglio (FR), on queda especialment impressionat per l’atmosfera de serenor que s’hi respira i el caliu humà que li transmeten totes les persones que són allà; ho defineix com una “segona família”.

Una fe de 360º graus: Medjugorje i Nous Horitzons han estat només el principi d’un camí d’apropament a la fe i a Jesús, que en els següents anys han tingut molta influència inclús en la producció musical de Nek, que l’han portat a escriure peces de fort contingut, com per exemple “Ell viu en tu”, on explica la història d’un nen que encara és al ventre matern, i la seva mare no vol que neixi; així afronta la difícil temàtica de l’avortament i pren aquesta posició a favor del dret a la vida sempre i sense excepcions.

Així doncs, és una fe viscuda a 360º que l’ha dut a una nova consciència espiritual manifestada tant en la vida privada como en la professional.

Què hi pot haver més bonic que compartir Crist amb el món?

Redacció Papaboys

Font:https://www.papaboys.org/medjugorje-mi-ha-cambiato-profondamente-la-vita-la-confessione-del-cantante-nek/