9 de desembre de 2013: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de desembre de 2013 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava enmig d’una quantitat de pelegrins menys compacta a causa de l’hivern. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, amb amor matern i paciència materna observo el vostre continu deambular i el vostre esgarriament. És per això que sóc amb vosaltres. Desitjo per sobre de tot ajudar-vos a trobar-vos i a conèixer-vos a vosaltres mateixos, per tal que després pugueu entendre i reconèixer tot allò que no us permet conèixer sincerament i amb tot el cor l’amor del Pare Celestial. Fills meus, el Pare es coneix per mitjà de la creu. Per tant, no rebutgeu la creu: amb la meva ajuda busqueu comprendre-la i acollir-la. Quan sigueu capaços d’acceptar la creu, aleshores també comprendreu l’amor del Pare Celestial. Caminareu amb el Meu Fill i amb mi. Us distingireu dels qui no han conegut l’amor del Pare Celestial, dels qui l’escolten però no l’entenen, no caminen amb Ell, no l’han conegut. Desitjo que conegueu la veritat del Meu Fill i que sigueu els meus apòstols; que com a fills de Déu, us poseu per sobre del pensament humà per cercar sempre i en tot novament el pensament de Déu. Fills meus, pregueu i feu dejuni a fi de poder comprendre tot el que us demano. Pregueu pels vostres pastors i anheleu conèixer, en comunió amb ells, l’amor del Pare Celestial. Us en dono gràcies!”

2 – Una pregunta: El Nadal de l’any passat, què succeí d’extraordinari? El 25 de desembre de 2013 la vident Marija se sorprengué molt en veure que durant l’aparició la Santíssima Mare de Déu no va donar cap missatge. Una cosa així no havia succeït mai! Sobretot perquè el dia de Nadal, la Mare de Déu sempre es mostra molt alegre. En canvi va ser el nen Jesús qui va parlar! S’incorporà en els braços de la seva mare i digué amb autoritat: “Jo sóc la vostra pau. Visqueu els meus manaments!” Això ens impacta: un nadó ens ha parlat! Malgrat això, després de fer un sondeig, comprovem que són molt poques les persones que han escoltat amb un cor obert aquest crit que el nen Jesús ens ha dirigit. És una llàstima! Perquè viure els manaments de Déu és guiar-se pel full de ruta que ens porta al Cel i ens porta la pau veritable!

En conseqüència us proposo que li oferim al nen Jesús un regal ben bonic pel seu aniversari aquest any: el de llegir i rellegir els manaments donats a Moisès (i que no tenen data de venciment) i aquells que Jesús ens dóna a l’Evangeli, i que els posem en pràctica (vegeu PS 2). Aquest seria el millor dels regals per agrair-li la seva vinguda als braços de la seva Mare cada Nadal i en cada Eucaristia als nostres cors.

Després, i en consonància amb aquesta paraula divina, fem una bona confessió de les nostres transgressions i pecats per arribar al dia de Nadal amb un cor pur i lleuger. I després, a celebrar-ho amb gran goig!

El Catecisme de l’Església Catòlica dóna unes explicacions molt boniques sobre cada una de les “10 Paraules” totes basades en l’amor, revelades per amor i per a l’amor. “Aquell que m’estima, diu Jesús, és el qui té les meves Paraules i les conserva!”

3 – Amb els preparatius nadalencs, estem temptats d’omplir-nos d’agitació i deixar-nos arrossegar pel corrent del món que ha transformat el Nadal en un gran intercanvi comercial i ens pressiona. Recórrer botigues i centres comercials amb llistes cada vegada més llargues de compres, etc. Molts veuen acostar-se el Nadal amb angoixa a causa dels imperatius imposats per la societat, quan s’hauria de viure el Nadal en la intimitat i la simplicitat de la Sagrada Família, amb els éssers estimats. Per cert, s’ha de saber “festejar”. Jesús era el primer a celebrar degudament les festes, però la festa està feta per a l’home, i no l’home per a la festa!

Avui dia ens podem desanimar, si pensem en els horrors que els nostres dirigents ens imposen a tots els nivells i la crisi que no millora. Per exemple: Bèlgica es disposa a votar l’eutanàsia dels menors! No és un senyal pel qual Déu ens convida a viure aquest Nadal amb Ell de manera cristiana? Nadal és abans que res l’aniversari del naixement del Nen Jesús, que té immensos tresors per oferir-nos. Molt particularment, l’amor a la vida, no ens el perdem!

Conec un ex-satanista que havia participat en xarxes de robatoris de nens després del seu pacte, i no diré res més referent a les seves activitats. Després de nombrosos exorcismes i després de 12 anys d’intensa vida cristiana, em feia malgrat tot, aquesta terrible confidència: “Saps, quan veig en una paret la foto d’un nadó, sento que m’envaeix una onada d’odi. Sí, encara avui! Necessito cert temps per rebutjar-lo i acollir en mi l’amor de Déu per la vida, pels nens”.

L’enemic odia la vida humana de la qual n’està gelós i el seu pla núm. 1 és la destrucció de la família, base de la vida humana. Si aconsegueix pervertir i destruir la família, el niu de la vida creat per Déu, haurà destruït la humanitat i estarà feliç. Però no ho aconseguirà! Per què? Perquè Déu intervé avui com mai abans, especialment a través de la seva Mare, per cridar-nos i mostrar-nos el camí. L’enemic no triomfarà perquè Jesús i Maria ens tenen, sí, a tu i a mi, tots els seus “estimats fills” com diu la Gospa, per viure amb Ells i portar la pau divina allà on hagi desaparegut. “Al final el meu Cor Immaculat triomfarà”. Aquesta és la profecia més bonica de Maria, represa freqüentment a Medjugorje en els missatges. La Mare de Déu agraeix a tots els seus fills als quals els importa el seu triomf i que el persegueixen mitjançant la seva humil fidelitat. Ella compta amb tu i amb mi! Ella ens confia de nou el seu Fill per Nadal, tal com ho va escriure Isaïes: “Un Nen ens ha nascut, un Fill ens ha estat donat” Aquest “ens” es refereix a nosaltres! Estimats germans, estimades germanes, el Nadal és el nostre temps de guariment! El Mal s’esclafarà contra la innocència del Nen Déu! Ens fa falta un Nen per guarir-nos del rebuig del nen, de la vida, de la família humana. Ens cal el Nen Jesús para vèncer en nosaltres la por de la vida i donar-nos vida (veure PS 1)

La Gospa ens convida a preparar el pessebre a les nostres llars a partir dels primers dies d’Advent. D’aquesta manera vivim amb Ella l’espera amorosa i maternal del seu Fill. Ella ens convida també a llegir en família o en comunitat els passatges de les Escriptures que fan referència a aquesta Festa i a compartir-los entre nosaltres (poden agregar-se a la lectura de la Bíblia els relats de la Infància revelats a la Beata Anna Caterina Emmerick. Aquests escrits no s’han de prendre com un nou Evangeli, però poden ajudar a percebre amb més intensitat la vinguda del Messies a Betlem). La Gospa ens convida igualment a donar un pas més en generositat, sobretot amb les persones que estan soles, que pateixen, amb els pobres o els dèbils; sense oblidar que molts rics viuen amb una gran patiment interior. Com diu el nostre papa Francesc: “Hi ha gent que és tan pobre que només té diners!”

4 – Reserveu el vespre del 3 de gener! A les 21 (hora europea) comentaré en directe el missatge del 2 en francès i contestaré a les preguntes per xat.

5 – Prepareu la llista de sants amb anticipació, per designar un company de l’any per a les vostres reunions familiars o grup d’oració.

6 – Sí, el papa ha dit… “La curiositat ens impulsa a voler sentir que el Senyor està aquí o allà; o ens fa dir: ‘Conec un vident que rep cartes, missatges de la Santíssima Mare de Déu’, però la Mare de Déu és Mare!, Ella ens estima a tots! Ella no és una encarregada de Correus que envia missatges cada dia!

Aquestes paraules han provocat dubtes en certes persones. El papa es referia a Medjugorje? No! La resposta és clara: la Gospa no dóna un missatge cada dia. Aquesta paraula no concerneix Medjugorje! Al contrari, podria protegir Medjugorje de determinats rebomboris, ja que són molt nombrosos els falsos vidents que s’infiltren en els grups i donen missatges als qui els busquen.

Estimada Gospa, et preguem ferventment, vine a superar-te amb la teva intercessió en aquest Advent en què la guerra espiritual està en plena virulència. Ningú no ha rebut de Déu el poder i la missió d’esclafar el cap de la serp com tu! Col·loca al teu Fill en els nostres cors, fes que aquest Nadal sigui el més alegre dels Nadals.

Sor Emmanuel +

Nota Bene: En francès. El 3 de desembre a les 21 (hora de Medjugorje) Sor Emmanuel comentarà en directe el missatge del 2 i respondrà a preguntes per xat. Els interessats podeu visualitzar-la entrant a www.enfantsdemedjugorje.fr.

PS 1. Durant la nit de Nadal és el moment en què es produeixen més suïcidis, però també és la nit en què més ànimes deixen el Purgatori per néixer al Cel.

PS 2. Heus aquí els 10 Manaments (Deut 5) El Catecisme de l’Església Catòlica els explica molt bé.

1.”Estimaràs al Senyor el teu Déu amb tot el teu cor, amb tota la teva ànima i amb totes les teves forces” (CIC 2083. “Adoraràs el Senyor el teu Déu, i el serviràs” (CIC 2084)

2. No juris en fals pel nom del Senyor (CIC 2142)

3. Recorda’t de consagrar-me el repòs del dissabte (CIC 2168)

4. Honra al pare i a la mare (CIC 2197)

5. No matis (CIC 2258)

6. No cometis adulteri (CIC 2331)

7. No robis (CIC 2401)

8. No acusis ningú falsament (CIC 2464)

9. No consentis pensaments ni desitjos impurs. (CIC 2514)

10. No desitgis els béns del teu proïsme (CIC 2534)

PS 3.  Prepareu la canastreta amb noms de sants

PS 4. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 5 – Pensem en obsequiar als nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel. (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibrería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil: 098.308.307

Clica aquí per imprimir.