7/09/2016 – Medjugorje celebra la festa de l’Exaltació de la Santa Creu

Aquest diumenge, 11 de setembre, la parròquia de Medjugorje celebra la Festa de l’Exaltació de la Santa Creu. Les Santes Misses se celebraran a la Parròquia a les 7:00, 8:00 i 12:00 i també a les 18:00h. La Missa solemne tindrà lloc a la Muntanya de la Creu a les 11:00h. Aquest dia no es celebrarà l’Eucaristia a les esglésies filials a la parròquia.

La Parròquia de Medjugorje celebra tradicionalment la Festa de l’Exaltació de la Santa Cruz el primer diumenge després del dia de la Nativitat de la Mare de Déu Santíssima. En honor a l’Any Sant de la Redempció de 1933/1934 -a iniciativa del aleshores rector, i tot i la gran pobresa d’aquella època- els feligresos de Medjugorje van decidir construir una creu grandiosa a la muntanya que presideix Medjugorje. Van col·locar-hi, a l’interior, les relíquies de la vera creu en la que Jesús fou crucificat que van rebre de Roma. El 16 de març de 1934 es va celebrar la primera Missa als peus de la creu i des d’aquell dia el mont Sipevac és conegut com a “Muntanya de la Creu” (“Krizevac”). Fou a partir de 1935 quan el aleshores bisbe Mons. Alojzije Misic decretà que la Santa Missa de la Festa de l’Exaltació de la Santa Creu es celebraria a Medjugorje el primer diumenge després del dia de la Nativitat de la Verge Santíssima.

Como podem veure, tant feligresos com amics de les parròquies locals ja celebraven aquesta festa anteriorment a les aparicions de la Mare de Deu de 1981. A partir d’aquell moment, s’hi ha afegit la presència de peregrins procedents de tot el món.

Font: www.centromedjugorje.org

 

Clica aquí per imprimir.