01/08/2017 – Medjugorje, centre de renovació espiritual i de sanació dels cors ferit

Medjugorje s’ha convertit en un dels centres d’espiritualitat més grans del món.

Tal com passa a molts altres santuaris del món, les conversions, les curacions i l’aprofundiment de la fe que es donen a Medjugorje són un testimoni poderós de l’amor de Déu cap a la humanitat.

Jo mateix, com a sacerdot, he estat testimoni de centenars de conversions profundes i de incomptables sanacions a totes les àrees de la persona. A més, han sorgit milers de grups de pregària a tot el món, i la fe de molts cristians s’ha renovat i aprofundit.

Per atendre a tots els qui busquen reconciliar-se amb Déu i tornar a l’Església, cada dia es formen cues llarguíssimes i fan falta molts sacerdots per poder escoltar tothom. Només Déu sap la quantitat de persones que en tots aquests anys han estat alliberades i sanades espiritualment per mitjà del sagrament de la reconciliació!

Les múltiples Misses diàries en les que concelebren desenes de sacerdots estan sempre a vessar de fidels de tot el món i crida l’atenció el fervor dels participants. També és sorprenent la quantitat de joves que s’hi apleguen. Només Déu sap la quantitat de persones que han crescut espiritualment en participar del Banquet celestial!

María ens diu que Déu l’ha enviat al nostre món i que aquests anys que està amb nosaltres són un temps de Gràcia que el Senyor ens regala.

En paraules seves, Ella ens diu: ”He vingut a dir al món que Déu existeix. Ell és la plenitud de vida, i per gaudir d’aquesta plenitud i pau, heu de tornar a Déu…”

La missió de la Mare de Déu és de pau i d’amor.

Si volguéssim sintetitzar –penso jo- l’essencial del missatge, podríem fer-ho ajuntant els missatges que es repeteixen més i que són considerats fonamentals per entendre el conjunt:

Pau, pau i només pau! La pau ha de regnar entre l’home i Déu i entre els homes. Convertiu-vos! Torneu a Déu! La meva crida a la conversió és urgent.

Sóc la Reina de la Pau i vinc per portar-vos cap a Jesús. Abandoneu-vos del tot a Ell i no temeu res. Deixeu que us guiï cap a Déu.

Pregueu i dejuneu per la pau al món, per la pau als vostres cors, a les vostres famílies, a la vostra terra. No deixeu de pregar.

Prego amb vosaltres i per vosaltres, però necessito les vostres pregàries. Pregueu amb el cor. I així, perdoneu, reconcilieu-vos. Tota pregària que ve del cor és agradable a Déu. En la pregària hi ha la salvació.

Pregueu fins que la pregària esdevingui alegria. Reseu el Rosari cada dia, sols, en grups, en família. Déu ha donat poder al Rosari. No hi ha cap situació, per difícil que sembli, que no es resolgui amb la pregària.

Penediu-vos! Confesseu al sacerdot tots els vostres pecats. Confesseu-vos al menys una vegada al mes. Aneu a Missa i viviu-la. Allà Jesús es dóna en sacrifici d’amor per vosaltres. Allà hi ha la seva Passió i la seva Resurrecció. Ell és Déu i és el camí cap al Pare.

Obriu-li els vostres cors. Confieu en Ell. Adoreu Jesús en el Santíssim Sagrament de l’Altar. Demaneu cada dia els dons de l’Esperit Sant. Llegiu la Bíblia. Llegiu Sant Mateu, cap. 6 vers. 24 al 34. Pregueu, pregueu, pregueu! Gràcies per respondre a la meva crida!.

Per què tanta insistència que preguem amb el cor?

Perquè degut a les situacions doloroses que hem patit al llarg de la vida, el que més mal parat n’ha sortit és el nostre cor. I com que la pregària és la presència de Déu que restaura i sana els seus fills, quan preguem amb el cor estem permetent a Déu que sani i restauri els nostres cors dolguts i trencats.

“Estimats fills! Avui m’alegro i prego amb vosaltres per la pau: la pau als vostres cors, la pau a les vostres famílies, la pau als vostres desitjos i la pau al món sencer. Que el Rei de la Pau us beneeixi avui i us doni la pau. Jo us beneeixo i us porto tots al meu Cor. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

Per això el Sant Pare sant Joan Pau II ens convidava sovint a veure en el rés del Sant Rosari una forta crida a ser constructors de la pau: “Convido tothom a agafar el rosari a la mà per invocar la intercessió de la Mare de Déu Santíssima. No es pot resar el Rosari sense sentir-se implicats en un compromís concret de servir a la pau”.

Exercici de pregària per sanar el cor:

Et presento 10 passos de pregària contemplativa per demanar-li al Senyor que el teu cor s’ompli de la pau del cel.

Imagina les mans amoroses de Maria que s’acosten lentament fins al teu pit i agafen el teu cor amb suavitat i dolcesa.

Imagina que el teu cor es troba sobre les seves mans i va rebent tot el seu escalf de Mare.

Deixa descansar el teu cor en aquelles mans Beneïdes i entrega-li tot el teu cansament.

Contempla com bufa a sobre el teu cor mentre demanes que s’ompli de l’Esperit Sant.

Demana-li que de la seva mà comenci a brollar la pau que necessites per portar-la a aquells que més la necessiten.

Llavors sent com la seva pau passa a través de les seves mans i omple el teu cor i d’allà va passant al teu cervell i t’allibera de pensaments opressius.

Demana-li a Maria que per la seva intercessió convidi l’Esperit Sant perquè arribi a aquells records i situacions de la vida on hi ha dolor, angoixa i preocupació.

Demana-li a Maria que intercedeixi davant del seu Fill Jesús perquè la seva Sang beneïda arribi a aquella part del teu cos on hi hagi malaltia i demana-li que la curi.

Demana-li a Maria que intercedeixi davant de Déu Pare perquè Ell posi al teu cor tot l’amor que necessites, mentre tu el crides: “Abba”, “Papa”.

Descansa com María i amb Maria en la presència de Déu tant com sigui necessari.

“Talment com el dimoni busca a qui devorar, així mateix Maria busca a qui salvar i a qui donar la vida.”

Sant Bernardí

P. Gustavo E. Jamut,

Oblat de la Mare de Déu

Font: https://www.peregrinosenlafe.com.ar/

 

Clica aquí per imprimir.