Danijela Grlic, guia turística croata, abandona la seva professió per ingressar com a missionera de la fraternitat Verbum

El centre missioner del Verbum Dei de “Siete Aguas” (València) ha acollit la cerimònia de professió de vots perpetus d’una jove croata que ha decidit deixar de ser guia turística per ingressar com a missionera a la Fraternitat del Verbum Dei.

Danijela Grlic, de 32 anys, era guia turística en una agència de viatges de Croàcia especialitzada en visites al Santuari de Medjugorje (Bòsnia-Herzegovina). Va trobar la seva vocació durant un viatge a Austràlia on va conèixer el carisma de la fraternitat, segons ha indicat avui a l’agència AVAN la font d’informació de la comunitat de “Siete Aguas”.

Fa onze anys, la jove guia croata va ser convidada per una amiga a passar tres mesos de vacances a Austràlia, indret on va descobrir la seva vocació en uns exercicis espirituals. Va iniciar, llavors, a Sydney el seu procés de formació missionera, va cursar els estudis teològics i va professar els seus vots temporals. Un cop acabada aquesta etapa de formació, va viatjar a “Siete Aguas”, una de les cases considerades “cases mare” de la Fraternitat a la província de València. La primera “casa mare” fou la de Mallorca, lloc on va ser fundat el centre missioner.

Durant l’últim any ha viscut en el centre missioner de Verbum Dei de “Siete Aguas” com a preparació dels seus vots perpetus, treballant apostòlicament en la pastoral de la diòcesi de València, segons les mateixes fonts informatives.

Danijela va professar els seus vots perpetus durant una eucaristia que va presidir diumenge passat el responsable dels missioners de la Fraternitat, Felipe Vaz en el centre de “Siete Aguas”. També hi va participar la superiora general de la branca de missioneres, Ellen Hess, la qual va donar-li personalment la creu i les constitucions.

També hi va assistir la mare de la Danijela i un grup d’amigues vingudes de Croàcia, a més de nombrosos membres del Verbum Dei de les diferents comunitats d’Espanya. També va anar-hi el grup de joves de la parròquia de sant Pere Apòstol de Bunyol, on Danijela exerceix el seu apostolat, així com un grup variat de les diferents poblacions amb qui comparteixen l’Itinerari Diocesà de Renovació (IDR)

Danijela va assegurar durant la cerimònia que “res és impossible per a Déu perquè ho he experimentat a la meva vida i per això desitjo anunciar i compartir amb els altres el goig de viure per a la Glòria de Déu”.

El centre missioner Verbum Dei de “Siete aguas” acull cada any grups parroquials, col·legis, moviments juvenils, matrimonis i famílies, sacerdots, religiosos i religioses que participen en les activitats que organitza la fraternitat religiosa.

La fraternitat “Verbum Dei”, fundada a Mallorca l’any 1963 pel sacerdot mallorquí Jaume Bonet està dedicada a la pregària i a la predicació. Actualment es troba present en els cinc continents, segons les mateixes fonts.

A València, “Verbum Dei” centra la seva tasca, entre d’altres activitats, a la formació específica del joves a través de la pastoral universitària. Igualment, forma futurs catequistes per a parròquies i participa en el programa diocesà d’Exercicis Espirituals

Font: www.notasdeprensacv.es

Clica aquí per imprimir.