Reports de Sor Emmanuel

Seleccioneu un any

20 de març de 2023 Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de febrer de 2023, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills, convertiu-vos i revestiu-vos amb vestits de penitència i, en la pregària personal i profunda, demaneu amb humilitat la pau a l’Altíssim. En aquest temps de gràcia, Satanàs us vol seduir. Però vosaltres, fills meus, mireu el meu Fill i seguiu-lo cap al Calvari, en la renúncia i el dejuni. Estic amb vosaltres perquè l’Altíssim em permet estimar-vos i conduir-vos a la joia del cor, en la fe que creix en tots els qui estimen Déu per sobre de tot. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

2.    Aparegut i desaparegut! La Mary Ann, una germana de la meva comunitat, havia estat enviada en missió al Congo. Un dia que anava a un poble proper, va agafar la carretera, una d’aquelles carreteres més aviat estretes d’aquesta regió, que encara no coneixia gaire bé. En un moment donat, al mig del camp, va voler parar i va aparcar al costat de la carretera. Però a l’hora de marxar, el cotxe havia quedat encallat. En aquestes carreteres, els vorals no estan protegits. Havia de trobar una solució abans que es fes fosc! El lloc era gairebé desert i no tenia ni idea de com sortir d’allà tota sola. Anava passant l’estona… Si que hi havia uns quants africans que es van acostar a mirar l’escena, però només reien! Una blanca, estrangera, que no coneix el país… Els va semblar molt divertit tot plegat.

En la seva angoixa, la Mary Ann va començar a pregar, i va invocar especialment sant Josep, perquè ja havia experimentat les seves dots de protector i coneixia la seva capacitat d’intervenció poderosa en casos ben dificils. De sobte, d’entre el grup d’africans que se’n burlaven, inesperadament en surt un home amb pas ferm, que portava una gran pala a l’espatlla. Una pala en aquell lloc desert? Totalment inesperat! Sense dir ni una paraula, es va dirigir cap al cotxe de la Mary Ann i en silenci va començar a cavar al voltant de les rodes encallades fins que va aconseguir alliberar el cotxe. La Mary Ann va engegar el cotxe, feliç de veure’s salvada, i es va girar per donar-li les gràcies. Però l’home havia desaparegut… Volatilitzat!

Al vespre, mentre escoltaven aquesta història, un grupet de creients li van preguntar, intrigats:

“T’ha demanat diners?” “No!”

“Llavors sens dubte era Sant Josep!”


3.    Patiments a la família? La majoria dels testimonis que escolto sobre els favors obtinguts resant a sant Josep es refereixen a la recerca d’una casa o una feina. He de reconèixer que ha adquirit una sòlida reputació en aquests àmbits tan necessaris per a la vida humana! No ho hem d’ignorar; però també seria injust limitar la seva ajuda a aquests aspectes. La Bernadette explica una gràcia preciosa que va obtenir, que pot inspirar moltes persones que pateixen en família…

“He de donar gràcies a sant Josep, perquè des que el vaig conèixer més de prop i vaig començar a pregar-li, m’acompanya dia rere dia com un pare, donant-me sovint la seva ajuda providencial.

“Tinc una bonica experiència del seu suport en una curació espiritual: el meu pare sempre va tenir un tarannà ansiós i irascible, probablement a causa d’algunes ferides de la seva infantesa. Es posava nerviós per poca cosa i sovint s’enfadava amb nosaltres, els seus fills. Després de passar uns quants mesos fora de casa vaig tornar i, per sorpresa, vaig veure que el meu pare s’havia tornat tan tranquil i serè que podia parlar amb ell ben fàcilment sense que s’enfadés. Em preguntava què podria haver passat a la seva vida perquè hagués canviat així?

“A mesura que passaven els dies, vaig descobrir que, entre setmana, sovint resava el Rosari de Sant Josep (PS1) i fins i tot passava una estona davant del Santíssim Sagrament en una església propera, on s’exposava cada dia. En comptes d’enfadar-se per res, m’explicava entusiasmat històries i comentaris que havia llegit sobre Sant Josep, i allò que més l’havia impactat. S’havia convertit en un autèntic “fan” de Sant Josep. A partir d’aquell moment, la meva relació amb el meu pare es va tornar serena, cosa que mai abans havia estat possible. Gràcies, Sant Josep!”

Sant Josep, cap de la Sagrada Família, aviat serà la teva festa! Prega per les nostres famílies i vine a viure amb nosaltres! Allunya la ira, la indiferència, l’engany, el ressentiment, la crítica, la falta de perdó i totes aquelles guerres internes que destrueixen la pau a les famílies i a les comunitats… Tu, a qui anomenem el “Terror dels dimonis”, vine i tanca totes les portes que hem obert a l’enemic! Allà on regni la divisió, vine a posar-hi la unió dels cors! Vine a instaurar la pregària en família, allà on encara no existeix, malgrat els avisos maternals i reiterats de la Gospa, la teva Esposa!

4.    El “Pare Pio” de Nàpols (Itàlia). Quan una immensa figura de santedat apareix a l’Església, seria una bona llàstima ignorar-la. Això seria com privar els assedegats d’una font d’aigua brollant. Quan el Pare Pio ja tenia una reputació sòlida de fer meravelles, molta gent de Nàpols acudia a ell a San Giovanni Rotondo, amb l’esperança de rebre una llum per a la seva vida, un miracle, una curació… Però el Pare Pio els acomiadava dient: ” Teniu un sant a Nàpols, Don Dolindo, què hi veniu a fer aquí?”

Tot devorant el llibre “Jesús, cuida’t-en tu”, vaig trobar un tresor de saviesa que la nostra societat necessita per curar la misèria que ens està corcant. També cal curar molts altres mals provocats per la foscor de les consciències i els desgasts del relativisme. Santa Faustina ja havia posat de manifest aquestes realitats a través del seu famós Diari, però Don Dolindo Ruotolo, d’una altra manera, supera totes les expectatives. (PS2)


Com que llegia les ànimes de la gent i estimava Crist per sobre de tot, patia de veure que la dosi de felicitat i pau que Jesús té reservada per a cada ànima, la reben molt pocs, per ignorància, inconsciència o manca de coneixement o de direcció espiritual. Sobretot, es rebel·lava contra tota l’agitació i la propensió que té l’home modern de controlar-ho tot, com si fos orfe de Pare. Permeteu-me citar aquí alguns punts clau de les paraules que don Dolindo rebia de Jesús mentre pregava:

“En el dolor, pregueu perquè Jo actuï, però perquè Jo faci el que vosaltres voleu… No us adreceu a Mi, només voleu que M’ajusti a les vostres idees. Només sou cossos que demanen cura al metge, però li suggeriu què ha de fer. No ho feu així! Pregueu tal com us vaig ensenyar, l’oració del Pare Nostre: “Sigui Santificat el vostre nom”, és a dir, que sigui glorificat en la meva necessitat. “Vingui a nosaltres el vostre Regne”, que tot contribueix al teu Regne en nosaltres i en el món. “Faci’s la vostra Voluntat”, és a dir, “TU TE’N CUIDES “.

“Si realment em dius: “Faci’s la teva Voluntat”, que és semblant a dir “CUIDA’T-EN TU’, intervinc com a Totpoderós i resolc fins les situacions més difícils.

“El que us impedeix l’abandonament total és la preocupació i l’agitació, voler pensar en les conseqüències d’un fet… Oh, com desitjo aquest abandonament vostre per omplir-vos de gràcia, i com em dol veure-us tan agitats! Això és el que realment vol Satanàs: agitar-vos per allunyar-vos de la meva acció i fer-vos presa de les iniciatives humanes. Confieu només en Mi, descanseu en Mi, lliureu-vos a Mi en tot. Faig miracles segons l’abandó total a Mi i la vostra absència de preocupació. Aboco tresors de gràcies quan esteu en pobresa total! …

“Confia en mi, allunya la teva ment de tu mateix. Fes-ho sempre que ho necessitis. Que ho faci tothom i veureu miracles grans, continus i silenciosos. Us ho juro pel meu amor, ho recordaré, us ho asseguro. Pregueu sempre amb aquest abandonament, i recollireu molta pau i molts fruits…

“Tanca els ulls i digues amb tota la teva ànima: ‘CUIDA’T-EN TU’. No tinguis por, Jo ho faré. Beneiràs el meu nom humiliant-te. Mil oracions no valen un sol acte d’abandonament confiat. Recorda-ho bé. No hi ha cap novena més eficaç que aquesta: “Oh Jesús, m’abandono a Tu! Cuida’t-en tu!”
He pensat que aquestes línies ens podrien ajudar a viure bé aquesta Quaresma, perquè arribem a la Pasqua totalment transformats, alegres i tranquils, per acollir de debò el Ressuscitat, el nostre estimat Salvador que espera que ens abandonem completament a Ell perquè ens ompli de la Seva pau!

5. La nostra propera emissió en directe en francès serà el 26 de març a les 21h.
El comentari del 26 de febrer el podeu veure:
https://www.youtube.com/watch?v=sYnZXz1xOOM

6. No et perdis aquesta eina nova! Ara hi ha una versió d’àudio dels meus informes mensuals. Que se n’alegrin les persones amb discapacitats visuals i tots aquells que prefereixen escoltar abans que llegir! Es pot trobar a https://www.youtube.com/watch?v=mKTewyLLfsM
(En anglès)

7. SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

Estimada Gospa, fins i tot veient el teu Fill arrestat com un malfactor, jutjat, torturat i crucificat, mai no vas deixar de confiar en el Pare. Mai no vas deixar de creure en el seu pla d’amor, fins i tot quan tot semblava ensorrar-se. I tres dies després de la creu, vas veure la Resurrecció! Permeteu-nos d’habitar al teu Cor de Mare i viure amb tu aquests dies beneïts de la nostra Redempció!

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

PS1. Aquesta pregària la podeu trobar a:
https://www.archlou.org/wp-content/uploads/2021/03/st-joseph-rosary-3.pdf

PS2. El llibre “Jesús, cuida’t-en tu”, del pare Dolindo, el podeu trobar a:
https://www.amazon.co.uk/Jesus-You-Take-Over-Surrender/dp/B09B359WZ4

PS3. Festival de la Joventut 2023. ATENCIÓ! Canvi de dates per al 2023! No serà a principis d’agost sinó del 26 al 30 de juliol, per permetre la participació a la JMJ que se celebrarà a Lisboa a l’agost.

PS4. Sabíeu que els 7 primers dies de les Aparicions a Medjugorje han estat autentificades per l’Església? El llibre ‘Medjugorje, els primers set dies’ detalla les entrevistes amb els vidents i les investigacions fetes que el Vaticà va tenir en compte a l’hora de decidir si s’havien d’autenticar les aparicions.
https://www.amazon.com/Medjugorje-first-seven-Darko-Pavicic-ebook/dp/B0B7BW26YH