Reports de Sor Emmanuel

Seleccioneu un any

18 de novembre de 2023 – Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 d’octubre de 2023, la vident Marija va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills, els vents del mal, de l’odi i de la tribulació bufen sobre la terra per destruir vides. Per això, l’Altíssim m’ha enviat a vosaltres per conduir-vos pel camí de la pau i de la unitat amb Déu i amb els homes. Vosaltres sou, fills meus, les meves mans esteses: pregueu, dejuneu i oferiu sacrificis per la pau, el tresor que tot cor anhela. Gràcies per haver respost a la meva crida!”


2.    “Destruir vides”? La meva primera reacció quan vaig rebre aquest missatge va ser pensar: “Destrueix vides”? Potser la meva? Aquest missatge és preocupant, com ho han estat els dels últims 12 mesos. Davant d’aquesta declaració de la nostra Mare Celestial, que veu el món sencer a la Llum de Déu, podem escollir entre dues opcions:

– la por del futur i les seves tempestes, una por que ens paralitzarà i augmentarà el problema, que és justament el que tant vol l’enemic. (PS1)

– o una presa de consciència, que ens porti a actuar pel camí de la pau, que és el que Jesús i Maria esperen de nosaltres.

Després de 42 anys d’aparicions amb missatges ben clars, Maria ens dóna una explicació completa de com avançar! Ella ens va demanar que llegíssim un missatge cada dia i el poséssim en pràctica. Espero que ho feu! Així és com creixem en la nostra veritable comunió amb ella.

Necessitem ànims i suport per pregar i dejunar bé! Us vull explicar dos fets que van passar aquí mateix a casa nostra a Medjugorje, que li poden passar a qualsevol persona de bona voluntat.


3. El pa no s’acaba! Una jove, la Geraldine, va venir des de la seva llunyana Malàisia fins a Medjugorje amb una amiga, amb la intenció de clamar al cel per una intenció important. Totes dues van decidir fer una novena de dejuni de pa, aigua i pregària (rosari, adoració, etc.) tot seguint el programa del vespre de la parròquia. El matí del primer dia van comprar un pa per passar el dia, que es van menjar, i en va quedar una mica. Al dia següent, sorprenentment, es van trobar que el pa havia recuperat la seva mida i forma inicial, exactament igual, intacte. I tanmateix no havien sortit de la seva habitació. El mateix fenomen es va succeir el tercer dia i tots els dies següents. En resum, durant els 9 dies de dejuni, només van comprar un pa.

L’explicació és clara: Jesús va voler manifestar-se amb una senyal! El mateix que va fer moltes vegades durant la seva vida a la terra, encara ho pot fer i ho continua fent! Aquest n’és només un exemple.

Tan pobres eren aquestes noies que no es podien pagar el pa de cada dia? No! Sí que podien! D’altra banda, les multituds que escoltaven Jesús a Galilea estaven afamades després de 3 dies sense menjar, i no en podien comprar. En la seva compassió, Jesús els va nodrir. Aleshores, per què aquesta multiplicació gratuïta per a aquestes noies joves que realment podien comprar-se el pa?

Jesús és viu! Amb tendresa, li encanta animar i fins i tot “mimar” els qui confien en Ell, li encanta expressar-los la seva proximitat. També li agrada donar senyals del que ens pot passar algun dia, a nosaltres, en cas de fam.


4. Jesús s’ha modernitzat! Per aquesta època, vaig haver de marxar de casa per a una missió de 10 dies.

Quan me n’anava, li vaig dir a una de les meves germanes, la Florence: “Mira, en aquest armari hi trobaràs els meus cassets. Si algun pelegrí truca demanant-ne, els en pots donar”.

Quan vaig tornar de la meva missió, veient que a l’armari hi havia el mateix nombre de cassets, li vaig dir a la Florence: “Veig que no ha vingut ningú a demanar-ne cap mentre era fora!”

“Sí”, em va respondre. Ha vingut molta gent! Però cada vegada que tornava a l’armari, hi havia la mateixa quantitat de cassets!”.

Això va passar en els temps llunyans dels cassets. Tanmateix, des d’aleshores, el Senyor i la seva Mare no han deixat de mostrar-nos que són ben vius, reals, poderosos, actius, fidels, compassius i misericordiosos!

Molts creients ens han compartit experiències semblants. En el combat espiritual de cada cristià, tan difícil en aquest moment crucial per al futur del món, quina alegria saber que som estimats per un Déu com aquest! El Déu viu i veritable, tan a prop nostre! I saber que aquest Déu és i serà sempre el Senyor del món!

Per descomptat, la Providència té moltes altres maneres de manifestar-se. La providència té els seus secrets, i un dels seus secrets és aquest: com més es dona, més es rep! El nen de l’Evangeli va donar tot el menjar que tenia, i va ser d’aquest sacrifici que Jesús va alimentar milers de persones (Jn 6, 1-14). Un exemple per recordar…

5. Una consagració que s’ha oblidat massa sovint. Davant de les nombroses incerteses que afecten a la gent avui, molts cors estan atrapats per la por a la mort. Tanmateix, és important recordar que tenim els remeis per a aquesta ferida subtil i destructiva que paralitza i impedeix que els corrents de la pau divina flueixin a través nostre. En un vídeo, vaig fer aquesta exhortació:
“Consagra la teva mort, guareix-la de la por! És necessari ara més que mai… Com fer-ho?
Tingueu la certesa infrangible que naixem de Déu, el Creador, Déu que té un pla amorós per a les nostres vides, un pla perfecte tant sobre el nostre caminar a la terra, com sobre la nostra felicitat eterna al cel. El nostre Creador coneix el moment de la nostra concepció, de la mateixa manera que coneix el moment en què vindrà per tornar-nos a Ell.
Així doncs, podem tenir plena confiança en Ell i abandonar-nos a aquest pla d’amor que sempre s’obre a favor nostre. I, tanmateix, la nostra imaginació, (anomenada amb raó la boja de la casa), ens tempta i ens turmentem pensant: i si fos demà, o aquest any…? I ja ens pertorbem. Patim en previsió d’un calvari fictici i infundat. Aleshores perdem la llum que necessitem per prendre les decisions correctes i ens neguitegem.
Com recuperar la serenitat? Consagrant a Déu, per endavant, el moment del nostre pas d’aquest món a l’altre. “Senyor, crec que el teu pla per a la meva vida és el millor, et consagro el moment de la meva mort, el que has escollit per a mi, i m’adhereixo de tot cor a aquest pla, sigui quin sigui. Confio plenament en tu! Que aquest moment sigui només per a la teva glòria!
Si la nostra mort està consagrada a Déu, li pertany i Ell ja se’n cuidarà. Aquí també, abandonar-nos a les mans de Déu ens allibera i ens sana.
Podem igualment consagrar la manera que Ell tria per endur-se’ns. I així ens deslliurem de les pors inútils que la nostra imaginació ens imposa!
“Estimats fills”, ens diu la Mare de Déu, “la vostra vida no us pertany”. (Missatge de 25 de desembre de 1992).
Anem un pas més enllà en aquest procés d’alliberament! Consagrem a Déu el moment del traspàs dels nostres éssers estimats, i també com moriran. Aquest pas és tan important com el primer, perquè la nostra imaginació fa que anticipem el dolor de l’absència, i això ens sembla insuportable. No obstant això, rendir-nos i acceptar el pla de Déu per als nostres éssers estimats és clau per a la nostra pau interior. Una vegada una dona em va dir que la idea que el seu marit podia morir en qualsevol moment l’havia perseguit tota la seva vida d’esposa. Després vaig saber que ella havia mort abans que ell!
La pau al nostre cor neix de la superació de les nostres lluites, i el nostre abandó a les mans de Déu és una gràcia que cal demanar, perquè per naturalesa ho volem controlar tot! Cal afegir que la pregària és una conversa amb Déu, amb el nostre millor Amic, per tant li podem expressar els nostres desitjos, com fan els nens amb el seu pare. Amb una pregària humil podem rebre tant de Déu!

Santa Tereseta de Lisieux deia: “El secret de la felicitat és meravellar-nos de tot allò que Déu ens envia”.

6. Quins sacrificis podem oferir per la pau? Petits o grans, els sacrificis tenen un impacte immens en el Cor de Déu. Sobretot els sacrificis amagats.

Tothom pot escollir els que li inspiri l’Esperit Sant.

7. Visca la innocència dels nens! Una joia atrapada al vol…

– Louise (7 anys) pregunta al Henri (10 anys): “Era bona l’hòstia?”

– Sí, molt bona; més que la que vam tastar quan vam assajar amb una hòstia no consagrada!”

– Louise: “Això és perquè aquesta vegada era Jesús, i hi havia posat tot el seu amor!”

8. La nostra propera emissió en directe en francès serà el 26 de novembre a les 21h.
El comentari del 26 d’octubre el podeu veure a:
https://www.youtube.com/watch?v=DhQ6U7elrvQ

9. No et perdis aquesta nova eina! Ara hi ha una versió d’àudio dels meus informes mensuals. Que se n’alegrin els deficients visuals i tots aquells que prefereixen escoltar que llegir! Es pot trobar a:
https://www.youtube.com/watch?v=P-pZUqN6n78&list=PLrEjPRunquHelSQR7agG_Bqklv7j5TSya

(En anglès)

10. SPOTIFY! Una eina molt pràctica i nova! No perdis l’oportunitat d’escoltar la selecció de xerrades que he fet fins ara, per ajudar-nos a caminar junts cap al Triomf de l’Immaculat Cor de Maria!
https://open.spotify.com/show/6UyD5GQ2xYd4eZQvgODTiq?si=ca53b30dcc4440bc

Estimada Gospa, ens has dit que el vent era el teu signe. Doncs t’ho demanem, fes bufar amb força aquest vent favorable. Dispersa els vents de l’odi i del mal que l’enemic ens envia per malmetre les nostres ànimes! Tanca tu mateixa les portes per on entra i protegeix-nos sota el teu mantell maternal!

 

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

 

PS1. “Estimats fills, esteu equivocats en mirar el futur pensant en guerres, càstigs i maldats. Si sempre penseu en el mal, agafeu el camí per trobar-lo. Per al cristià només hi ha una actitud possible davant el futur: l’esperança de la salvació. El vostre deure és acceptar, viure i difondre la pau divina, no amb paraules sinó amb la vostra vida”.
(Missatge lliurat a Jelena Vasilj per al grup de pregària, el 10 de juny de 1983)

PS2. Un llibre que cal llegir! ‘Nous amics ara i per sempre. Un conte sobre les ànimes santes, de Susan Tassone, està escrit específicament per a nens. Aquest llibre ajudarà els joves de les vostres famílies i comunitats a entendre qui són les ànimes santes i per què és important pregar per elles. Amb el Nadal a prop, podria ser un excel·lent regal. Aquí teniu un enllaç on podeu comprar-ne una còpia:
https://www.amazon.co.uk/New-Friends-Now-Forever-Story/dp/B0C87XK1BN

PS3. “Jesús avui”. Aquí teniu un excel·lent aliment diari per créixer en l’amor de Crist! A la web Maria de Natzaret trobareu l’evangeli del dia amb un comentari molt interessant a “Jesús avui”.
https://www.mariedenazareth.com/en/our-activities/

PS4. Seguiu el programa vespertí a Medjugorje!
https://www.youtube.com/channel/UCD3xbz4MyWIFL4LmGMmx7aQ

PS5. Manteniu-vos connectats!
Website : www.sremmanuel.org
Facebook : www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard
Instagram : www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/
TikTok : www.tiktok.com/@soeuremmanuel.medjugorje
Twitter : https://twitter.com/ChildrenofMedj