Reports de Sor Emmanuel

Seleccioneu un any

15 d’octubre de 2021: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 25 de setembre de 2021, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

Estimats fills, pregueu, testimonieu i alegreu-vos amb mi perquè l’Altíssim em segueix enviant per guiar-vos pel camí de la santedat. Sigueu conscients, fills meus, que la vida és curta i que l’eternitat us espera per glorificar Déu amb el vostre ésser, juntament amb tots els sants. Fillets, no us preocupeu per les coses terrenals. Anheleu el Cel. El cel serà el vostre objectiu i la joia començarà a regnar en els vostres cors. Sóc amb vosaltres i us beneeixo a tots amb la meva benedicció maternal. Gràcies per haver respost la meva crida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Un gran regal per a Maria!

Tal com em deia un dia la Vicka, la vident: “Veus, germana, estimem tant Jesús i Maria que sempre mirem de fer-los regals”.

Doncs crec que aquest mes, dedicat especialment a la Mare de Déu del Rosari se li ha reservat un regal preciós a la Mare de Déu. Aquí teniu la història d’aquest regal, i m’omple de joia pensar tots els cors que seran tocats, tant joves com grans:

Som a Medjugorje, l’any 2018: Una jove del Canadà, estudiant de matemàtiques, fa tot el que pot per viure fidelment l’escola de Maria, amb els seus pares i germans profundament creients. La Katarina té 20 anys i espera casar-se i formar una família cristiana. És molt bonica, el tipus de bellesa natural que prové d’un cor senzill i pur. Igual que els seus pares, no es perdria per res del món la missa del diumenge ni el Rosari diari. Per descomptat, una noia així llueix i els nois se senten atrets per la seva bellesa.

Sovint, al vespre, li explica a la seva mare el que ha passat durant el dia perquè s’estimen molt i gaudeixen parlant de les coses que els hi passen, tant agradables com desagradables. Està clar que la mare es preocupa pel futur de la seva filla. Per descomptat, vol el millor per a ella i resa ferventment. Oi que la Mare de Déu va dir: “Pregueu molt pels joves, perquè es troben en una situació molt difícil a tot el món”. Els joves de Medjugorje no en són una excepció!

Sovint, la Katarina arriba a casa al vespre amb una nova història. “Mama, un noi molt simpàtic m’ha convidat a sortir amb ell. El primer dia, intercanvien somriures. El segon dia, van a prendre un cafè. El tercer dia, sopen junts o van al cinema. Sembla que tot va bé, però al final del sopar … el llit! Vol que me’n vagi al llit amb ell! Així que, el deixo”.

Per a la Katarina, aquesta situació es repeteix més d’una vegada, perquè els nois estan encantats amb ella. Cada cop espera a veure quines intencions té el noi el 3er dia, per veure què hi ha dins del seu cor. Una vegada, la cita va superar el tercer dia, després el 4t, etc., i fins al 7è dia, però al sopar d’aquell setè dia, gran decepció per a la Katarina perquè, un cop més … el llit! I, altra volta, el deixa. Existeix un noi diferent dels altres, es pregunta? Trobarà finalment la persona que vulgui viure la seva fe amb ella i respectar els seus valors? Prega i no es desespera.

Un matí, al Canadà, la mare sent sonar el despertador de la Katarina a les 5 de la matinada. Li demana: “On vas a aquestes hores?” “Mama, tinc els dies molt ocupats entre la universitat, els estudis i la feina. He de trobar temps per pregar abans de començar el dia, i només tinc les primeres hores del dia!”
Un diumenge, ja a Medjugorje, la seva germana li proposa d’anar a resar la Coroneta de la Divina Misericòrdia a la Creu Blava. Allà es fixa en un noi i sent en el seu cor que és el seu. Però ell no la veu. L’endemà, hi torna a ser, es creua amb la Katarina i li somriu. La Katarina pensa: “Segur que és un pelegrí que està de pas, no el tornaré a veure!” Però l’endemà, no gaire lluny de l’església, ell torna a ser allà, somriu a la Katarina i la convida a fer un cafè. Ella espera l’episodi del 3er dia, però, contra tot pronòstic, passen els dies i aquest noi, el Mate (Mathieu), pren un altre tipus de conversa.
L’amistat creix entre ells. Llavors, un dia, en Mate li pregunta a la Katarina: “Com pot ser que una noia tan maca com tu estigui sola?” La Katarina espera un moment, reflexiona i diu: “De debò vols saber per què estic sola?” “Sí, digues-m’ho!”
“Bé, mira, de molt jove vaig fer una promesa a Déu. Li vaig demanar un marit catòlic que fos creient autèntic, que em sabés respectar i estimar. I li vaig oferir la meva virginitat fins que em casi. I mantinc la meva promesa”.
Davant d’aquesta confidència, en Mate es queda sense paraules. Comencen a caure-li les llàgrimes. La Katarina s’adona que està profundament commogut. Després d’una estona en silenci, en Mate li confessa el seu propi secret: “Saps, jo també desitjo el mateix que tu, jo també he promès a Déu viure en castedat fins al matrimoni”.

3.    Heus aquí el regal per a la Mare de Déu per aquest mes d’octubre. Una història real, que pot fer saltar d’alegria el seu Cor Immaculat.

Avui, la Katarina i el Mate estan casats i tenen dos fills. Formen una família cristiana preciosa. Simplement s’estimen. Com passa amb totes les parelles joves, la vida no sempre és fàcil, però cada dia resen junts el Rosari, van fundar la seva família no pas sobre el sorramoll de les passions efímeres, sinó sobre el de Crist.
La Katarina es va comprometre, fidel a la seva promesa, confiava en Déu i el seu pla d’amor per a ella. En les hores de solitud i temptacions, en la successió de decepcions, va tenir el coratge d’esperar i això la va salvar!

Que aquest testimoni magnífic toqui el cor de molts! El Creador té un pla de pau per a cadascun dels seus fills. Confiar en Ell i lliurar-se a la seva Providència sempre és una font de pau profunda. La felicitat més gran per a un ésser humà és complir el pla de Déu i, amb ell, mai no és massa tard. Quants sofriments i drames s’evitarien si les nostres decisions de vida fossin fruit de l’oració diària i confiada, i no de la conformitat amb el món ateu que ens envolta i que tan fàcilment trepitja els manaments de Déu. Menys divorcis, menys llàgrimes, menys suïcidis … Ser fidels als preceptes evangèlics i a la misericòrdia de Déu ens situa sota la benedicció divina, que avui és més necessària que mai. Un dia, en veure la negativa d’alguns dels seus fills a seguir Crist, la Mare de Déu va expressar la seva preocupació de la manera següent:
“Fills meus, creieu que podeu fer-ho sense la benedicció de Déu?”

En aquests temps convulsos de gran apostasia, que la benedicció de Déu reposi sobre cadascun de nosaltres i brolli al nostre cor aquella abundància de pau a la qual tant aspirem!”

4.    No ens deixis!

Sí, ens n’alegrem amb la Mare de Déu i agraïm a l’Altíssim que li permeti ser encara amb nosaltres. Aquest “encara” és molt significatiu en aquest darrer missatge! Ara hem de retenir la nostra Mare a través dels vincles del Rosari pregat amb el cor! Segons la vident Vicka, el seu pla inicial no era pas de quedar-se tant temps. Però molts dels seus fills l’han abandonat pel camí, després de viure els seus missatges amb entusiasme durant un temps. Si perseverem, si li supliquem, qui sap si es podrà quedar amb nosaltres fins al Nou Temps que ens ha anunciat ?!

En 40 anys d’aparicions, Maria ha creat milers de petites llumetes a tot el món. Són els “Apòstols dels darrers temps” dels quals parla Sant Lluís de Montfort, aquests petits grups de pregària, fidels i fervents, que remen contra els vents i les marees, el Rosari a la mà, en un món que Maria no dubta de qualificar de “perdut”. Hem de llegir bé els missatges dels 2 últims anys, en els que ens presenta el seu pla per a nosaltres, que també és el del Pare Diví, totalment contrari al de Satanàs, que vol aniquilar-nos, a nosaltres i al planeta on vivim”. El combat és evident: “És l’hora”, ens diu Ella. Sí, és hora de triar de quin costat estem i a qui volem pertànyer. Estic segura que tots volem lluitar al costat de la nostra Mare, segurs de la victòria final i disposats a fer el que calgui pel seu amor.

 

5.    Sobretot no oblideu el rosari en el vostre combat!

El poder del Rosari rau especialment en la contemplació de Jesús i Maria. Cada etapa de la seva vida s’actualitza a la nostra pròpia vida. Tot es fa real! Entrem amb ells a la Cova de Betlem o al temple de Jerusalem, caminem amb ells pels camins de Galilea, patim amb ells a la multitud eixordadora del palau de Pilat,  exultem amb Maria de Magdala davant Jesús, vencedor de la mort …

Viatjant amb ells així, absorbim les gràcies lligades a cada misteri, com els nens fascinats pel que estan veient, i ens transformem pels raigs de llum que emanen de l’Evangeli. Davant d’aquestes belleses, el malvat fuig, no suporta la llum.

Per tant, el Rosari és una bona manera de desfer-nos d’ell! “Benvolguts fills, tingueu sempre el Rosari a la mà, com a senyal contra Satanàs que em pertanyeu”, ens diu Maria.

6.    Fàtima, 13 d’octubre de 1917.

Un dia extraordinari! 70.000 persones es reuneixen a la Cova da Iria on la Mare de Déu havia promès als 3 pastorets que s’apareixeria. La pluja torrencial no para, fins que la Lucia demana a la multitud que pleguin els paraigües i la pluja s’atura! Tothom resa el rosari. Aleshores, Maria apareix a l’alzina com les altres vegades, més brillant que mai. La Lucia pregunta: “Qui sou i què voleu de mi?” La Mare de Déu respon que és “la Mare de Déu del Rosari” i que vol que es construeixi una capella en honor seu en aquell mateix lloc. Els demana que resin el rosari constantment i després conclou: “Tothom s’ha de convertir, demanar perdó dels seus pecats i deixar de ferir Nostre Senyor”. Després d’aquestes paraules, obre les mans que es reflecteixen al sol. En aquell moment la Lucia crida: “Mireu el sol!” i llavors arriba el miracle.

 

La Lucia ho explica: “Inesperadament i inexplicable, tota la gent present va poder mirar directament el sol sense risc de cremar-se els ulls i sense experimentar cap molèstia. Davant d’un miracle tan gran, desafiant totes les lleis de la natura, es va fer un gran silenci. Aleshores, de sobte, el sol va començar a tremolar amb moviments bruscos. Després va començar a girar sobre si mateix a una velocitat vertiginosa, llançant rajos de llum de tots els colors de l’arc de Sant Martí. Semblava que el sol s’apropava a la terra, amb un ràpid moviment de rotació, fent ziga-zagues, fins al punt que la multitud va començar a cridar. Tothom s’agenollà, implorant el Cel. Alguns es van desmaiar. Finalment, tot es va aturar i el sol va reprendre el seu curs normal i natural. En pocs minuts, la roba xopa de la pluja era completament seca.

L’àvia d’una amiga meva portuguesa hi era i va explicar tota la història: “La gent es pensava que era la fi del món i cridaven de por. Tanmateix, els que estaven acostumats a resar, es mantenien tranquils … ”

7. La nostra propera emissió en directe en francès tindrà lloc el 26 d’octubre a les 21:00 i se centrarà en el missatge del 25 de setembre.

Digueu-ho als vostres amics que tenen por i que han perdut l’esperança!

La retransmissió en directe del 26 de setembre la podeu veure aquí:
https://www.youtube.com/watch?v=RBybv4vFs0c

Estimada Gospa, talment com la Katarina, et tornem a expressar la nostra confiança total en els plans de Déu per a nosaltres, els teus fills. T’ho supliquem humilment, segueix-nos mostrant el camí! Sigues pacient, sobretot no ens deixis, tu ets el nostre GPS més segur!

Sor Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

PS 1. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant en el link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 2. “Jesús avui”: Un aliment diari excel·lent per créixer en l’amor de Crist! Al web Maria de Natzaret trobareu l’evangeli del dia amb un comentari molt interessant sobre “Jesús avui”.
https://www.mariedenazareth.com/toutes-nos-actions/#newsletters

PS 3. Us pregunteu què passa avui a l’Església catòlica? Us aconsellem que llegiu el darrer llibre de Ralph Martin:
“Una església en crisi: camins cap endavant”. Ralph ofereix una mirada detallada sobre la creixent hostilitat envers l’Església catòlica i els seus ensenyaments. Amb abundants proves, descobreix les forces que treballen per minar el Cos de Crist i ofereix esperança a aquells que busquen claredat.

PS 4.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades, etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 5. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 6. La Germana Emmanuel a Instagram:
https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS 7. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ