Reports de Sor Emmanuel

Seleccioneu un any

15 de juliol de 2023: Estimats amics, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 25 de juny de 2023, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills! L’Altíssim em permet ser entre vosaltres, pregar per vosaltres, ser la vostra Mare i el vostre refugi. Fills meus, us ho demano: torneu a Déu i a la pregària i Déu us beneirà abundantment. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

Durant la seva aparició anual à la vident Ivanka, Maria ens va donar aquest missatge :

 “Fills meus, necessito les vostres pregàries. Pregueu, pregueu, pregueu!!”

2. Un remei inspirat i eficaç contra la foscor ambiental.

Molts em diuen que hi ha una mena de capa negra que s’ha abatut a sobre el món, fins al punt que és difícil reconèixer el verdader del fals, el bo del dolent, la sinceritat de la manipulació, la llum veritable de l’engany, etc. Les trampes del Maligne es multipliquen. On són els mestres espirituals que ajuden els fidels a establir les seves vides a la Roca? El cel ens ha abandonat? És clar que no ! Prou de desànim! Aquest moment difícil és un interludi abans del Triomf de Maria, de Jesús i de l’Església, i tenim maneres de superar-lo en pau.

Un cop més, la nostra estimada Maryam de Betlem ens dóna una resposta lluminosa, massa desapercebuda per a la majoria dels cristians: Aquesta gran mística de Galilea rebia sovint paraules per a les seves germanes al Carmel, per als sacerdots i també per als fidels.

Qui de nosaltres no voldria estar segur de viure i morir en la pau de Déu?

Aquí teniu les promeses d’or de Jesús, estiguem atents: “Qui invoqui l’Esperit Sant em buscarà i em trobarà. La seva consciència serà delicada com la flor del camp. Si és pare o mare, la pau estarà a la seva família i el seu cor estarà en pau en aquest món i en l’altre. No morirà en la foscor sinó en pau. (PS1)

“Tots els sacerdots que diguin la missa (votiva) per l’Esperit Sant una vegada al mes, l’honoraran. I qui l’honori i escolti aquesta missa serà honorat pel mateix Esperit Sant, perquè tindrà llum dins seu; la pau estarà al fons de la seva ànima. És ell qui vindrà a curar els malalts i a despertar els que dormen.”

Aquesta crida urgent de Crist a la missa mensual en honor de l’Esperit Sant no està destinada només als sacerdots. Que ho demanin els fidels! Seria meravellós que dues o tres persones s’unissin per celebrar aquesta missa en honor de l’Esperit Sant i hi assistissin! Seria l’origen d’una gran renovació a les parròquies i a l’Església! Molts sacerdots m’han dit que aquesta pràctica els ha canviat la vida. És un desig ardent de Jesús.

3. Els nens ho capten ràpidament!

Durant el sopar, el pare posa a prova el coneixement bíblic dels seus fills i pregunta: “A l’Evangeli, Jesús diu que els ocells fan una cosa que no està bé. Quina és? En Thomas, de 5 anys, respon sense pensar-s’hi gens, com si fos obvi: “Quan agafen les llavors que hi ha al camí! El pare queda bocabadat. Llavors pregunta: “Recordeu quins animals hi ha a l’Evangeli? “Sí, respon l’Alexandre, el seu bessó: hi ha llops, serps, lloques, ocells, porcs…”

Aquesta família llegeix cada dia un paràgraf de l’Evangeli als seus fills. El pare els ho explica amb paraules senzilles i l’entusiasme de la fe veritable. El resultat és magnífic! Per a aquests nens, Jesús forma part de la família, és viu, és fort, fa coses boniques, s’hi pot parlar; no és el gran absent com per a la majoria dels nens occidentals.

Aprofiteu l’estiu per conèixer i assaborir més bé la Paraula de Déu! A mesura que llegiu l’Evangeli, aprendreu detalls que convertireu en preguntes per als vostres éssers estimats. D’aquí en sortirà un qüestionari molt interessant i una bona oportunitat per parlar de Jesús junts, compartir els vostres comentaris i imprimir dins vostre la Paraula de Vida, tan estimada per la Mare de Déu! Per exemple:

1- Quin dels apòstols tenia un bessó?

2- Qui va prendre en braços Jesús?

3- Quins són els 5 detalls que l’arcàngel Gabriel va donar a Maria sobre la identitat de Jesús abans de la seva concepció?

4- Quins són els apòstols presents al costat de Jesús durant la Transfiguració?

5- Anomena almenys 7 personatges de l’Antic Testament esmentats per Jesús.

6- Digues 3 persones que admiraven Jesús?

7- Quin objecte va fer Jesús amb les seves pròpies mans durant la seva vida pública?

8- Qui havia cavat el pou prop del qual Jesús es va trobar amb la samaritana?

9- Quina qualitat de la lloca fa servir Jesús per posar-se com a exemple?

10- Qui va dir que “l’amor cobreix una multitud de pecats”?

11- A les noces de Canà, què va dir el cap de servei quan va beure l’aigua transformada en vi?

12- De qui parla Jesús quan diu: “Aneu a dir-li a aquella guineu…”?

13- Jesús va dir “Aquest és el resum de la Llei i els Profetes”, de quina actitud parlava, citada a la frase anterior?

La Mare de Déu plorava amargament dient al pare Jozo Zovko: “Estimats fills, heu oblidat la Bíblia. “Quan oblidem la Bíblia, oblidem Jesús”, va afegir el pare Jozo.

Pare Jozo Jovko

4. Una resposta brillant! El nostre estimat Don Dolindo Ruotolo (1882-1970), aquest excepcional Servent de Déu, albirava les ànimes i sovint sorprenia els seus íntims amb les seves inspirades paraules. Aquest episodi ho testimonia:

Al final de la seva vida, degut a la seva salut tan delicada, don Dolindo celebrava la missa a casa seva i la gent s’hi aplegava per escoltar-lo. Un dia que es preparava per a la missa, dues dones presents van veure en un racó de la sala la seva germana Cristina, de 90 anys, asseguda en una butaca, totalment paralitzada, però amb un esperit encara ben viu. Tanmateix, un jove de 20 anys acabava de morir en un accident: l’explosió d’una estufa. Les 2 dones comentaven: “Que estranya que és la vida! Aquesta vella asseguda allà tranquil·lament i en canvi aquest jove ha mort d’una manera espantosa. »

Llavors don Dolindo arriba per començar la missa. A l’homilia diu: “De vegades no entenem els designis del Senyor. Amb superficialitat tendim a criticar les coses. Veiem una dona gran en un racó i ens preguntem per què ella viu i en canvi avui un jove ha mort en un terrible accident. Però no sabem quantes ànimes ha ajudat a salvar aquesta dona durant la seva llarga vida! No sabem si, cridant aquest jove cap a Ell, el Senyor no l’ha salvat d’alguna maldat que hauria fet perdre la seva ànima per sempre!”

Les 2 dones es van mirar, desconcertades. Era com si hagués sentit els seus murmuris i els acabés de donar una resposta. (PS2)

Don Dolindo tenia una fe cega en la Providència de Déu. Aquesta Providència “que transforma el dolor en alegria, en aquest brodat meravellós, insondable, que Déu ens teixeix”, deia. “Fins i tot les coses que semblen més negatives o doloroses troben una raó beneficiosa en el propòsit de Déu.”

5. El Festival de la Joventut de Medjugorje, del 26 al 30 de juliol, s’apropa! Preparem en la pregària aquesta bonica trobada que reunirà milers de joves amb ganes de trobar-se per conèixer Crist i compartir el sentit fonamental de la seva vida! Demanem també al pare Slavko Barbaric, ofm, que va iniciar aquest Festival l’any 1991, que sigui molt present entre nosaltres. Ell ajudarà des del cel a joves i no tan joves a entrar a l’escola de Maria, la Reina de la Pau que fa 42 anys que ens acompanya, i que no deixa de recordar-nos el seu gran desig matern: atraure a tots els seus fills cap a l’abraçada del seu Fill Jesús, que només pot omplir els nostres cors creats per a la plenitud de l’amor.

6. El cardenal Stanislaw Dziwisz, amic fidel de Joan Pau II, arquebisbe emèrit de Cracòvia, va tornar a visitar Medjugorje l’11 de juliol. Durant la seva visita pel 40è aniversari de les aparicions, va dir: “Medjugorje és un lloc de gran pregària i conversió a través de l’oració, la confessió i la penitència; un lloc de trobada amb la Mare de Déu, on hi ha la possibilitat d’implorar misericòrdia per la seva intercessió. També va revelar que quan treballava al Vaticà va seguir de prop el que passava a Medjugorje, i va afegir que Medjugorje era molt present a la vida de Joan Pau II.

7. El nostre proper directe serà el 26 juliol a les 9 del vespre.

8. Abans de la JMJ de Lisboa, preguem als 3 pastorets de Fàtima, Jacinta, Francisco i Lucia! Que la Mare de Déu Santíssima es faci ben present a tots aquests joves que vindran d’arreu del món, ella que els estima tant, ella que va dir “Els joves són la meva esperança, la meva més gran esperança!”. Llavors, com a Mare de tots, els va donar aquest missatge “especial joves” durant un Festival: “Estimats joves! Us convido a posar el meu Fill Jesús el primer a les vostres vides, perquè tingueu un camí segur amb Ell!

Estimada Mare de Déu, en la immensa tendresa del teu Cor matern, protegeix-nos de tot mal, protegeix-nos de tot error, consola’ns en les nostres afliccions, anima’ns en les nostres bones eleccions, embelleix-nos amb la teva bellesa, ensenya’ns a estimar, a pregar i a perdonar, per ser com tu l’alegria del Pare i la felicitat dels nostres germans!

Germana Emmanuel + (Comunitat de les Benaurances)

 

PS1. Himne molt potent per recitar sovint per viure a la llum:

Veniu, oh Esperit Sant,

des del cel al nostre pit

amb un raig de llum divina.

 

Pare dels pobres, veniu,

deu-nos els dons que teniu,

oh Sol que el cor il·lumina.

 

Vós sou el consolador,

de l’ànima Habitador,

i dolcíssim refrigeri.

 

En els treballs sou confort,

en les penes sou conhort,

en la calor sou temperi.

 

Oh divina Claredat,

visiteu la intimitat

del cor que ja us ansia.

 

Res tindrà l’home si vós

no li deu vostre socors

divinal, que bé li sia.

 

Tot el que no és net renteu;

tot el que ja és sec regueu;

cureu tota malaltia.

 

Tot l’indòmit endolciu;

tot el fred encalentiu;

regiu el qui s’esgarria.

 

Deu als fidels confiats

dels vostres dons esperats

la sacrosanta Setena;

 

el mèrit de la virtut,

el camí de la salut,

la joia immortal i plena.

 

PS2. Paraules inspirades en el llibre “Jesús, pensa-hi tu” de la seva neboda Grazia Ruotolo, Editions de Parvis. (Pàgines 126 i 127).

Edicions de Parvis. https://www.parvis.ch/fr/livres-et-brochures/jesus-cest-toi-dy-penser

PS3. Referencies des cites per el qüestionari:

1- Tomàs Jn 20, 24

2- Le vell Simeó Lc 2, 28

3- Lc 1, 32-33  “Serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi.”

4- Pere, Jaume i Joan. Mt 17,1

5- Moisès, David, Isaïes, Abraham, Isaac, Jacob, Salomó, Elies, Eliseu, Naaman, la Reina de Saba, etc.

6- La viuda pobra Mc 12, 42-44. El centurió Mt 8,10. La Cananea Mt 15,28.

7- Un fuet, Jn 2, 15.

8- Jacob, Jn 4,12.

9- Lc 13,34. «com una lloca aplega els seus pollets sota les ales»

10- Sant Pere, 1P 4,8

11- Jn 2,10 « Tothom serveix primer els millors vins i, quan els convidats han begut molt, serveix els més ordinaris. Però tu has guardat fins ara el vi millor.

12- El Rei Herodes Lc 13, 31-33

13- « Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes.» Mt 7,12

 

PS 4. Manteniu-vos connectats!

Lloc internet : www.enfantsdemedjugorje.fr

Facebook : www.facebook.com/EnfantsdeMedjugorje?locale=fr_FR

Instagram : www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

TikTok : www.tiktok.com/@soeuremmanuel.medjugorje

Twitter : @EnfantsdeMedj

Spotify: https://open.spotify.com/show/01uzkf9S8CpOznURUnFIGG 

PS 5. Un bon llibre que no us podeu perdre!

« Vinc a preparar-vos » Aparicions i Missatges de Marie per el nostre temps, a la llum de les Sagrades Escriptures » de Damian Sanchez. Prefaci de Mgr Marc Aillet, Ed. Le Parvis a Suïssa.

https://parvis.ch/fr/livres-et-brochures/je-viens-vous-preparer

PS 6. Bones notícies de les Edicions de les Benaurances per facilitar-vos la vida: han creat un espai especial per demanar els meus llibres, CD i DVD. Ho teniu tot en aquest enllaç: https://librairiedesbeatitudes.com/?view=selection&lang=fr_FR&selection_id=11

PS 7. Uniu-vos a “França prega”! Aquesta magnífica iniciativa d’uns quants laics catòlics convida els fidels a promoure i multiplicar la pregària del rosari. Ja ha motivat més de 2200 rosaris en públic a tot França!

Canal Telegram https://t.me/lafranceprie

PS 8. Seguiu el programa del vespre a Medjugorje !

https://www.youtube.com/channel/UCD3xbz4MyWIFL4LmGMmx7aQ

PS 9. Escriu a la Mare de Déu! “Reina de la Pau”, BP 2157, F-06103 Nice cedex, França. La teva carta serà lliurada a un vident i Maria et respondrà en pregària. Dóna alegria al seu Cor!

En francès, gospa.fr@gmail.com

Anglès i alemany, sr.emmanuelmaillard@gmail.com

Italià, gospa.italia@gmail.com

Espaynol, gospa.espanol@gmail.com