Reports de Sor Emmanuel

Seleccioneu un any

12 de desembre de 2019: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1.    El 2 de desembre de 2019 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, en presència d’un grup bastant nombrós de pelegrins pel fet de ser desembre. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent:

Estimats fills, en mirar-vos, vosaltres que estimeu el meu Fill, el meu cor s’omple de tendresa. Us beneeixo amb la meva benedicció materna. També beneeixo els vostres pastors: vosaltres que pronuncieu les paraules del meu Fill, que beneïu amb les seves mans i que l’estimeu tant que esteu disposats a fer amb alegria qualsevol sacrifici per Ell, vosaltres que seguiu el meu Fill, que ha estat el primer pastor i el primer missioner.
Fills meus, apòstols del meu amor, viure i treballar per als altres, per a tots els que estimeu per mitjà del meu Fill, és alegria i consol en aquesta vida terrenal. Si per mitjà de la pregària, de l’amor i del sacrifici el Regne de Déu és en el vostre cor, aleshores la vostra vida és joiosa i serena. Per a aquells que estimen el meu Fill i s’estimen recíprocament a través d’Ell, les paraules no són necessàries: una mirada és suficient per escoltar les paraules no pronunciades i els sentiments no expressats. Allà on regna l’amor, el temps ja no importa.
Estem amb vosaltres. El meu Fill us coneix i us estima. És l’amor que us condueix cap a mi. A través d’aquest amor, vindré a vosaltres i us parlaré de les obres de salvació. Desitjo que tots els meus fills tingueu fe i sentiu el meu amor matern que us porta a Jesús. Per això vosaltres, fills meus, allà on aneu, il·lumineu amb amor i fe, com a apòstols del meu amor. Us en dono gràcies.

Com en tots els llocs vinculats a Medjugorje, a petició de les autoritats, renunciem a publicar les imatges de l’aparició del 2 de mes amb Mirjana. L’obediència sempre és beneïda!

2. A la Creu Blava, quan vaig sentir que començava aquest missatge, “Benvolguts fills, mentre us miro …”, vaig pensar: “Oh Déu meu, ens dirà que el seu cor és ple de tristesa!” Però no, tot el contrari, va manifestar quanta tendresa omplia el seu cor. Ufff! I nosaltres també ens vam omplir d’alegria. La paraula croata que fa servir aquí Maria expressa un sentiment ric de tendresa, alegria i fins i tot delit (Milina). Va deixar que brollés la seva alegria! De fet, entre els pelegrins valents que la van venir a veure malgrat el fred, Ella s’hi va dirigir precisament: “Vosaltres que estimeu el meu Fill”. Tot el seu missatge s’adreça als seus fills que han pres la decisió radical d’estimar Jesús i que el posen al primer lloc de la seva vida.
Les promeses que segueixen són dignes dels grans místics! S’hi pot entreveure la relació que va tenir amb el seu espòs Josep, amb el seu fill Jesús, i alguns parents propers com els seus pares, Santa Elisabeth, Sant Joan … “Una mirada és suficient, diu, per escoltar les paraules no pronunciades i els sentiments no expressats. Allà on regna l’amor, el temps ja no importa … ” Qui no voldria viure en aquesta intensitat d’amor que és la vocació de totes les ànimes en aquest món i és la marca indeleble del nostre Creador? Qui no desitja aquest amor ardent que és alhora la felicitat i turment? Felicitat pel fet de ja ser-hi, i turment per no ser-hi encara.

3. Ens hem oblidat de la primícia? Cada any, el dia de Nadal, la Mare de Déu ve amb el Nen Jesús nounat, als seus braços. Llavors ens dóna el missatge de Nadal. Però el 25 de desembre de 2012, es va produir un esdeveniment excepcional. La vident Marija es va dirigir a la sagristia per escriure el missatge i quan va tornar cap als traductors, tenia el rostre completament pàl·lid i no li sortien les paraules. Ens preguntàvem què li podia haver passat. Finalment ens va dir: “Avui la Mare de Déu no ha donat cap missatge. Va haver de tornar a aspirar per anunciar-nos: “Ha parlat el Nen Jesús! Només ha dit dues paraules: “Jo sóc la vostra pau. Viviu els meus manaments “. Més tard, la Marija ens va dir que el Nen Jesús s’havia assegut a sobre un braç de la seva mare i que des d’allí havia donat el missatge, amb autoritat; que tenia la veu d’un nen de 7 anys.

 

Ell, que és el Camí, la Veritat i la Vida i ens lliura en poques paraules una informació cabdal per al nostre món: ens indica on podem trobar aquesta pau tan estranya i com hem de procedir per obtenir-la. Per preparar bé el Nadal, hem de retornar a la font: de qui celebrem l’aniversari de naixement? Les botigues arrebossen de 1000 regals resplendents, però d’una tristesa abismal perquè no hi trobem el Nen Jesús! No obstant això, si en un prestatge trobéssim un cartell que digués: “Aquí podeu comprar la pau del cor”, en pocs minuts s’esgotaria l’estoc. Seria el regal dels regals, per comprar-lo per a un mateix i per als altres; aquesta pau de Déu “que supera tota intel·ligència” ens diu sant Pau, i que tant anhelem. Estem malalts per manca de pau, però la busquem allà on es perd! Per què hem rebutjat a Aquell que ens la dóna gratuïtament? Quin mal ens ha fet? Oblidem que la pau és una PERSONA que és vida, amor i llum! Una persona que és tot el que somiem tenir i que no posseïm. Aquest Nadal, Jesús trucarà a la nostra porta … Una nova possibilitat de pau se’ns proposa en Ell. El deixarem entrar i li oferirem el primer lloc?

Per preparar la seva vinguda, un suggeriment: traieu ara mateix l’estable del vostre pessebre, encara buida, i cada dia poseu-hi a dins tot el que decidiu oferir a l’Infant Jesús per escalfar-lo en aquesta nit de Nadal. Cada pregària, cada sacrifici amagat, cada gest de perdó serà un trosset de llana … i així formareu el llit d’amor ben calentó sobre el que Maria el posarà. Ell us ho retribuirà al cèntuple i la seva pau inundarà el vostre cor.

4. El pes d’un nadó. L’Stefania va créixer en el si d’una família molt creient de Milà; però a l’adolescència aviat es va allunyar del Senyor. Els estudis universitaris, els viatges i el seu treball com a gerent d’una empresa van fer que  poc a poc deixés de resar; en canvi quan era nena de bona gana dialogava en el seu cor amb el Senyor. Als 38 anys, amb motiu d’un viatge a Croàcia com a turista, es va sentir impulsada de venir a Medjugorje. La seva primera impressió va ser bastant insignificant; no va experimentar res especial i no hi veia cap interès de venir a aquest lloc. Botigues, restaurants, hotels … Això és Medjugorje? On és la Gospa? Tenia molts dubtes, Però al vespre decideix anar-se a confessar després de 20 anys d’haver abandonat aquest sagrament. Va ser la confessió més preciosa de la seva vida! Rep l’absolució de tots els seus pecats i, quan ja marxa, el sacerdot li demana que perdoni a un home que li havia fet molt de mal. Impossible!, pensa. Mai de la vida! Però mentre camina per l’esplanada, s’adona que inconscientment està pregant per aquell home i que fins i tot l’està perdonant. Ja està, la Gospa li ha tocat el cor! Després ve la pujada al Krizevac, al Podbrdo, i allà l’Stéfania sent que es transforma en una altra persona. Finalment aconsegueix pregar amb el cor i l’ànima. La gràcia de la pregària raja a dojo en el seu cor; ha retrobat el seu Déu.
Llavors arriba un moment crucial. La seva guia la convida a visitar el pessebre del nostre jardí per contemplar el naixement del Nen Jesús i després escoltar la meva conferència al bosquet del costat. Allà l’Stefania s’adona que encara ha de perdonar molt perquè encara se sent empresonada per ressentiments. Aquell dia jo parlava del Nen Jesús. Li havíem demanat a la Mare de Déu que es posés davant nostre i ens oferís el seu Infant. Llavors vaig proposar a cada persona de l’assemblea que fes un gest d’acollida i que posés els braços en forma de bressol com per rebre, en esperit, de les mans de Maria, el seu Fill nounat. L’Stefania tanca els ulls i es disposa a acollir l’Infant Déu. Llavors perd consciència del que passa al seu voltant perquè sent el pes de l’Infant que acaba d’acollir entre els seus braços. Commocionada per aquella presència tan inesperada i alhora tan real i tangible, se sent embolcallada d’un amor immens i incondicional. El pes de l’Infant es fa cada vegada més sensible i l’Stefania comprèn que en realitat és Jesús mateix que ve ha agafar-la als seus braços. És ella que es transforma en una nena que Jesús ve a abraçar-la. Moment de joia indescriptible! Aquella abraçada extraordinària desapareix poc a poc després de la trobada. Avui l’Stefania afirma: “Sempre recordaré aquell amor etern! Mentre el pes de l’Infant disminuïa poc a poc, sentia que el Maligne també s’allunyava de mi i que es dissipava en el meu cor el pes de les d’amargors”.

En aquest Nadal 2019, un any després d’aquest miracle, l’Stefania tornarà a Medjugorje … Que el seu testimoni inspiri a molts joves a acollir de tot cor aquest Nen i a posar-lo en el primer lloc, perquè Ell és l’Amor que tothom anhela!

5. Saviesa de nen! La Germana Eugénie explicava als nens com trobar la pau veritable. Li demana a un noiet de 8 anys: “Què en penses del Pare Pius? Tenia forats a les mans i als peus, li feia mal tot el cos, patia molt, fins i tot de nit … Creus que tenia pau i alegria enmig de tots aquests patiments? “El petit pensa una estoneta i després contesta: “Sí, tenia pau!” “I com podia tenir pau enmig de tant sofriment ?, li pregunta la germana. El petit fa una nova pausa i la seva resposta sorgeix clara com l’aigua de la font: “Perquè pregava!”. A la seva edat, ja ho havia entès tot.
6. Acabo de tornar de la meva missió de novembre a l’Índia (a Nova Delhi i Kerala) i agraeixo a tots els que han pregat per aquesta intenció, perquè per a mi ha estat un veritable bany d’alegria. Aquesta missió ha estat organitzada per una gran comunitat de joves, Jesus Youth, nascuda fa 25 anys; està formada per milers de persones que evangelitzen especialment en col·legis i universitats, i a tot arreu on reuneixen els joves. La qualitat de la seva vida cristiana és impressionant! Tenia la sensació d’estar en un altre planeta, perquè allà hi regnava la puresa de cor, la senzillesa, l’ajuda mútua i aquella llibertat interior que dóna la castedat.

Per alguna cosa Joan Pau II deia que a l’Índia hi havia la cristiandat més bonica del món! També vaig visitar el gran Centre de Recessos Divine, on milers de persones es renoven cada dia, durant tot l’any.

6. Penseu a triar el vostre Sant Protector per tot l’any el dia de Nadal o l’1 de gener!
Rebeu a un company sant per a tot l’any. Tenim necessitat d’aquesta presència celestial, sempre disponible i acollidora, al nostre costat. Us proposem una llista de sants perquè la pugueu preparar.
Es retallen paperets amb noms de sants (que vénen acompanyats per una frase i una tasca específica per a l’any) i es posen en una cistelleta plegats. Després cadascú tria el seu company de l’any. Al convent de Santa Faustina això ja era una tradició per al primer dia de l’any. Utilitzem-la en les nostres trobades familiars.

Els sants! Joan Pau II ens ha convidat insistentment a que coneguem la vida dels Sants, especialment dels grans místics de l’Església. Quantes vides han estat transformades, quantes curacions, quantes llums han estat rebudes per aquells que simplement han llegit per exemple “Història d’una ànima” de Santa Teresina, o “La pujada de la muntanya del Carmel” de Sant Joan de la Creu … Una amiga em va explicar que quan tenia 25 anys, llegint per atzar els “Diàlegs” de Santa Caterina de Siena, va començar a cridar d’alegria tota sola a la seva habitació i des d’aquell moment la seva vida va canviar radicalment. Ara és una dona feliç que ha trobat el seu camí.
Els Sants són roques. Són els nostres millors mestres en el camí de santedat perquè són reals, i a més tan simpàtics! (PS 4)


7. No te’l perdis!
– El nostre vídeo de 5′ sobre el tema: vàries maneres d’ajudar els vostres capellans

8. Preguem  la Coroneta de la Misericòrdia amb la germana Emmanuel Maillard a Medjugorje:

www.youtube.com/watch?v=FZa5DL05T-I

9. Vas patir un avortament? Tinc una cosa per compartir amb tu:

Estimada Gospa, tu que vas portar el Nen Jesús en el teu si amb tant d’amor, porta’ns també a cada un de nosaltres, els teus fills, pel dur camí de la vida cap a la vida eterna on Déu eixugarà totes les llàgrimes dels nostres ulls. T’ho demanem, fes que cessi la massacre d’innocents. Parla Tu mateixa al cor d’aquests nous Herodes!

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

PS1. El nostre 30è aniversari! El 5 de desembre passat, la nostra comunitat va celebrar el trentè aniversari a Medjugorje. En aquesta ocasió, el bisbe Hoser ens va venir a visitar per donar gràcies amb nosaltres. Va destacar la importància de la nova evangelització i el paper essencial que està jugant Medjugorje a l’Església, atès l’impressionant nombre de peregrins que venen d’arreu del món.

PS2. T’agrada Sant Josep? Si encara no, aviat t’agradarà! Estic preparant un fulletó sobre ell, amb testimonis que us tocaran profundament. Però per enriquir aquest llibre, necessito la vostra ajuda. Recordeu les seves benediccions, els seus favors i també els trets de personalitat que us van impactar. Podeu enviar els vostres testimonis a:  gospa.fr@gmail.com

PS3. Llegiu i oferiu als vostres amics llibres que realment alimenten el cor, ajudant-los a viure una veritable pau.
Els nostres llibres disponibles en anglès al nostre lloc web:

https://sremmanuel.org/product-category/books/

Llibres publicats en castellà:

Medjugorje, el triunfo del corazón, El Niño escondido de Medjugorje, La Paz tendrá la última palabra,Escandalosa Misericordia, El poder desconocido del ayuno, El sorprendente secreto del Purgatorio, Mariam de Belén, Contemplación de los misterios del Rosario, Fátima explicada a los Niños (o en España Niños, ayudad al triunfo de mi corazón), Familia no te dejes destruir.

Pels que viuen a Europa, “La pau tindrà la darrera paraula” i “Escandalosa Misericòrdia” estan disponibles a Amazon. Si viviu al Regne Unit o a Irlanda, podeu adquirir-los a:

http://www.amazon.co.uk

PS4.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS5. Fes una peregrinació virtual! No pots anar a Medjugorje? Medjugorje ve a tu! A www.IMedj.net rebràs les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS6. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant en el link: http://www.centremedjugorje.org/

PS7. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS8. Novetat! La Germana Emmanuel a Instagram:

https://www.instagram.com/enfants_de_medjugorje/

PS9. Veieu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ