26/09/2013 – Medjugorje, l’estàtua de la Mare de Déu s’il·lumina

Tot just passaven uns minuts de les deu de la nit quan es va difondre una notícia increïble: l’estàtua de la Mare de Déu que està a l’antiga casa de la Vicka a Medjugorje estava emetent llum pròpia.

Puc assegurar que la fotografia de portada on es veu clarament una certa resplendor va ser feta fa temps. Hrvoje Joe Topic l’ha publicada al seu perfil de facebook atribuint-la a una tal Anne Burfordm però després de sol·licitar-li informació al respecte m’ha especificat que la foto només és il·lustrativa, publicada per donar a entendre el que estava passant.

Probablement la foto va ser retocada i per tant no fa justícia a la realitat, ja que qui hi ha estat diu que la llum és molt rara, no comparable a cap altre font d’il·luminació.

Alenka, la cunyada de Vicka Ivankovic, és qui ha vist amb els seus propis ulls el fenomen i m’ha descrit l’escena: “L’estàtua estava il·luminada amb una llum que mai abans no havia vist. L’estatueta està allà des de fa 30 anys. Un parell d’anys abans de l’inici de les aparicions una senyora italiana li va donar a la Vicka i mai no havia passat res fins ara”.

Sent de principis dels 80, afegeixo jo, és normal que l’estàtua sigui una representació de la Mare de Déu de Lourdes: la producció d’estatuetes per part dels artesans locals amb imatges relacionades amb Medjugorje va començar anys més tard.

Lauran Marcazzan, una amiga que viu a Medjugorje, narrava el que va passar ahir a la nit amb aquestes paraules: “Els primers en veure-la van ser els italians que estaven pregant, llavors Mirela que treballa a la botiga de baix (la botiga del germà de la Vicka, Franjo) va pujar i després de la seva trucada cap a les 21.10h passades van entrar els parents de la Vicka. Jo l’he vist a les 22 hores, l’estàtua era fluorescent, es veia la silueta, el tacte era normal, freda. Qui diu que la llum estava disminuint?”

Una dada curiosa que mostren les fotos realitzades, és la presència en massa dels parroquians de Medjugorje per veure amb els seus propis ulls el fenomen i l’escassa presència de pelegrins, com si fos una senyal específica pels parroquians.

La casa en qüestió és la casa antiga de la família de la Vicka, on al principi de les aparicions els vidents es reunien sovint. Últimament, la utilitzava la vident per donar el seu testimoni, activitat que ja duia a terme a l’orfenat de la germana Cornelia. Ha quedat doncs, com un dels llocs emblemàtics de Medjugorje, al centre de Bijakivici, als peus del Prodbro.

“Jo vaig viure dos mesos a Medjugorge el 1999 –explica un pelegrí- el primer mes vivia a 200-300 metres de casa de la Vicka, i et diré que no hi havia dia que no hi haguessin senyals… a través de reunions, persones i pelegrins diversos, i era tan normal que ja no en fèiem ni cas. Pel que fa a aquesta nit no em sorprèn pas tant el fet en si, sinó que em produeix curiositat sobretot (vistos els temps) que aquest esdeveniment no hagi estat públic, quasi com si fos una senyal, que ve del cel”. Se sabrà més demà i ja veurem.

“Aquest matí, comenta la Laura, tot normal. Han vingut molt pelegrins a veure-la, però l’estàtua era normal. Han tancat la casa a les 3 de la matinada després que el número de visitants hagi disminuït. Circula una foto on no es veu res perquè es va fer quan la il·luminació estava a punt de disminuir… quan l’hem vist estava tota completament fluorescent, delicada però clarament ben visible! Tots esperen aquesta nit!”.

Fa una setmana un parroquià de Bikajovici va dir: hem de tornar a pregar junts com fa 30 anys. És això, aquesta senyal és una invitació sobretot per Bijakovici, pels parroquians. Per què ara? Per què ara els pelegrins són poquíssims? Just en el cor de Bijakovici.

Aquestes paraules es van dir profetitzant que després de la verema passaria alguna cosa i la verema es va acabar fa pocs dies.

Aquesta foto és la que potser ajuda a entendre millor el fenomen: l’estàtua emet una llum només quan l’habitació està fosca, com si fos fluorescent. Però a les fosques no pot ser una fluorescència creada per l’home com passa en tantes altres estatuetes perquè aquesta estatueta té 30 anys!!!

És possible que ningú no se n’hagi adonat abans? Jo mateix he estat en aquesta habitació i recordo bé la presència de l’estatueta. Per descomptat que molts es mostraran escèptics sobre aquest fenomen.

Un consell: no us quedeu amb les aparences i reuniu la màxima informació i senyals possibles. Només així us podreu fer una idea del que està passant i del que potser passarà pròximament.

Font: www.guardacon.me