21/11/2013 – La Santa Seu agafa el control de Medjugorje

Segons un article publicat per Mauro Manzin del diari Il Piccolo de Trieste (Itàlia), el portal Vatican Insider ha anunciat que la Santa Seu agafarà el control i la gestió de l’activitat pastoral de Medjugorje a través de la nunciatura apostòlica de Bòsnia. Reproduïm part d’aquest article.

Justament aquests dies, el portal Vatican Insider ha anunciat que la Santa Seu agafarà el control i la gestió de l’activitat pastoral de Medjugorje a través de la seva nunciatura apostòlica, fet que, segons molts experts, disminuirà notablement la presencia i la influència del bisbe de Mostar pel que fa a aquest lloc marià. L’anunci ha creat molta expectació sobretot després de les suposades i miraculoses “il·luminacions” d’una petita estàtua de la Mare de Déu que hi havia a casa de la vident Vicka i que van succeir davant de dues peregrines italianes i de la mateixa Vicka mentre pregaven davant de la imatge; un fet que ha desencadenat una autèntica “cursa” cap a Medjugorje, que ja acull prop de cent mil peregrins cada any*.

Probablement encara ha de passar un temps abans que l’Església reconegui el caràcter miraculós de les aparicions de la Mare de Déu a Bòsnia-Hercegovina, però el fet de que el Vaticà es faci càrrec directament de la “gestió” del fenomen, segurament és important, sobretot si es té en compte aquesta mena de nova ordre que el papa Francesc està imprimint a l’Església sota la seva guia. Y potser no serà ni durant el seu pontifici que arribi aquest reconeixement que ni tan sols el sant pare Joan Pau II va aconseguir dur a terme, tot i ser tant devot de la Mare de Déu (“totus tuus” era el seu lema).

* Nota del traductor: aquesta dada no correspon a la realitat ja que l’estadística oficial parla de més d’un milió de peregrins l’any.

Font: https://ilpiccolo.gelocal.it/

Clica aquí per imprimir.