15/12/2013 – Sorpresa al cinema espanyol: «Mary’s Land -Terra de Maria» és un èxit de taquilla i de rendibilitat

La pel·lícula de Cotelo amb testimonis sobre la Mare de Déu

Càmera en mà, Cotelo és alhora autor i personatge en una pel·lícula que juga amb els gèneres.

L’anomenat cinema espanyol està absolutament sorprès. L’increïble èxit d’una pel·lícula sobre la Mare de Déu produïda a Espanya, amb un pressupost molt baix i de moment sense subvencions ni suports inicials de televisions públiques o privades, ha agafat a gairebé tothom desprevingut.

Poca gent s’explica un èxit de taquilla d’aquestes característiques amb una ràtio de rendibilitat que supera les pròpies produccions de Disney. De quina pel·lícula estem parlant? De la del director i actor Juan Manuel Cotelo, que ja va triomfar amb “La última cima.”

El seu títol és «Mary ‘s Land -Terra de Maria» i tracta de com la Mare de Déu ha transformat la vida d’unes quantes persones. Molts guionistes o productors de l’anomenat “cinema espanyol” rebutjarien aquesta cinta ja que no conté els arguments habituals de les pel·lícules nacionals, però és potser per això que « Mary’s Land -Terra de Maria » triomfa a Espanya. Trenca esquemes i atrau a un públic que havia deixat d’anar al cinema.

La pel·lícula més rendible

Segons dades oficials de Rentrak – la prestigiosa empresa que avala els resultats de taquilla a tot el món- la pel·lícula espanyola « Mary ‘s Land -Terra de Maria » de Juan Manuel Cotelo , es converteix en la pel·lícula més rendible de les estrenes de la setmana i s’expandeix a 21 noves ciutats.

Només 11 còpies per a l’estrena

La pel·lícula de Cotelo, produïda per Infinito + 1, en la qual participa l’empresari Antonio Torres, es va estrenar el passat 5 de desembre amb tan sols onze còpies a tota Espanya i, tot i això, s’ha convertit en l’estrena més rendible de la setmana i en una de les millors de l’any.

Més rendible que altres superproduccions

No només la mitjana d’espectadors per còpia és altíssima, gairebé el doble dels seus seguidors, sinó que després de quatre dies d’exhibició, figura a la llista de les Top 20 amb major recaptació, en el lloc 15, alternant-se amb pel·lícules que han llançat més de cent, dues-centes i fins i tot tres-centes còpies, com és el cas de “Frozen” (360 còpies), “Els Jocs de la Fam” (350 còpies) , “El Conseller” (344 còpies) o la també espanyola “Tres casaments de més” (292 còpies).

Demanda del públic: es doblen les sales

Gràcies als resultats obtinguts per «Mary ‘s Land -Terra de Maria» a les onze primeres sales, 21 ciutats més se sumen a partir de divendres 13 de desembre a projectar-la, atenent així la forta demanda del públic, que ha crescut notablement al web gràcies als espectadors que ja han pogut gaudir-la i recomanar-la.

La llista completa de ciutats espanyoles on es pot veure està disponible al web oficial:  www.maryslandmovie.com/quieres-verla/espana

Un nou model de distribució

D’aquesta manera, la productora INFINITO +1 repeteix la fórmula d’explotació que els va portar a l’èxit el 2010. Fa tres anys van estrenar LA ÚLTIMA CIMA amb només 4 còpies, arribant en un mes fins a 125 i romanent en alguna d’elles sis mesos seguits en cartellera.

Després de l’èxit a les sales espanyoles, la cinta s’ha estrenat fins ara a 17 països, i continua la seva expansió. A Hongria porta actualment 14 mesos ininterromputs a les sales, i ja s’ha esgotat la primera edició del DVD.

23 països volen veure Mary’s Land

MARY’S LAND – TERRA DE MARIA aposta per confiar que siguin els espectadors els qui portin les regnes del procés de distribució, demanant noves sales a través del web oficial. El començament, per descomptat, no ha pogut ser millor. Fins ara ja l’han demanat des de 23 països.

Font: www.religionenlibertad.com

Clica aquí per imprimir.