11/10/2013 – El papa consagrarà el món al Cor Immaculat de Maria, aquest diumenge dia 13

Davant la imatge de la Mare de Déu de Fàtima que ve des de Portugal. S’esperen 200 mil persones. El dissabte serà la vigília en directe amb 10 santuaris marians.

Roma, 10 d’octubre de 2013

La imatge de la Mare de Déu de Fàtima que es troba al santuari portuguès, vindrà aquest dissabte dia 12 i diumenge 13 a Roma, per a la consagració que el sant Pare Francesc farà a la missa del diumenge, en el marc de la Jornada Mariana, un dels grans esdeveniments pontificis de l’Any de la Fe, i que congregarà a Roma centenars de moviments i institucions. La missa serà a la plaça i s’hi esperen uns 200 mil peregrins.

La Jornada mariana s’inicia el dissabte amb la peregrinació a la tomba de l’apòstol Pere, l’adoració eucarística i confessions en algunes esglésies properes a la basílica de Sant Pere. A la tarda, a les 17:00h, el papa Francesc i la multitud rebran la imatge de la Mare de Déu de Fàtima que arribarà a la plaça de Sant Pere.

Després de la catequesi mariana del sant pare, la imatge que representa la Mare de Déu quan es va aparèixer als tres pastorets a Fàtima, anirà al santuari romà del “Divino Amore”, situat a 15 quilòmetres del centre de Roma, lloc de peregrinació dels fidels romans que transiten per la via Appia.

Per al rés del rosari i l’inici de la vigília, deu santuaris marians de tot el món estaran connectats en directe. Dos d’aquests santuaris es troben a l’Amèrica llatina: Aparecida a Brasil i Lujan a Argentina. A Europa seran: Lourdes a França, Czestochowa a Polònia i Banneux a Bèlgica. També hi haurà Natzaret a Israel, Nairobi a Kenya, Akita a Japó, Vailankanny a l’Índia i Washington (EEUU).

I a las 22:00, hora local, començarà la vigília que porta per títol “Con María otre la notte” (Amb Maria més enllà de la nit).

El rector del santuari argentí de la Verge de Luján, Daniel Blanchoud, va comentar a ZENIT que “cadascun dels deu santuaris resaran una part dels cinc misteris del rosari i a nosaltres ens toca el Pare Nostre i cinc Ave Maries de l’últim misteri que es resa, seguint les indicacions que hem rebut des de Roma”.

El diumenge dia 13, el papa Francesc celebrarà la santa missa a la plaça de Sant Pere i després consagrarà el món a l’Immaculat Cor de Maria.

“Responent al desig del sant pare Francesc, la Imatge de la Mare de Déu del Rosari de Fàtima que és venerada a la Capella de les Aparicions, serà a Romà els dies 12 i 13 d’octubre, en la jornada Mariana promoguda pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització. El dia 13 d’octubre, amb la Imatge de la Mare de Déu, el Papa Francesc farà la consagració del món a l’Immaculat Cor de Maria”, indica el santuari de Fàtima al seu web.

Des de l’oficina de premsa del santuari precisen que la “Imatge de la Mare de Déu, sortirà de santuari de Fàtima a Portugal el dia 12 d’octubre al matí i tornarà el dia 13 a la tarda. Al seu lloc, a la Capella de les Aparicions, s’hi col·locarà la primera imatge de la Verge Peregrina de Fàtima, entronitzada a la Basílica de la Nostra Senyora del Rosari, des del 8 de novembre de 2003”.

La Jornada Mariana està organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, inserida en el programa de l’Any de la Fe. S’anuncia el programa de la Jornada Mariana com la “celebració d’un dia marià amb la presència de totes les associacions marianes” i amb el lema: “Feliç Tu, que has cregut!”

(10 d’octubre de 2013) © Innovative Media Inc.

Font: https://www.zenit.org/
H. Sergio Mora

Clica aquí per imprimir.