07/02/2016 – La Mare de Déu ens explica el Nadal a Medjugorje

Per el P. Francisco Á. Verar Hernández 

La presència diària de la Verge Maria a Medjugorje des de fa més de 26 anys és la intervenció més gran de Déu, després de Pentacosta, en la història de la humanitat. I quan el Magisteri reconegui la sobrenaturalitat del fenomen, serà l’esdeveniment eclesial més rellevant a la figura de Maria en la història. Recordem que a Medjugorje la Mare de Déu va estar explicant la seva vida als vidents durant 18 mesos; i li va demanar a la Vicka que ho posés tot per escrit. La Vicka ho va escriure en tres quaderns i espera la indicació de la Mare de Déu per publicar-ho. Segons la Vicka, la Mare de Déu li va explicar la seva vida des del seu naixement fins la seva Assumpció al Cel. Aquesta narració va acabar per Pentacosta del 1983.

Una altra dada interessant és que els vidents diuen que la Mare de Déu els va dir, l’any 1984, que el dia del Bimilenari del seu naixement era el 5 d’agost d’aquell any. La Jelena, una de les vidents, va tenir una visió del Nadal, el 25 de desembre del mateix any. Aquesta visió surt al llibre “Oren Juntos con el Corazón Alegre” del Pare Slavko, que va ser pare espiritual dels vidents.

­ “La Verge m’havia promès el 22 de desembre que el dia 25 m’explicaria com va viure el Nadal; i vaig tenir aquesta visió:
­ Al principi vaig veure un àngel, que al cap de poc va desaparèixer. De seguida tot es va fer foscor i, a poc a poc es va començar a veure un cel estelat. A l’horitzó vaig veure algú que s’apropava. Era sant Josep amb un bastó a la mà. Caminava per un carrer empedrat i al fons, cap on ell anava, vaig veure algunes casetes il·luminades. Al seu costat vaig veure una mula, i a sobre d’ella hi anava la Verge que, molt trista, li deia a St. Josep: “Estic molt cansada. M’agradaria molt que algú ens allotgés a casa seva aquesta nit”. I St. Josep va respondre: “Allà hi ha cases. Ho demanarem allà”. En apropar-se a la primera casa, Josep va trucar. Algú va obrir la porta però així que va veure Josep i Maria la va tancar de seguida. Aquesta escena es va repetir vàries vegades. Algun cop, alguns, en veure Josep i Maria dirigir-se a casa seva, van arribar a apagar els llums de casa per fer-los desistir de trucar. Tots dos estaven molt tristos i Josep particularment estava molt afligit, confós i torbat per aquests rebutjos. Maria, enmig de la seva tristor, el va animar dient-li: “Josep: conserva la pau! el dia de l’alegria ha arribat! No obstant això, ara vull pregar amb tu perquè hi ha molta gent que no deixa néixer Jesús!”

Després d’haver pregat, Maria va dir: “Mira Josep: allà baix hi ha un estable! Allà no hi deu
dormir ningú. Segurament està abandonat!” Així que se n’hi van anar. A dins hi havia una mula i també van portar la seva davant del pessebre. Llavors Josep va agafar una mica de llenya per fer foc. Després hi va posar una mica de palla però el foc es va apagar de seguida perquè tant la llenya com la palla estaven molt humides.

Mentrestant, Maria mirava d’escalfar-se prop de les mules.

Tot seguit se’m va presentar una segona escena. L’estable que fins ara estava poc il·luminat, de cop es va fer clar com si fos de dia. I al moment, prop de Maria, vaig veure el Nen Jesús acabat de néixer, com movia les manetes i els peuets. Tenia una cara tan dolça! i semblava que ja somreia. El cel, per altra banda, estava ple d’estels lluminosos. Sobre l’estable vaig veure dos àngels que portaven a les mans quelcom semblant a una gran pancarta on hi havia escrit “Et glorifiquem, oh Senyor!” A sobre aquests dos àngels hi havia un enorme exèrcit celestial que cantava i glorificava Déu. Després, una mica més enllà de l’estable, vaig veure un grup de pastors que cuidava el seu ramat. Estaven cansats i alguns ja dormien. I heus aquí que un àngel se’ls va acostar i els va dir: “Pastors, escolteu la bona nova: avui Déu ha nascut enmig vostre! El trobareu ajagut al pessebre d’aquella establia. El que us dic és del tot cert”. Immediatament els pastors se n’hi van anar i quan van trobar Jesús s’agenollaren i li van oferir coses senzilles. Maria els ho va agrair amb dolcesa i va dir: “Us ho agraeixo tot, però ara voldria pregar amb vosaltres perquè molts no han volgut acollir Jesús quan estava
a punt de néixer”.

Després d’això, va desaparèixer per uns instants aquesta segona escena i va aparèixer la tercera. Vaig veure els Mags a Jerusalem que preguntaven per Jesús, però ningú no sabia donar-los la informació que demanaven, fins que van veure enlairar-se de nou l’estel cometa que els guiava fins l’estable de Betlem. Extasiats i commoguts observen el Nen Jesús, s’inclinen amb el cap fins a terra per adorar-lo profundament i després li ofereixen preciosos dons. Maria els ho agraeix i després els diu: “Ara vull pregar amb vosaltres perquè molts homes no han volgut adorar Jesús”.

Fins aquí la narració del Nadal segons la Jelena. Afegirem que aquell mateix any, el 15 de desembre, la Mare de Déu va suggerir els següents temes de meditació per als dies de la Novena de Nadal.

1. Obriu els vostres cors, perquè Jesús hi vol habitar després de Nadal

2. Acolliu el Nadal amb alegria

3. Purifiqueu-vos per al Nadal

4. D’ara endavant, permeteu que Jesús ocupi el primer lloc en els vostres cors

5. Permeteu que només Jesús us ompli d’alegria

6. Permeteu que l’amor sigui present en cada una de les vostres paraules

7. Neix l’Home­Déu que desitja el món unit

8. Viviu en Jesús

9. No us aparteu del Nadal

A continuació, alguns missatges d’aquell mateix any referents el Nadal

16 de desembre: “Estimats fills, procureu que de l’església emani la fragància del Nadal! I que el Nadal estigui ja als graons de casa vostra! Purifiqueu els vostres cors, perquè estiguin apunt per rebre Jesús per Nadal. No permeteu que les coses materials prenguin la davantera sobre el Nadal de Jesús! Estimats fills, Jesús neix: rebeu-lo amb un cor alegre!”

18 de desembre: “Estimats fills: desitjo que cadascú de vosaltres prepari dins el seu cor el pessebre per a Jesús”

21 de desembre: “Estimats fills: desitjo que sigueu com una flor que floreix per Nadal per a Jesús; una flor que no es marcirà i que no deixarà mai de florir ni quan el Nadal hagi passat. Desitjo que els vostres cors siguin com els pastors de Betlem davant del pessebre de Jesús”

25 de desembre: “ Desitjo que aquest Nadal sigui per a vosaltres un Nadal lluminós!”

Font: www.centromedjugorje.org

Clica aquí per imprimir.