30/03/2017 – Les paraules de l’enviat especial del Papa just després d’arribar a Medjugorje

Després de passar per Sarajevo i Mostar, Mons. Henryk Hoser, enviat especial de la Santa Seu per a la Parròquia de Medjugorje, va arribar a Medjugorje acompanyat de fra Miljenko Steko, provincial de la província franciscana d’Hercegovina.

La tarda del 29 de març, Fra Marinko Sakota, capellà de Medjugorje, els altres germans i germanes franciscans que estaran al seu servei, així com també els parroquians i peregrins congregats, l’esperaven per acollir-lo. En arribar, uns joves el van obsequiar amb flors.

Tot seguit Mons. Hoser es va dirigir cap a l’església parroquial de Sant Jaume on, després d’un moment de pregaria, va pronunciar unes paraules d’agraïment a tots els qui l’han acollit a Medjugorje, i posteriorment va invocar la Benedicció de Déu a sobre tots els presents. Mons. Hoser ha començat així el desenvolupament de la missió encomanada pel Papa Francesc. Recordem que l’11 de febrer el Sant Pare va encarregar a Mons. Henryk Hoser, Arquebisbe de Varsòvia-Praga (Polònia), de visitar Medjugorje en qualitat d’Enviat Especial de la Santa Seu. La finalitat d’aquesta missió és aprofundir en el coneixement de la situació pastoral d’aquesta realitat i, sobretot, en les peticions dels fidels que arriben en peregrinació; i en base a això, suggerir possibles iniciatives pastorals per al futur. Per tant té un caràcter exclusivament pastoral.

Heus aquí les seves paraules:

Som en un lloc que acull molts peregrins.

Tots preguem per la intercessió de la Mare de Déu, perquè ens obri els cors a la gràcia de Déu i les nostres ments per obrir a d’altres la gràcia de saber mostrar la Paraula de Déu i de l’Església. La nostra vida és l’Esperit Sant i Ell és l’ànima de l’Església. Busquem la veritat de Déu, la veritat de Déu sobre nosaltres i també la veritat de Déu sobre l’home.

Aquest lloc de pregària és conegut arreu del món. El Sant Pare està molt interessat en el desenvolupament de la pietat popular que es dóna aquí; també és part de la meva missió valorar la cura pastoral d’aquest lloc i fer propostes que hauran de ser assumides en el futur. Vinc d’un país molt devot a la Santa Mare de Déu, Maria Reina: Polònia. Vull que tots vosaltres feu que Maria Reina sigui part de la vostra vida.

Per ara, res més. Impartiré la benedicció de Déu.

El Senyor sigui amb vosaltres! Que Déu Omnipotent us beneeixi, Pare, Fill i Esperit Sant. Amén.

Fonts: https://www.medjugorje-info.com/it/ i medjugorjetuttiigiorni.blogspot.com/

Clica aquí per imprimir.